1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Samsung T200HD

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door jrheuwing, 14 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier in huis is beneden een TV(sony type onbekend) waar een alphacrypt module in geïnstalleerd is. Op HD beelden na(wel geluid, geen beeld) werkt alles. Wanneer ik de module met kaart in het scherm(samsung T200HD) op mijn slaapkamer stop kan ik wel de HD zenders goed ontvangen.

  Enkele vragen waar ik mee zit zijn:

  Kan ik in plaats van de alphacrypt module ook een CI+ module plaatsen ?

  Is er een andere type/merk CAM module die beter is dan de alphacrypt module met een samsung scherm ?


  Bij voorbaat dank,

  JR Heuwing
   
 2. Ik meen begrepen te hebben dat de T200HD geen CI+ slot maar een standaard DVB CI slot hebben. In dat geval mag je van Ziggo hun CI+ CAM niet gebruiken in een dergelijk standaard DVB CI slot.

  Wat zou er "beter" aan een andere CAM moeten zijn? Een CAM is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaartvorm. Een CAM heeft maar één functie, namelijk het verwijderen van de encryptie van het weer te geven kanaal indien de smartcard aangeeft dat je gerechtigd bent om naar dat kanaal te kijken doordat het kanaal tot je abonnement behoort. De CAM geeft dus geen digitale kanalen weer, dat is functionaliteit van het apparaat waarin de CAM gebruikt wordt. Een ander merk standaard DVB CAM die te gebruiken is met het signaal van Ziggo dan de AlphaCrypt Classic CAM is er niet. Houdt er wel rekening mee dat Ziggo fel tegen het gebruik van een standaard DVB CAM of een standaard DVB CI slot is, dus de kans bestaat dat Ziggo in de toekomst gaat proberen om de AlphaCrypt Classic CAM uit te schakelen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina