1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Net 5 HD waarschijnlijk binnenkort ook bij ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door aartstyle, 13 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien offtopic,maar men zou daar in gidsen wat meer aandacht aan moeten besteden.
  Steeds vaker zie je alleen maar als beschrijving staan: serie.
  De H is ook meestal al weg, dus hoe je een herhaling daarvan moet onderscheiden...
  Misschien is het wat voor Ziggo als die wel over de info beschikt om in hun EPG een HDTV symbooltje op te nemen als dat kon.
   
 2. Ze kunnen er beter bij zetten wanneer het geen herhaling is, scheelt een heleboel werk. ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 nov 2009
 3. Kan ook gewoon de aflevering per seizoen wordt overal gedaan :)
   
 4. Hoe meer je van televisietechniek en de geschiedenis daarvan weet, des te beter je je zult realiseren dat het allemaal zeer complexe techniek is. Verder hebben we in Nederland inderdaad een prima kabel infrastructuur, en daar ligt het dan inderdaad ook niet aan dat HDTV hier (evenals in de rest van Europa) maar langzaam van de grond komt. Er wordt trouwens ook in Europa al heel lang gewerkt aan HDTV. Misschien heb je dat nooit meegekregen, maar de Japanse industrie heeft al in de jaren 80 van de vorige eeuw geprobeerd het eigen MUSE systeem ook aan Amerika en Europa te slijten. Maar in Europa had men geen trek in een 60 Hz systeem, aangezien dat allerlei compatibiliteitsproblemen zou opleveren met de bestaande 50 Hz standaarden. In Europa werd vervolgens gewerkt aan het D2MAC system en in het verlengde daarvan HD-MAC, waarmee in de jaren 90 uitgebreide proeven zijn gedaan. Maar het systeem was te kostbaar voor grootschalige toepassing waardoor het nooit echt van de grond kwam, de tijd was er nog niet rijp voor. Pas met de voortschreidende digitalisering van de TV techniek in de jaren 90 kwamen economisch rendabele technieken voor HDTV binnen bereik.
  Er komt heel wat bij kijken voordat er überhaupt iets in HD kan worden uitgezonden. Daarvoor moesten allerlei standaards worden vastgelegd in Europees verband (en die standaards zijn niet hetzelfde als de Amerikaanse of Japanse standaards voor de transmissie van digitale TV resp. HDTV), en die standaards moesten vervolgens ook worden geïmplementeerd, en er moest de nodige infrastructuur worden opgebouwd.
  Ik heb het Japanse MUSE systeem alleen maar even genoemd om te wijzen op de gevaren van een te vroege introductie van nieuwe technieken of nieuwe standaarden. De hele geschiedenis van de televisietechniek is vergeven van de technische missers en verkeerd gemaakte keuzes die enorme (ook financiële) consequenties hebben gehad - en tot op de dag van vandaag nog steeds hebben - niet alleen voor consumenten, maar ook voor overheden en de industrie. Je kunt daarom niet voorzichtig genoeg zijn bij het evalueren en introduceren van nieuwe televisiestandaards en -technieken.
   
 5. Ik zag vandaag een TSTHD op kanaaltje 14 op het testnetwerk.

  Deze had dezelfde EPG als Net 5.
  Zou het dan toch binnenkort gebeuren??
   
 6. Ik heb twee vrienden bij Ziggo werken en die vertelde mij vanavond, dat binnen een paar week Net5 HD wordt door gegeven op het netwerk van ziggo. Het wachten heeft nog te maken met de juridische molen waar het door heen moet. En Net 5 HD zit idd al in het test netwerk van ziggo. Ben benieuwd hoe lang het duurd voordat we het officieel horen. Er schijnt nog meer in het vat te zitten en hoop dat die zender ook echt word toegevoegd door ziggo. Belooft een spannende maand te worden voor HD kijkers.

  LET OP : het is dus nog niet officieel bevestigd.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 dec 2009
 7. Ik hoop echt dat dit waar is.
   
 8. Mijn vrienden zijn betrouwbaar, Ze hadden me des tijds ook al aangegeven dat de NPO in HD zouden komen. En dat was ook juist. Wel is het jammer dat het zo stil blijft uit officiële bron. Maar daar zal ziggo zo zijn redenen voor hebben. Het is even afwachten. Houdt de site van totaaltv in de gaten. Daar verschijnt meestal als eerste het officiële bericht.
   
 9. RTL zenders? En VRT zenders?

  Ziggo kan echt niet meer achterblijven. HD versies van basis-SD zenders horen gewoon in het basispakket.
   
 10. Bij wie?

  Volgens wie?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina