1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Net 5 HD waarschijnlijk binnenkort ook bij ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door aartstyle, 13 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. daar heb je inderdaad gelijk in crapz0rs. maar zelfs de overstap naar widescreen sd is pas 2-3 jaar geleden gemaakt bij de commerciele zenders.
   
 2. het is meer dat de commercielen hun geld willen uitgeven aan pulp als popstart, en megasalarisen aan ex-mtv/tmf huppedozen euh "sterren" en hun gay vrindjes
   
 3. Niet zo klagen, het komt snel genoeg. En wees blij dat het in Europa allemaal wat langzamer gaat, daardoor kunnen ook de fouten van de early adopters vermeden worden.
   
 4. Ik zie dat heel anders. We mogen blij zijn dat we in Europa (anamorfe) SD widescreen TV hebben. In andere delen van de wereld bestaat dat niet of nauwelijks, en zeker niet in de VS.

  In de VS bestaat trouwens ook nog altijd heel veel SD TV. En allemaal 4:3 inderdaad.
   
 5. In Japan was er al veel langer HDTV volgens het analoge MUSE systeem, waarin vanaf eind jaren 80 uitzendingen werden verzorgd.
   
 6. Als we zo gaan beginnen. ;)
  Ik heb in de jaren 80 al HD en 3D televisie gezien op de Firato. :mrgreen:
  Het 3D filmpje was trouwens van Lois Lane.
   
 7. je hebt het over early adopters, maar de techniek is dus niet nieuw en al helemaal niet gecompliceerd. het gaat hier juist allemaal zo traag omdat er nauwelijks hdtv uitzendingen op de kabel worden uitgezonden. en nederland heeft een uitstekende kabel infrasructuur vergeleken met andere europese landen, dus aan de dekking ligt het niet.

  tot halverwege 2006 toen blu ray en het inmiddels geflopte hddvd werden geintroduceerd was er voor de consument geen enkele manier om hd te kijken op een hdtv, behalve downloads van amerikaanse series. daardoor was er ook een hoop verwarring bij de gemiddelde consument omdat deze dacht door door een coax kabel in de tv te steken automatisch naar hdtv te kijken, en veel mensen zagen dus niet wat er nou zo speciaal aan was.
  als er eerder uitzendingen waren geweest was het allemaal een stuk sneller gegaan.

  oh, en die japanse uitzendingen hebben hier natuurlijk niks mee te maken, dat is een compleet andere standaard. en hdtv crt`s zijn hiet nooit echt verkocht op een of twee tvs van samsung na, en dat was rond 2005/2006.
   
 8. Voor de grap naar net5.nl gegaan en even gekeken waar er ergens uitzending in HD bij stond :) .

  Kon het niet voor elkaar krijgen om in de eerste paar menu's iets daarvan te zien. Toen ik bij FRINGE keek in de uitleg van de serie stond er ook niets bij dat het in HD wordt uitgezonden.

  Ze zijn er wel druk mee bezig kennelijk bij net 5 :)
   
 9. Dat is bijna nergens zo helaas.. stel ik kan een goede serie in SD kijken,of een natuurfilm.
  Een van de 2 kan ik opnemen,de ander kan ik naar kijken.
  Maar ik kan niet in HD opnemen.
  Als ik bv uit een tv gids of page zou weten dat de natuurfilm in HD zou zijn,dan neem ik de aflevering uit de goede serie op,die kan ik later bekijken,daar wordt het beeld niet slechter van.
  Maar de mooie natuurfilm in HD is dan wel een gemiste kans.
   
 10. Ze zullen zich wel diep schamen voor hun HD aanbod ;)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina