1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Net 5 HD waarschijnlijk binnenkort ook bij ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door aartstyle, 13 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. CanalDigitaal en UPC: Nog geen akkoord over NET5 HD

  Aan de onduidelijkheid over distributieovereenkomsten met betrekking tot de doorgifte van de eerste SBS Broadcasting HD zender, NET5 HD, is gedeeltelijk een einde gekomen. Voorlopig lijkt NET5 HD vanaf de start alleen bij Caiway te zien te zijn.
  Op de internetsite van Immovator, organisator van de HD dagen, is te zien dat SBS Broadcasting met de HD aanbieders Caiway, UPC, Ziggo en CanalDigitaal overeenstemming had bereikt over de doorgifte van NET5 HD. Navraag leert echter dat het zeker niet bij al deze HD aanbieders het geval is.
  Ronald Sutmuller verklaart namens UPC dat er zeker nog geen HD deal is met SBS Broadcasting. “We zijn nog steeds in gesprek en op geen enkele manier rond met SBS.” Sutmuller kwalificeert de gesprekken overigens als constructief. Ook Rene Tensen, directeur van Eviso en tevens sprekend namens CanalDigitaal, ontkracht dat er een overeenkomst met SBS Broadcasting zou zijn. “M7 is wel in gesprek met SBS Broadcasting maar heeft nog geen deal. Wij kunnen dus ook nog niet aangeven wanneer NET5 HD bij ons beschikbaar komt.” M7 Group S.A is het nieuwe Luxemburgse bedrijf waaronder de activiteiten van onder andere de Nederlandse televisieaanbieder CanalDigitaal onder valt. Op dit moment is onbekend of er met Ziggo wel overeenstemming is. Dat is met Caiway zeker wel het geval. Caiway gaat, naar nu lijkt, als enige HD aanbieder vanaf 30 november NET5 HD doorgeven.

  Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2579

  nog geen overeenkomst over Net 5 bij UPC en Canal Digital, tenminste volgens deze bron. wat Ziggo doet is daar nog onbekend maar ik vermoed dat we nog even moeten wachten.
   
 2. TotaalTV munt ook niet uit in nauwkeurigheid, dat viel mij direct op toen ik het bericht over prijsstijgingen bij Ziggo m.i.v. 1 januari 2010 even doorlas. Het blijft dus een kwestie van tegenstrijdige berichtgeving van twee onbetrouwbare bronnen met elkaar vergelijken.
   
 3. Ik zou niet weten wat er in het Totaal TV bericht fout staat :)

  Overigens officiële woordvoerders die letterlijk geciteerd worden opgevoerd lijkt me redelijk betrouwbaar.
   
 4. In het bericht van TotaalTV over de komende prijsstijgingen bij Ziggo op 1 januari 2010 wordt gesuggereerd dat in een aantal gemeenten veel forsere prijsstijgingen van toepassing zijn dan de door Ziggo als inflatiecorrectie beschouwde verhoging met 20 cent tot € 16,45 van het basisabonnement Z1. Dat klopt, maar er wordt ook bij gezegd dat in de genoemde gemeenten waar nu nog een afwijkend tarief geldt ook op 1 januari nog niet het standaardtarief geldt, en dat het tarief daar verder geleidelijk zal worden opgetrokken. Maar dat laatste klopt niet: die optrekking is namelijk al begonnen op 1 januari 2009 en is met ingang van 1 januari 2010 afgerond, zodat in het nieuwe jaar ook in de genoemde gemeenten het standaardtatief van € 16,45 p.m. geldt.
   
 5. In Culemborg en Giessendam is dit dus niet het geval.
   
 6. Misschien is het beter dat "nieuws" als dit pas geplaatst wordt als ook vanaf Ziggo er een reactie is.
  Nu zijn we blij gemaakt met een dode mus.
  De laatste tijd is al het nieuws dikke duim werk van een of andere site waar dan helaas niets van blijkt te kloppen.
   
 7. Als je nu eens goed het Totaal TV artikel, ook het eerste deel wat hier staat, lees dan zie je dat vanaf het begin nergens een dikke duim is gebruikt. Juist op een andere site, Immovator op precies te zijn, staat dat onder andere Ziggo rond zou zijn met SBS. Het Totaal TV artikel heeft dit juist ontkracht. In eerste versie alleen de HD aanbieders UPC en CanalDigitaal en werd er gezegd dat er nog niets bekend was van Ziggo. In de update, zoals hierboven staat, is daar ook de reactie en de ontkrachting namens Ziggo van haar woordvoerder aan toegevoegd.

  Dit even voor de duidelijkheid.
   

 8. Zodra er een gerucht is kun je beter een half jaar tot een jaar wachten voor iets gerealiseerd wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina