1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Net 5 HD waarschijnlijk binnenkort ook bij ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door aartstyle, 13 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Althans volgens dit stuk wel:

  SBS Broadcasting beloofde 'nog dit jaar' met HDTV te beginnen met Net 5 HD. De gehele infrastructuur voor de aanlevering van al haar zenders in HD-kwaliteit is nagenoeg operationeel. Met een Eurofiber glasvezelverbinding kan HD beeld heen en weer tussen de hoofdlocatie van SBS en de studio's in Amsterdam aan het IJ en de Mediagateway in Hilversum verbindt. Vanuit deze locaties kan HD naar de distributeurs.
  SBS is na veel onderhandelingen rond met de kabelaars Ziggo, UPC en Caiway en met CanalDigitaal. Net 5 kan relatief veel buitenlandse producties in HD vertonen. Eric Eljon van SBS Broadcasting maakte tijdens de HD Dagen bekend dat NET5 vanaf volgende week in HD uitzendt, Veronica en SBS6 volgen in januari.

  Bron: http://www.immovator.nl/hd-breekt-echt-door-in-2010

  Staat nog veel meer interessante info in!
   
 2. ty ziggo!
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 3. :applause::applause::applause:
   
 4. Het stuk wat gaat over Ziggo (onder 'Andere boeg bij Ziggo') Is zeer interessant.

  Ziggo ziet dus het overgaan van SD naar HD als in het verleden de overgang van zwartwit naar kleur, niet te betalen door de consument (rechtstreeks). En het is meteen een versterking van de concurrentiepositie t.o.v. eventuele andere aanbieders die alleen SD kunnen aanbieden.

  Zeker NET5 in HD is de moeite waard, bijna alle series die ze uitzenden zijn ook in HD verkrijgbaar. :thumb up:
   
 5. Ook al heeft NET 5 vrouwen als doelgroep mag ik toch ook graag naar deze zender kijken. ;)
  Deze zender heeft vooral op zondagavond een paar zeer goede series die in HD beschikbaar zijn.

  Mijn mening over het standpunt van Ziggo is al lang en breed bekend... vrees ik... :mrgreen:
   
 6. Dus als ik het goed begrijp krijgen we deze maand ook Net5HD bij ziggo??????
   
 7. Wie ben ik om in te schatten of jij iets goed begrijpt? :schater:

  Als de verhalen kloppen zal Net5 volgende week beginnen met HD uitzendingen, of dit ook direct naar de consumenten wordt verstuurd of een proef is.

  Deze zin: "SBS is na veel onderhandelingen rond met de kabelaars Ziggo, UPC en Caiway en met CanalDigitaal." suggereert in ieder geval dat het nu alleen nog een technische kwestie is.
   
 8. Niet te vroeg juichen, een beetje close reading kan hier geen kwaad. In het artikel wordt nog eens duidelijk het standpunt van Ziggo naar voren gebracht dat HD simulcasts van bestaande SD zenders uit het kosteloze basispakket eveneens in het kosteloze basispakket horen te zitten. Er wordt ook nog opgemerkt dat Ziggo dit doet omdat het een versterking van de concurrentiepositie inhoudt ten opzichte van andere aanbieders omdat concurrerende infrastructuren zoals die van KPN, Tele2 en Digitenne beperkingen kennen bij het doorgeven van HD. So far so good.

  We lezen ook in het artikel dat Ziggo rond is met SBS voor wat betreft de doorgifte van Net5 HD. Maar hieruit kun je, ondanks de verklaarde intenties van Ziggo, niet afleiden dat Net5 HD nu bij Ziggo ook beschikbaar komt in het digitale basispakket. Er staat namelijk ook:

  ... willen wij zoveel mogelijk HD zenders beschikbaar stellen in het Z1 (basis) pakket. In sommige gevallen zal dat niet lukken omdat de providers er gewoon te veel voor vragen. Deze zenders komen dan in het aparte HD-pakket.

  Ziggo houdt dus een slag om de arm, ze hebben niet aangegeven dat Net5 HD nu kosteloos ter beschikking zal worden gesteld in het digitale basispakket.
   
 9. Daar heb je een punt. Gezien het feit dat ze reeds een akkoord hebben ga ik er van uit de Net5 HD in het basispakket komt, die slag om de arm zal zeker van pas komen als de 'belangrijke' RTL zenders met HD gaan starten.

  Denk dat we het snel genoeg lezen.
   
 10. Ik ga er maar van uit dat de aparte HD-pakketten over een aantal jaar verleden tijd zijn omdat HD dan simpelweg de standaard is.

  Laten we maar hopen dat Ziggo voet bij stuk houdt wat betreft het doorgeven van simulcast HD-uitzendingen in het basispakket.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina