1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slecht tot geen signaal via cai-wandcontactdoos (rijgdoos).

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door sjaakhaas, 12 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag allen,

  Vandaag Ziggo aangesloten... na een hoop gevochten te hebben met de CI+ module (verificatie fout error 17) en mijn 46W5500 van sony welke ik aangesloten had via een cai-wandcontactdoos (wcd) was mijn laatste wanhoops-actie om de tv kabel rechtstreeks aan te sluiten op het abbonnee overname punt (aop) ... en wat denk je? Het werkt en alles loopt nu op rolletjes!

  Alleen heb ik nu dus een kabel door mijn woonkamer liggen naar de meterkast toe... welke ik eigenlijk op de cai-wcd wil aansluiten... maar al ik dit doe heb ik digitaal 0 signaal en analoog ontzettend slechte kwaliteit.

  Mijn vraag is dan ook, moet ik de standaard cai splitter ( deze gaat naar wcd eerste verdieping en wcd begane grond ) bij het aop in de meterkast vervangen door een 20db versterker met 2 uitgangen? Zodat ik mijn tv in de woonkamer (en slaapkamer) kan aansluiten op de cai-wcd?
   
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Wat voor merk en type splitter is dat?
  Hoe lang zijn je kabels vanaf het AOP naar de woonkamer en naar boven?
  Wat voor kwaliteit kabel is dit + evt merk/type van deze kabel.
   
 3. De kabels, de splitter en de wcd's zijn door de aannemer aangelegt... de kabel (waar ik nu mee aan het testen ben) naar de woonkamer gaat eerst omhoog en dan denk ik door het plafond naar de hoek van de woonkamer naar de wcd...

  Lengte kabel naar wcd begane grond gok ik op ongeveer: 10-15 meter...
  Naar de eerste verdieping misschien net onder de 10 meter.

  Deze zijn dus aan de ene kant aangesloten op de wcd's en aan de andere kant aangesloten op de splitter welke op zijn beurt is aangesloten op het aop...

  Merk splitter: Astro
  5-1000 Mhz
  3,8 dB

  Type/Merk kabels naar WCD's: Cai 2009 Bedea COAX TWAALF
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  De kabels zijn goed.
  Begrijp ik het goed dat als je de wandcontactdoos direct aansluit op het AOP (zonder de Astro splitter) dat het signaal wel prima is?
   
 5. als ik de tv rechtstreeks aansluit op het AOP het ik perfect signaal... de wcd rechtstreeks aansluiten op het AOP zonder splitter is momenteel lastig omdat de kabel van de wcd een schroef kabel is (zijn aan de splitter geschroeft...) en het AOP een normaal cai vrouwtje vereist...
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Je geeft ook aan dat je WCD's rijgdozen zijn. Is daar een reden voor dat het geen einddozen zijn?

  Qua lengte en de kabels die je gebruikt zou je geen versterker nodig hebben. Er wordt meestal tot ongeveer 10 meter gerekend.
  Ik zou de splitter vervangen door een verdeelelement, bv de Hirschmann VFC0421.
  Mocht je alsnog een versterker nodig hebben zou een goede keus bv de Hirschmann GHV20M zijn. Dat is een versterker met multitap in 1.

  Maar zoals gezegd zou ik eerst testen met een goede kwaliteit verdeelelement.
   
 7. Nee sorry, ik denk inderdaad dat het gewoon einddozen zijn!

  Maar is een splitter niet hetzelfde als een verdeelelement?

  Ik denk dat ik morgen ff de signaalsterkte boven bekijk (met een extra tv) en even een f-connector naar coax-female kopje koop zodat ik de wcd rechtstreeks op het AOP kan aansluiten!
   
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Even uitleg over een splitter. Dit is in principe een verzamelwoord. Onder splitters vallen bv verdeelelementen, aftakelementen en multitaps.
  Ieder heeft zijn eigen specificaties en doeleinden.
  Is het al een wat oudere splitter van Astro?
  Mijn ervaring is dat het vervangen van deze splitter voor bv een Hirschmann VF0431 veel problemen oplost. Deze verdeelt n.l. het signaal gelijkwaardig. Dus geen verschillende demping per "uitgang". Een multitap en verdeelelement hebben dat wel. Dat is ook uiteraard de bedoeling maar in jou geval niet wenselijk. Als beide kabels inderdaad ongeveer even lang zijn. Het signaal moet in jou geval gelijkwaardig verdeelt worden.

  Een meteen praktische maar ook duurdere oplossing is om een versterker met multitap aan te schaffen. Zie mijn eerdere post over de Hirschmann GHV20M. Voordeel is dat deze ook meteen retourgeschikt is.
  Deze versterker kan ook gedempt worden qua versterking mocht het signaal op maximale versterking te sterk zijn.
   
 9. Normaal zou dit toch niet zo'n probleem mogen zijn. Misschien op enkele zenders wat mindere ontvangst, maar helemaal niks ?
  Ik verdenk dat er ergens iets slecht kontakt maakt.
  @Golftouch : in dit geval zou ik de Konig AMP 20 aanbevelen. Zitten al 4 aansluitingen op, retourgeschikt en meer als de helft goedkoper.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina