1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ubee: Sterk wisselende upload-snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door rutger89, 12 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe gaat het bij jou nu, Rutger89?
   
 2. hey pierre, sorry even paar daagjes minder tijd gehad :P
  Nog steeds zelfde verhaal hier. 3 dagen geleden heb ik het modem gereset, tot eergisteren goede snelheden, vanaf gisteren ongeveer 3 Mbit.
  Wat mij opgevallen is, is dat bij de config-page van de Ubee mijn Ksymbolrate/Sec op 2560 staat, bij anderen staat dit op 5120.
  Ik denk dat hier de bron van het probleem ligt.

  Ik ga dadelijk mijn modem weer eens resetten en kijken op welke waarden hij dan staat ingetraind. bevindingen post ik hier!
   

 3. Zou inderdaad interessant zijn om te weten of hier een verband ontstaat met die wisselende uploads, de mijne zijn gelukkig prima.
  Downloads over het algemeen prima alleen vrijdag avond was het weer ping-pong (wel op drukste tijden 21:00) gisteren was het weer mooie rechte lijn met af en toe een piek naar beneden (waarschijnlijk schrijf acties) maar toch gemiddeld van 5,9mb volgens netmonitor op meer dan 2 gig meting.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 nov 2009
 4. zojuist een reset van het modem gedaan. Symbolrate blijft nog steeds steken op 2560. Upload via speedtest.net getest en blijft daar ook steken op 2.8Mbit! Speedtest van ziggo komt ook op 2.8Mbit uit :S.

  [​IMG]
   
 5. je kan de helpdesk eens bellen, en vragen hoelang de signaal-ruis-afstand van je upstream al onder minimale eis ligt voor 64qam modulatie.(je modem schakelt terug in 16qam.)
  mogelijk dat er al enkele dagen/weken? een ruisprobleem aanwezig is in jouw "wijkcentrum".

  suc6.
  berrie.
   
 6. bedankt voor de info! :) De upload snelheid zit nu al een aantal dagen op 2.8 / 3.0 Mbit. Daarvoor ging deze snelheid langzaam naar beneden. Kort na de reset de normale 4.8Mbit, en een aantal dagen erna op 3.5 Mbit.

  Nu blijft deze dus continu hangen op 2.8 / 3.0 Mbit, ongeacht welke testmethode ik gebruik en ook na een gereset modem.

  Ik ga er weer eens een telefoontje met de helpdesk op wagen :)
   
 7. ''Wat mij opgevallen is, is dat bij de config-page van de Ubee mijn Ksymbolrate/Sec op 2560 staat, bij anderen staat dit op 5120''

  Bij mij staat het ook op 2560, en de upload is de laatste dagen tussen de 2.5 en 3.8MB/s. Ik heb gisteren mijn Arris modem er maar weer eens tussengezet, de download is ietsje satbieler dan bij het Ubee, de upload maakt niets uit, net zo slecht dus. Maar, ik begrijp dat het dus 5120 moet zijn???
   
 8. ja, als ik zin en tijd heb ga ik weer eens met de helpdesk bellen :)
   
 9. In het @Home gebied zijn er nog veel regio's die op de lagere symbolrate draaien, dus het is 'normaal' dat jullie deze in de uitlezing zien.
   
 10. Het is @home en Casema bij deze 2 voorbeelden en laat deze 2 mensen nou net identiek hetzelfde probleem hebben met wisselende upload snelheden dan zie ik wel een (mogelijk) verband totdat er zich 1 meld met een lage symbolrate zonder een enkel probleem.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina