1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Rai Uno ineens vervangen door WDR

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door martwout, 11 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier in Culemborg zit ineens WDR op de plek van Rai Uno. Is dit definitief of een storing?
   
 2. Ziggo heeft vandaag (blijkbaar) een aantal weizigingen gedaan in de ontvangststations?

  In roosendaal ook verschil. ARD/ZDF geen PALplus meer en daarvoor in de plaats comressie-artifacts(niet meer de analoge stream maar digitale), BBC eindelijk 16/9 en CNN ook digitale stream ipv analoge(wel verbetering). Wel de juiste zenders nog op de juiste plek.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 nov 2009
 3. Bedoel je dat - naar jouw idee - de beeldkwaliteit van ARD en ZDF via de analoge kabel in Roosendaal nu ook slechter is geworden (omdat bij analoge transmissie compressie-artefacten niet op kunnen treden)?

  Wel een achteruitgang dan voor mensen die prijs stellen op Zweikanalton. Roosendaal was voor zover ik weet één van de weinige Nederlandse steden waar ARD en ZDF nog altijd met Zweikanalton te ontvangen waren. Alleen heb ik het idee dat ARD en ZDF daar de laatste jaren nauwelijks meer gebruik van maakten.
   
 4. Ik bedoel dat het beeld van ARD/ZDF iets minder is omdat er nu digitale compressie artifacts zichtbaar zijn (niet overdreven) en voor diegene die het nog hadden, het PALplus signaal ontbreekt nu de digitale satelliet stream wordt doorgegeven.

  Opzich niet echt erg, ARD/ZDF zien er perfect uit via digitale kabel, en eerlijk gezegd hoeven ze van mij niet eens meer analoog door gegeven te worden ;)
   
 5. Tja, nou spreek je jezelf tegen.

  Als Ziggo ARD en ZDF nu digitaal oppikt van de satelliet en het omzet naar analoog voor analoge doorgifte, en je ziet bij analoge ontvangst compressie-artefacten, dan zijn die compressie-artefacten dus al aanwezig in het digitale signaal, en daarmee ook bij digitale ontvangst zichtbaar. Maar dan kan het beeld van ARD en ZDF digitaal dus ook niet perfect zijn.
   
 6. Heb ik vaker, digitale artifacts vallen voor mij sneller op bij analoog, waarschijnlijk door de optel som analoge fouten + digitale fouten. zeker als je daarvoor een feed had die zelf analoog was en dus compressie vrij. Je hebt dan bijna direct vergelijk.

  Daarbij is DVB-C helemaal zuiver van analoge storingen waardoor de indruk veel en veel beter is.
   
 7. Volgens mij gaan we hier nu een beetje offtopic.

  Maargoed mij valt niet op dat Rai uno weg is, want ik kijk al jaren digitaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina