1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo haalt Het Gesprek en CNN uit basispakket

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door propper, 11 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee, die € 16,25 is gewoon een standaardtarief dat Ziggo in heel Nederland hanteert, voor zover ze ter plaatse kabel leveren. Er zijn wel enkele gemeenten waar op basis van in het verleden met de betreffende gemeenten gemaakte afspraken een lager tarief geldt, maar daar wil Ziggo zo snel mogelijk van af. Bij het terugbrengen van het analoge aanbod van 34 naar 30 zenders is het tarief ook niet verlaagd, dus is het logisch dat dat ook niet zal gebeuren als het aantal analoog doorgegeven TV-zenders zou worden teruggebracht naar 15 of naar 0. Andere kabelexploitanten doen dat ook niet. Caiway heeft aangekondigd dat ze vanaf 10-10-10 helemaal geen analoge televisie meer leveren, maar over prijsverlagingen is niets te vinden op hun site.
   
 2. Het downgraden van analoog moet ook een prijsverlaging betekenen. In het basisabo zit ook een bijdrage voor de zenders (en ook een vast transporttarief). Maar Ziggo doet op dit moment gekkere dingen waar het gaat om verhogingen
   
 3. Nee, ik heb nu juist uitgelegd dat dat niet zo is. Niet bij Ziggo en niet bij andere kabelaars die het analoge pakket inkrimpen. Er zijn hier veel positieve geluiden te horen over het voornemen van CAIWAY om per 10-10-10 de analoge doorgifte van televisiezenders geheel te staken (om zo meer ruimte te krijgen voor o.a. de doorgifte van een uitgebreid pakket aan HD kanalen en DVB-T simulcasts van een aantal digitale zenders uit het basispakket), maar van een prijsverlaging van het (basis)abonnement zal geen sprake zijn. En daar hoor ik verder niemand over.
  Ik weet niet of Ziggo gekke dingen doet voor wat betreft de voor 1-1-2010 aangekondigde prijsverhogingen. Ik zie ze niet eerlijk gezegd. Kijk even hier voor een compleet overzicht. Ik weet ook niet of er wettelijke voorschriften bestaan voor wat betreft prijzen en prijsverhogingen die kabelaars voor hun diensten mogen berekenen. Maar definieer eens wat je in dit verband onder 'gekke dingen' verstaat.
   
 4. Ziggo downgraded in dit geval niets, Ziggo wordt door de programmaraden gedwongen om andere zenders weer te geven en dus zullen er zenders van plaats moeten ruilen.
   
 5. ik vind het van de zotte dat zo'n belangrijke zender van de kabel wordt gehaald. Veel mensen in het multikabel gebied waar ik woon hebben een beelbuis tv en geen digitale ontvangst van Ziggo en die raken dus verstoken van de enige Amerikaanse nieuwszender die te ontvangen was.

  Gooi als je zo nodig digitaal moet dan alle zenders analoog van de kabel af, behalve nederand 1,2,3 en de regionale en op radio ook alleen analoog de publieke doorgeven, en dan wel gratis, net zoals digitenne. Dan heb je ruimte voor digitale doorgifte door andere providers via dezelfde kabel.
   
 6. analoge zenders.

  Vroeg of laat stopt men met doorgiften van de analoge zenders.
   

 7. Net als de beeldbuis televisie (welke nog minimaal geproduceerd wordt) zal ook de kabel volledig gaan digitaliseren.
  Over een aantal jaar (zal niet zo lang meer duren) is er geen analoge zender meer te ontvangen, dus dit zal langzaam uitgefaseerd gaan worden. Ik zie niet in waarom je geen digitale televisie zou kunnen of willen kijken op een ''oude'' beeldbuis televisie, heb ik zelf ook jaren gedaan voordat ik een LCD scherm kocht.

  Ik heb bijvoorbeeld ook niemand horen klagen toen we van VHS video-systemen (matige kwaliteit) naar DVD (digitale kwaliteit) gingen, en er steeds minder titels op band verschenen.
  Nee, iedereen wilde toen een dvd speler hebben, want dat was veel mooier beeld en makkelijker.
  Nu zijn we alweer toe aan de blu-ray, zo gaat dat in de moderne wereld.
  Het is niet verplicht er aan mee te doen, maar als je wat wilt, zal je wel moeten......

  Nu gaat dat langzaam bij de kabel gebeuren, wordt er geklaagd......... :roll: typisch nederlands :roll:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jan 2010


 8. Precies.
   
 9. blahhhh the effing programmaraad in Utrecht

  Wie zijn die mensen die wettelijk verplichten dat een kabelexploitant een spaanse zender die veel minder wordt bekeken dan CNN moet gaan uitzenden in het analoge pakket.

  Mijn gezin en ik zijn ook een minderheid, we zijn van oorsprong engelstalig en we kijken voornamelijk CNN en BBC .. en daar zit net het probleem want BBC wordt nog steeds analoog uitgezonden en CNN straks alleen digitaal... kortom niet te combineren :censored:

  Met dank aan een stelletje multi culti die zogenaamd het welzijn van iedereen behartigen en ondertussen vele kijkers duperen, want het staat vast dat er meer mensen CNN kijken dan TV5 Monde
  Bad move van Ziggo :no:
  We gaan op zoek naar een andere provider
   
 10. Eh, BBC zit ook gewoon in het digitale pakket hoor. Prima te combineren met CNN dus. Heb je meteen (na 8 uur 's avonds) ook BBC3 en 4 erbij.
  Zie kortom je probleem niet. Gewoon digitaal gaan kijken.

  Andere provider zoeken heeft ook niet zo veel zin, want die geven geen van allen BBC door. Op BBC hebben de kabelaars een monopolie.

  Wordt zelf van dit nieuws niet echt warm of koud. Van mij mogen je analoog liever gisteren dan vandaag helemaal afschakelen. Ook wat dat betreft geeft Caiway het goede voorbeeld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina