1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo haalt Het Gesprek en CNN uit basispakket

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door propper, 11 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kabelbedrijf Ziggo gaat in een aantal regio's op korte termijn de zenders CNN International en Het Gesprek/Euronews uit de analoge pakketten verwijderen. Daar waar Het Gesprek op de HD dagen nog trots verkondigde ook overal over analoge kabeldekking te beschikken, zal dit binnenkort voor deze zender niet meer het geval zijn. Ook is het voor het eerst dat CNN International nu uit de analoge kabelpakketten wordt gehaald om plaats te maken voor een Spaanse of Franstalige zender.

  Vooralsnog heeft dit alleen betrekking op de gebieden Breda en omgeving en het voormalige Multikabel gebied. Kabelraden.nl meldt daarover dat op 6 november 2009 de Groningse rechter uitspraak heeft gedaan op het verzoek van Ziggo om een voorlopige voorziening in de zaak over doorgifte van France 2, TVE en Rai Uno. De rechter oordeelde dat Ziggo de adviezen van de programmaraden moet opvolgen.

  De programmaraden Breda e.o. en Multikabel hadden in hun advies voor 2009 de zenders TV5 (later vervangen door France 2) en TVE opgenomen. Breda adviseerde daarnaast ook nog Rai Uno. Ziggo wilde deze adviezen niet op volgen, omdat met het oog op de verdere digitalisering gekozen werd voor meer populaire zenders in het inmiddels ingekrompen analoge pakket. Daarmee was er volgens Ziggo geen mogelijkheid meer om de genoemde zenders in het pakket te houden.

  Ziggo ging daarop in beroep bij de rechtbank en vroeg daarbij ook een voorlopige voorziening aan. Met dat laatste hoopte zij te bereiken dat, hangende het beroep, de handhavingsbeslissing geschorst werd en er dus geen boete werd opgelegd. De rechter heeft besloten de voorlopige voorziening niet te treffen.

  Bron: TotaalTV

  Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2565
   
 2. Door het aandringen van de kabelraden aan het adres van Ziggo om bepaalde andere zenders analoog door te geven zullen nu een paar andere redelijk veel bekeken zenders het veld moeten ruimen.

  Ik hoor de storm van protesten al opkomen... meer als "Met dank aan de kabelraden" ga ik niet zeggen :cool:
   
 3. Allemaal politiek. Natuurlijk haalt Ziggo populaire zenders uit het analoge pakket. Des te sneller Ziggo van de programmaraden af is, hoe beter ze het vinden. Kunnen ze lekker de contracten met RTL SBS etc. nog verder uitbreiden met nog meer herhaalzenders. Allemaal commerciële zooi, en nog meer mensen richting het digitale pakket dwingen.
   
 4. gewoon direct terug naar de 15 verplichte zenders analoog.en de rest voor digitaal gebruiken....(maar dan niet voor video on demand of wat dan ook, maar gewoon normale zenders of themazenders...)
   

 5. Laat die twee kanalen nu niet vervangen door andere analoge, zo kom je nooit toe aan een volledige afschaffing van analoge tv :evil:
   
 6. Cnn zal ik analoog wel gaan missen,
  Rtl8 Mag van mij part wel weg
  De hele middag tot 17;10 Ongv, Teleshopping Progamma's
  En de rest is niet mijn smaak wat ze uitzenden,
   
 7. Dan zul je toch ook het abonnementsgeld behoorlijk naar beneden moeten bijstellen. Dat gaat nu juist weer omhoog!!!
   
 8. Goede zaak dat deze zenders uit het pakket gaan. Nu de rest nog :mrgreen:
   
 9. Brood en melk ook al... pfff
   
 10. Het Gesprek voert overleg met Ziggo over analoge kabelaansluitingen

  Het Gesprek voert met kabelbedrijf Ziggo overleg over de analoge kabelaansluitingen nadat bekend werd dat ze mogelijk zouden verdwijnen uit enkele analoge pakketten. Ruud Hendriks laat onze redactie weten dat op het mogelijk verdwijnen van de zender van de analoge kabel in de regio Breda en de kop van Noord-Holland, zij veel reacties en vragen krijgen.

  Hendriks kondigde op de HD dagen nog aan dat zij een groot voorstander zijn van digitale televisie en ook graag in HD willen uitzenden. Hij voegt hier echter aan toe dat momenteel de analoge kabel nog van groot belang is in verband met de kijkcijfers en het bereik voor adverteerders. De grote kabelexploitanten (UPC en Ziggo) houden voorlopig nog een analoog pakket in stand en meer dan de helft van de kabelaansluitingen zijn momenteel enkel analoog. Ruud Hendriks zou er geen enkel probleem mee hebben als 'morgen alle analoge zenders' uit de lucht zouden gaan maar dan wel overal en alle kanalen tegelijk zodat iedereen meteen op digitaal zou overgaan. Hendriks voert daarbij aan dat er nu dus nog belangrijke concurrentie is van de nog aanwezige analoge zenders en dat ook zijn zender dus groot belang heeft om in die analoge pakketten te zitten.

  Hendriks laat onze redactie ook weten dat zij met diverse programmaraden 'in gesprek' zijn over de analoge kabelpakketten en dat Ziggo die adviezen gewoon zal opvolgen. Ziggo kan echter geen andere zenders verwijderen omdat programmaraad Breda de zenders Duitsland 1, 2 en 3, TVE, Rai Uno en TV5 (of France 2) bindend heeft geadviseerd. Ziggo wil deze zenders alleen digitaal in het standaardpakket doorgeven en ziet dat als een opvolging van het advies. Het commissariaat voor de media denkt daar anders over en stelt dat Ziggo het advies gewoon moet uitvoeren.

  Dat het advies van deze programmaraad (het zwaarwegende deel) louter uit buitenlandse zenders bestaat komt overigens ook doordat in alle voormalige Casema gebieden de programmaraden uitsluitend publieke zenders in het basispakket konden adviseren. In alle voormalige Casema gebieden konden programmaraden nóóit commerciële zenders (zoals Het Gesprek) bindend adviseren. Hier is intussen verandering in gekomen en Het Gesprek ziet de programmaraden dan ook nog als belangrijk middel voor het vergroten van het bereik. Via onder meer Twitter roept Het Gesprek de kijkers regelmatig op om programmaraden die adviezen moeten uitbrengen te benaderen.

  Hendriks stelt voorts dat er contracten zijn met Ziggo en dat zij hen daar gewoon aan houden. Bovendien speelt de kwestie nu volgens hem alleen in een paar kleine gebieden. Ziggo liet afgelopen week echter in een speciaal opgestelde mail aan de schrijvende pers duidelijk doorschemeren dat zenders als Het Gesprek en CNN uit de analoge pakketten zouden worden gehaald. Ook in plaatsen als Amstelveen, Delft, Leiden, Het Gooi, Zoetermeer en Utrecht zal het probleem (maar wellicht voor andere zenders) gaan spelen omdat het er naar uit ziet dat Ziggo ook daar op voorzienbare termijn wordt gedwongen een Franstalige en/of Spaanstalige zender weer analoog te gaan doorgeven. Het is uitgesloten dat Ziggo het analoge pakket (na de inkrimping van 34 naar 30 kanalen) weer terug zou uitbreiden.

  Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2575
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina