1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Dolby surround programma's

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door fbeermann, 11 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien een domme vraag maar kun je ergens in EPG of zo zien wanneer een programma in dolby surround wordt aangeboden of 'zie' je dat alleen bij het zappen?

  Groet,

  Frank.
   
 2. Kan je het niet zien als je in de EGP op 'I' drukt bij een programma, zodat je de gedetailleerde programma info kan zien?
   
 3. Of gewoon bij de zendermelding... die je krijgt als je zapt. Dan staat daar een Dolby tekentje. Zoals bijvoorbeeld bij RTL Television.
   
 4. Maar zijn vraag was of je dat ook in de EPG kan zien ;)
   
 5. Nee :)

  Maar goed, zoals jij zei moet je dan wat extra handelingen doen en dat wil hij schijnbaar voorkomen doorhet enkelt in de EPG te zien.
   
 6. ,

  Voor dolby moet je geluids instelling wijzigen in het menu, althans met een losse decoder in beeld verschijnt mededeling dolby digital..
   
 7. Het zg dolby tekentje krijg je alleen bij Dolby digitaal uitzendingen. Dit kunnen 2.0 tot 5.1 (7.1) kanalen zijn. Voorbeelden zijn o.a. de ARD, RTL, Pro Sieben, welke altijd in Dolby Digitaal uitzenden, echter meestal in 2.0. Dolby Surround uitzendigen echter kunnen niet als zodanig herkend worden, dus je krijgt daar geen melding voor. Dolby Surround is een techniek die van twee analoge of digitale kanalen meerdere kanalen produceert. Dolby surround kan dus bij alle analoge/digitale zenders worden toegepast, maar meestal alleen bij speelfilms toegepast. Daarvoor wordt dan het digitale meerkanaals geluid gecodeerd in Dolby Surround.
   
 8. Voor dolby in mijn geval verschijnt de mededeling even in beeld indien het signaal meegezonden wordt, maar daar heb ik wel mijn geluids instelling voor moeten wijzigen ander is het gewoon stereo PCM o.i.d..
  Gebruikt wel glasvezel kabeltjes van decoder naar geluids installatie..
   
 9. Dat is inderdaad de manier om Dolby DIGITAAL mogelijk te maken. Dolby SURROUND kan ook op deze wijze, maar werkt ook met je twee analoge tulp aansluitingen, b.v. van je TV of settopbox naar je meerkanaals receiver.
   
 10. Via glas is mooi (mits mogelijk) vooral als RTL (duitse) weer eens een voetbal wedstrijd uitzend in 5.1 je weet niet wat je hoort!
  Het is net of je... op de trubune zit. je hoort voor je de dugout rechts bv een speler op het veld en achter je een supporter die iets roept..

  1e keer was ik er totaal door verrast
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina