1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Starten (authoriseren) van TV met CI+ module is traag

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door xenan, 8 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. xenan

  xenan New Member

  Berichten:
  4
  Een paar dagen geleden heb ik een Ziggo geschikte CI+ CAM in mijn Sony 37W5500 gezet. Het beeld is goed (met name Ned 1, 2, 3) maar er is één ding wat geheel niet bevalt: het duurt heel lang na het aanzetten voordat de TV eindelijk eens beeld geeft.

  Na het starten van de TV (wat al even duurt), zodra het scherm oplicht verschijnt de mededeling: bezig met autoriseren. Pas na 20 seconden zegt de TV: autorisatie OK en komt er pas beeld. Mijn oude CRT televisie gaf nog eerder beeld!

  Is dit normaal en zoja, wat gaat Ziggo er aan doen? Of is dit niet normaal en hoe verbeter ik dit.

  Nota Bene, de Samsung HD tuner die ik ook nog heb geeft wel snel beeld en zal intern toch ook wel met CI+ werken.
   
 2. Sjoop1985

  Sjoop1985 Forum Member

  Berichten:
  129
  Laat ik hier maar beginnen: Nee. Set top boxes hebben een ingebouwde softwarematige Access Module. Een communicatieprotocol zoals CI+ is in deze apparaten dus ook niet nodig, omdat het één systeem betreft, in tegenstelling tot TV en CAM.

  Dat die authorisatie plaatsvindt is sowieso normaal. Ik heb zelf nog nooit getimed hoe lang 'ie in beslag neemt, maar zover ik weet heeft 'ie bij mij nog nooit langer dan 20 seconden geduurd (eerder rond de 10 seconden). Verder is het zo dat ik meestal eerst het beeld krijg, waarna de twee meldingen van de authorisatie verschijnen. Toegegeven, functioneel kun je dan nog niets met je TV.
  Of er wat aan te doen is, ik ben bang van niet. Het doorlopen van de authorisatiepocedure kost tijd. Deze zal afhankelijk zijn van de snelheid van de software van CAM en TV en de snelheid van de interface. Anoniem heeft hier wél eens laten vallen dat de Neotion CAMs iets sneller zijn de dan de Smits.
  Het enige waar je denk ik zelf invloed op kan uitoefenen is de softwareversie van je TV, wellicht dat het met de nieuwste software sneller gaat dan met oudere. Overigens zou ik, als je nog geen 1.6 hebt, nog even wachten op de volgende versie, aangezien met 1.6 nogal wat problemen gerapporteerd worden, met name tijdens het updaten.
   
 3. twigger

  twigger Forum Member

  Berichten:
  1.443
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Hier verschijnt ook eerst het beeld en paar seconden later authenticatie start en zo'n 5 seconden later authenticatie ok.
   
 4. double0dennis

  double0dennis Forum Member

  Berichten:
  214
  Het beeld zal bij een ongecodeerde zender (NED1, etalagekanaal, ...) gelijk verschijnen. Bij gecodeerde zender blijft (althans bij mij) het beeld zwart tot de melding Authenticatie OK verschenen is.

  Ik gebruik zelf nog steeds de firmware die af-fabriek in mijn tv zit (1.57EA, uit mijn hoofd). De verleiding om naar 1.600 te gaan werd eigenlijk heel snel minder toen ik wat berichtjes hier gelezen had :?.
   
 5. twigger

  twigger Forum Member

  Berichten:
  1.443
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Klopt. als ik tv aanzet staat die altijd op Ned1.
   
 6. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Dat hangt van het type TV af. Veel TV's onthouden de laatste zender waarnaar de vorige keer is gekeken en starten daar ook weer mee als je de TV opnieuw aanzet. Maar als je de TV aanzet door op een cijfertoets van de afstandsbediening te drukken dat zullen de meeste TV's met het corresponderende kanaal starten. En ik vermoed dat veel mensen gewoontegetrouw de TV aanzetten door op het cijfer '1' te drukken, en dan start de TV met Nederland 1.
   
 7. twigger

  twigger Forum Member

  Berichten:
  1.443
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Ik zet de tv altijd op Ned1 als ik de tv uit schakel (stomme gewende).
   
 8. xenan

  xenan New Member

  Berichten:
  4
  Bedankt voor de reacties.
  Als het inderdaad maar 5 seconden duurde dan was het niet zo erg maar bij mij duurt het 20 seconden. Tot dan kan ik niets met de televisie. Mijn vrouw was al niet zo voor een nieuw Tv (die oude glazen bakbeest deed het nog) dus dit helpt niet echt.

  Hij start altijd op het laatst gekeken kanaal, ook als ik de TV aanzet door op 1 te drukken op de afstandsbediening.

  Vraag: hoe had ik vooraf kunnen zien welk merk smartcard ik kocht? Aan de buitenkant was daar niets over te lezen, een paarse hoes met wat algemene informatie en "Ziggo gecertificeerd" erop.
   
 9. JW-NHS

  JW-NHS Forum Member

  Berichten:
  712
  Welke heb jij, de SMiT of de Neotion?

  Groet,
  JW
   
 10. xenan

  xenan New Member

  Berichten:
  4
  Het is een SMiT.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina