1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geluid Hallmark en BBC Entertainment

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 7 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bij BBC Entertainment en Hallmark Channel heb je geluidskeuze:
  Nederlands (A) en Onbekend (B) je kan ook voor beide kiezen en dan heb je volgens mij stereo. Maar dit hoort toch niet zo.

  KDL40W5710
   
 2. Klinkt als een bug in je TV. Hallmark heeft maar één audio stream met als taal aanduiding Nederlands ("dut") en BBC Entertainment heeft ook maar één audio stream, maar daar ontbreekt de taalaanduiding. Dus beide kanalen hebben maar één audio stream.
   
 3. Ok bedankt.

  Misschien dat andere Sony bezitters 's kunnen checken of ze hetzelfde probleem hebben.
   
 4. Oeps, de audio streams die ik hier beschreef voor Hallmark en BBC Entertainment zijn van toepassing in Ziggo/Casema/Multikabel gebied. Misschien dat er in Ziggo/@Home gebied wel meerdere audio streams aanwezig zijn. Dat zou uiteraard niet zo moeten zijn, want in heel Ziggo gebied zouden alle kanalen en de bijbehorende componenten (de sub streams) gelijk moeten zijn om verwarring te voorkomen.
   
 5. Op de Humax ir Fox is er maar 1 audio stream op de betreffende zenders. Audio 1 dacht ik. Dus toch een bug in de tv waarschijnlijk.
   
 6. Dat je tv in dit geval twee losse audiotracks presenteert is niet fout, want deze beide zenders signaleren het geluid als 'dual mono' in de audio-PID. Dat zijn eigenlijk twee losse audio-tracks in één PID.

  Bij BBC Prime/Entertainment had het 'mono' geweest moeten zijn i.p.v. 'dual mono', omdat het geluid nooit stereo geweest is in de praktijk. De bitrate is met 256 kbit/s wel goed.

  Hallmark stuurt wel echt stereo geluid, maar signaleert het als 'dual mono' met de veel te lage bitrate van 128 kbit/s (dus maar 64 kbit/s per kanaal, en dat klinkt echt rot in MP2). Veranderen ze dit naar 256 kbit/s stereo dan wordt het ineens een veel beter kanaal. Dat ze dat zelf niet zien of horen bij Hallmark!
   
 7. Ok bedankt, maar de Humax geeft maar 1 audio stream aan op beide zenders.
   
 8. Jouw Humax beschouwt dual mono dan als stereo, maar je kan wel met de hand kanaal A (links) en B (rechts) apart selecteren voor mono weergave. Ik ken geen zenders die dual mono daadwerkelijk nog gebruiken om twee verschillende talen te versturen.
   
 9. Misschien dat er nog Duitse kanalen zijn die dit principe toepassen?
   
 10. Kijk, aan dit soort antwoorden hebben we iets. Inderdaad iets om in het vervolg op te letten. Helaas zijn de audio streams van encryptie voorzien zodat het direct analyseren wat lastig is met een DVB-C PC-TV kaart en wat DVB analyser software.

  De TV presenteert dit dus via de gebruiksinterface als twee losse mono audio streams. Het is dan nog wel de vraag hoe dan precies de taal indicatie uit de DVB Service Information in dit geval moet worden toegepast.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina