1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Loewe Art 42 sl full-hd+ 100 decodeer probleem

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door GRtrac, 6 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat iets door de CI+ specficaties wordt afgedekt wil niet zeggen dat het ook wordt toegepast. Waarom lees je niet eens een keer het volgende document:
  http://www.ci-plus.com/data/ci_plus_specification_v1.2.pdf

  Daarin staan ondermeer de mogelijke beperkingen die de digitale TV providers via CI+ kunnen toepassen. Met de nadruk dus op "mogelijke" en "kunnen". Ziggo bepaalt, mogelijk op verzoek van de TV zenders, uiteindelijk welke beperkingen wel of niet worden aangezet. Een dergelijke beperking kan zijn dat een zender eist dat haar programma's alleen met encryptie mogen worden opgenomen om verspreiding tegen te gaan. Als een zender dat zou eisen van Ziggo dan moet Ziggo dus de CI+ apparatuur met PVR functionaliteit instrueren dat die beperking geldt voor het betreffende kanaal en moet Ziggo dus ook de door hen goedgekeurde externe PVR's instrueren dat die moeten opnemen met encryptie. Nogmaals: de door Ziggo goedgekeurde PVR's hebben al dergelijke beperkende mogelijkheden, het wordt alleen tot op heden niet gebruikt omdat er kennelijk nog geen zender is die dat van Ziggo vereist. Voor CI+ geldt exact hetzelfde, de fabrikant van een apparaat met CI+ slot is verplicht om dergelijke beperkende mogelijkheden te implementeren zodat de digitale TV provider die kan inschakelen op een kanaal als een zender dat vereist. Standaard staat het echter niet aan.
   
 2. Een jou wel bekend verhaal is http://www.digitalekabeltelevisie.nl/decoder/ci_plus/index.shtml :wink:

  Daarin is onder andere te lezen:
  PVRs zoals de Humax 5050 kunnen tot nu toe nog alle HDTV programma's opnemen, en ze zijn te kopieren via de ethernetaansluiting.
  Maar het is heel goed mogelijk om opnames alleen gekodeerd toe te staan, of zelfs helemaal te verbieden. Gecodeerde opnames zijn dan alleen maar af te spelen als de smartcard waarmee de opname gemaakt is aanwezig is in de PVR.

  Oftewel,een kwestie van tijd, denk ik zo.

  Groet,
  JW
   
 3. Ja, daar staat toch wat ik nu al meerdere keren heb aangegeven? De door Ziggo goedgekeurde PVR's hebben ook ingebouwde beperkingen die door de digitale TV provider per kanaal geactiveerd kunnen worden. Dat is al bekend sinds dat een keer fout ging bij Multikabel nog voor er sprake was van Zesko of Ziggo. Geen nieuws.

  En straks zitten dergelijke, door de digitale TV provider aan en uit te zetten, beperkingen ook in apparatuur met CI+ slot en PVR functionaliteit. Ook geen verrassing aangezien dat in de CI+ specificaties staat waaraan het apparaat moet voldoen wil dat apparaat van de CI Plus LLP authorized certificate agent een authenticatie certificaat ontvangen. En zonder zo'n authenticatie certificaat geen werkend CI+ slot.

  De tijd zal leren hoe Ziggo met deze mogelijke beperkingen in zowel apparatuur met CI+ slot als externe PVR's zal omgaan. Zullen ze dat, net zoals met de beperkingen als het niet mogen functioneren van de CI+ CAM in een standaard DVB CI slot en vice versa, in één keer eenzijdig aanzetten op alle kanalen of mogen dit keer de zenders zelf aangeven of ze wel of niet behoefte hebben aan extra beperkingen? We zullen zien en blijven vergelijken met hetgeen Caiway doet. Caiway heeft immers met dezelfde zenders te maken, dus als die zenders iets van Ziggo eisen dan zullen ze dat ook van Caiway eisen.
   
 4. Inderdaad, de tijd zal het leren.....

  Groet,
  JW
   
 5. Dat geldt alleen voor de Alphacrypt in een CI+ slot. Daar komt op 2/2/10 een eind aan

  Echter, dat slaat niet op de discussie hierboven, PVR's blijven ongemoeid, vooralsnog.

  Groet,
  JW
   
 6. Slaat volgens mij prima op de discussie hierboven. Het gaat over Loewe-TV's waarvan de certificering nog niet rond is. Daardoor kon er niet opgenomen/gedecodeerd worden met een CI+ kaart in het CI+ slot. Als tussen-oplossing gebruikt Aguai (en ik trouwens ook) momenteel een Alphacrypt in een CI+ om toch te kunnen opnemen/decoderen. Daar gaat dus een einde aan komen op 2/2/10.

  Laten we maar hopen dat Loewe's gecertificeerd zijn voor die datum!


   
 7. Dat is zeker te hopen!! Zou er nog iets bekend zijn bij Anoniem over de voortgang van de Loewes? En of ze de opname functionaliteit enigszins in stand laten?
   
 8. Als die certificering er komt voor de LOEWE's zal dat niet zijn voor díe uitvoeringen waarmee ook opnames gemaakt kunnen worden in HD.
  Dat is nou juist wat NIET mogelijk wordt op TV's, of het moet al zijn dat die opnames zodanig gecodeerd worden dat ze alleen op de TV zelf bekeken kunnen worden.
  Maar er even "kopietje van trekken" om die op een DVD te zetten of zoiets, vergeet dat maar.

  Groet,
  JW
   
 9. Heb jij soms de specificaties van Ziggo gezien waaraan apparatuur met CI+ slot en opname mogelijkheden moet voldoen om in aanmerking te komen voor "certificatie" van Ziggo?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina