1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoe aan te sluiten CI+ met een losse decoder icm hdd recorder

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door gtv, 5 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds gisteren een 47pfl9664/h in het bezit, vandaag meteen een CI+ module aangeschaft.

  Nu zou ik graag in sd willen opnemen op mijn hdd recorder terwijl ik naar een ander digitaal progamma kijk.

  Ik heb gelezen dat ik niet met een CI+ module kan opnemen op mijn hdd recorder, daarvoor moet ik een losse decoder gebruiken.
  Nu is dit voor mij geen probleem. Ik heb namelijk weer een smart card gekregen bij mijn CI+ pakket en heb nog een humax IR-FOX staan.

  Nu is mijn vraag hoe deze allemaal aan elkaar te sluiten. Ik heb vele dicussie`s gelezen op dit forum, maar kan nergens een stroomschema vinden.

  Apparatuur;
  -lcd
  -hdd
  -losse decoder met extra smartcard

  Nu is mijn hdd met een hdmi aan mijn lcd aangesloten en kan (uiteraard) alleen in analoog opnemen.

  CI+ werkte trouwens meteen. :)
   
 2. Je moet het SCART RGB signaal van de Humax doorlussen via de DVD recorder naar je TV. De DVD recorder is voor dit doel aan de achterzijde voorzien van twee SCART aansluitingen. Deze aansluitingen zijn niet uitwisselbaar: er is één SCART die RGB input accepteert en één SCART die RGB output levert (voor de TV). Schematisch voorgesteld sluit je de Humax, DVD recorder en TV dus als volgt op elkaar aan met twee SCART kabels:

  HUMAX[TV SCART]=====[RGB IN]DVD RECORDER[RGB OUT]=====[AV1]TV

  De tweede SCART aansluiting op de Humax (de VCR SCART) laat je dus ongebruikt! Om nu handmatig een opname te maken moet je de DVD recorder zo instellen dat deze gaat opnemen vanaf een externe bron, in dit geval de SCART ingang die RGB accepteert. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de DVD recorder als je niet weet hoe dit gaat.

  Timeropnames zijn ook mogelijk, maar het is een beetje afhankelijk van het type DVD recorder of dit handig gaat. In het handigste geval hoef je alleen de timer in de Humax te programmeren. De DVD recorder moet dan wel over een voorziening beschikken dat deze automatisch kan beginnen met opnemen zodra er een videosignaal op de SCART ingang wordt aangeboden.

  Beschikt de recorder niet over een dergelijke voorziening, dan kun je mogelijk een met de recorder meegeleverd G-Link kabeltje gebruiken. In dat geval programmeer je alleen de DVD recorder en moet deze via het G-Link kabeltje de decoder op het juiste kanaal zetten. Raadpleeg hiervoor weer de handleiding van de recorder.

  Is dit ook niet mogelijk, dan ontkom je er niet aan om voor het maken van een timeropname zowel de timer in de Humax als de timer in de recorder te programmeren, óf (als er maar één opname moet worden gemaakt) de decoder aan te laten staan op het juiste kanaal.
   
 3. thanks voor je advies, ik zal aankomend weekend alles aan elkaar verbinden.
  Ik neem aan dat de analoge kabel wel via de humax naar de hdd en vervolgens naar de LCD moet lopen....
   
 4. Als je met analoge kabel bedoelt de coaxkabel vanaf het Ziggo aansluitpunt op de muur, dan ja. De decoder moet immers ook een antennesignaal krijgen, anders kan deze niets ontvangen. Als je niet meer analoog gaat opnemen met de DVD recorder is het niet strikt noodzakelijk de coaxkabel ook nog door te lussen via de DVD recorder, maar, maar ...

  De meeste DVD recorders kunnen automatisch de tijd ophalen uit teletekst om de ingebouwde klok precies op tijd te laten lopen en te zorgen dat de klok ook bij de overgang van zomer- naar wintertijd (en omgekeerd) automatisch wordt bijgesteld. En een goed op tijd lopende klok in je DVD recorder is essentieel als je voor het maken van timeropnamen afhankelijk blijkt te zijn van de timer in je recorder. Zoals gezegd is dat laatste niet het geval als je de opnamefunctie van de recorder kunt laten aansturen door de decoder, maar mocht dit niet mogelijk zijn, dan moet je wel de timer in de recorder gebruiken, en er dus ook van op aan kunnen dat de klok in de recorder de juiste tijd heeft.
   
 5. Goede tip, ik zal er op letten. Laat je volgende week weten of alles gelukt is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina