1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Welk modem??

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door MonkeyBrainsNL, 5 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Binnenkort stap ik over van het oude vertrouwde ADSL naar de kabel..
  Alles in 1 extra..>50mb

  Welke modems geeft Ziggo nu nog maar uit?? Alleen de Ubee of de Arris??
  En hoe lang is de coaxkabel die erbij geleverd wordt?? Ik moet nl zeker 10 meter hebben ivm de opstelling TV ed.. Is dat een probleem wat betreft snelheid??
   
 2. Ubee EVM3200 is het modem dat geleverd wordt...

  Coax? Hoe bedoel je? Modem wordt gewoon bij AOP gezet met 20 meter UTP Cat6... en coax voor TV moet je zelf regelen, maar dat gaat niet via de modem.
   
 3. Wat ik bedoel is dat in dit geval de Ubee EVM3200 toch vanuit de aansluitpunt muur een coax kabel komt naar het modem?? En vanuit het modem een UTP naar de router??

  De kabel van de tv ligt er al, dus moet er nu nog een coax kabel komen om het modem ook bij de TV te laten komen... En die kabel moet tussen de 6 en 8 meter zijn..kan dat?
   
 4. Je modem hoeft niet bij de TV te komen want je sluit je TV (of je decoder) direct op de AOP aan.
   
 5. Ja, klopt, maar er komt maar een coax van 30 à 50cm tussen het AOP en je modem. Modem wordt standaard bij AOP geplaatst.
   
 6. Bedankt voor je reactie..

  Mijn modem moet wel bij de TV komen omdat ik die daar in de kast wil zetten...:schater:
  Daarom is mijn vraag ook: Is het een probleem om een coaxkabel te hebben van meer dan 5 meter ivm snelheidsverlies internet.
   
 7. Mag ik zo onbeleefd zijn om te vragen waarom die persé in die kast moet? Je AOP zit toch in de meterkast? Je hebt het al over een router, dus ipv een veel te lange COAX kabel kan je beter de UTP wat langer maken (van modem naar router) en plaats je de router in de TV kast ;) Let op!!! De Ubee modem kan vrij warm worden (zelfs een kaars die er hier op is gevallen, heeft een afdruk van de modem door de warmte), dus ik zou die niet bij de teveel andere warmtebronnen plaatsen.
   
 8. Ja dat is een probleem, zeker bij 50Mb+. Zoals hierboven al aangegeven hoeft het niet en bij problemen kan de helpdesk je pas helpen zodra het modem weer bij het aop staat.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 9. Ik denk dat het wel kan. En niet iedereen is in staat om een utp kabel van de meterkast naar de woonkamer te trekken. En dat terwijl die coax er al ligt.
   
 10. Het punt is dat ik niet de mogelijkheid heb om de modem in de meterkast te hangen.. Anders was het een stuk eenvoudiger geweest ja.. Maar helaas. Dus moet ik uitgaan van het punt waar de TV ook op aangesloten is..
  Als het niet kan met de lengte van de coaxkabel dan moet ik mijn meubels gaan verplaatsen, en de TV ed neerzetten bij het punt waar ik de TV aansluit..

  In de kast is ruimte genoeg, en de router komt op de kast te staan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina