1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

3 Sat

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Kolade, 4 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Graag zou ik toch een serieus pleidooi willen houden voor 3sat,de Duitstalige variant van TV 5 Monde. Al meerdere keren hebben enkelen aangegeven de zenders van de ORF en de zenders van het Schweizer Fernsehen wel te willen ontvangen en dat zal gewoon niet gebeuren. Aan ORF 1 en SF Zwei mis je niets die programma's zijn grotendeels al op de Duitse zenders te zien. Wat biedt 3 Sat? Informatie en cultuur uit Duitsland,Oostenrijk en Zwitserland (onder andere meerdere malen Zeit im Bild,het journaal van de ORF) maar ook films en series uit Oostenrijk. Bekijk de site van 3sat op www.3sat.de en oordeel zelf. 3sat is niet zomaar een Duitse zender het is een internationale zender die in Nederland en zeker in de grensstreek zeker gewaardeerd zal worden.
   
 2. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik zou het ook op prijs stellen als deze hoogwaardige zender in het Ziggo pakket komt.
  Voorlopig kijk ik dan maar af en toe via m'n schotel naar 3-Sat...
   
 3. Laten we dat voorlopig maar zo houden. Als je veel exotische zenders wilt zien kan dat m.i. beter via de sat. Het ziggo signaal begint al aardig vol te raken ... Ik heb liever dat er HD zenders bijkomen.
   
 4. Hmm,ik denk dat er ruimte is voor zowel meer HD als voor meer diepgang met 3sat.
   
 5. Re:

  3Sat is vergelijkbaar met Arte maar dan nog met meer andere programma's. Rond oud en nieuw zenden ze b.v. veel oude popconcerten uit. Om maar te zwijgen over de bergbeelden 's ochtends (meer dan wat Belgie laat zien). Ik ben voor.

  En ruimte genoeg. Van mij mag de NOS eens de themakanalen onder de loep nemen. Als je ziet dat b.v. Unit13 op 3 verschillende kanalen wordt uitgezonden, dan is er iets mis met je omlijning van je themakanalen. Als ze dat beter bekijken en waar nodig twee kanalen laten fuseren zonder dat je kwaliteit verliest dan heb je meteen meer ruimte en kan de NOS het geld beter uitgeven.
   
 6. Dat lijkt me niet verstandig. De themakanalen van de NPO zijn namelijk onlangs al uitgedund. Nog zo'n operatie op korte termijn is niet goed. Maar kijken naar de programmering van de bestaande themakanalen en deze beter co├Ârdineren kan natuurlijk geen kwaad.

  Het argument dat er geen ruimte zou zijn voor extra digitale kanalen (SD of HD) is natuurlijk kolder als je bedenkt dat zeker de helft van het voor TV beschikbare frequentiespectrum wordt bezet door slechts dertig analoge kanalen die ook digitaal beschikbaar zijn (een enkele locale omroep of kabelkrant daargelaten).
   
 7. 3Sat keek ik vroeger ook vaak naar via schotel, oude muziek shows uit de jaren 70 en 80 zag je veel op die zender zoals Disco 71, 72 enz. met Ilja Richter.
  Ook Hitparade uit die jaren met Diether Thomas Heck was wel leuk.

  Voor mij mag die zender erbij komen.
   
 8. Nou, zo exotisch is die zender niet hoor. Veel documentaires, jazz, klassiek en pop, maar dan niet wat je altijd al op de vele ander popzenders (TMF en MTV bv.) ziet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina