1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Certificerings eisen aanpassen ? ze zijn nu incompleet !

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door G.bruiker, 4 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er wordt als ik het mag geloven,veel ge-eist van een toestel voordat deze gecertificeerd wordt.

  Toch heb ik nu al een minpunt gevonden.
  Het doven en slechthorenden probleem op mijn Samsung Led TV.
  Deze is door Ziggo gecertificeerd.
  Maar terwijl eisen als zapsnelheid wel worden aangepakt glipte een andere onvolkomenheid er gewoon doorheen:
  De mogelijkheid om per kanaal de ondertiteling uit te zetten.
  Ziggo zegt nu,dit ligt aan Samsung.
  Ik kan dus nu met mijn dure tv alleen maar kiezen voor deze hinderlijke ondertitels op mijn tv, of alle ondertitels uitzetten.

  Ik was gisteren even in de winkel,een grote vestiging van de Block.
  Op alle tv's met geintegreerde DVB-C waren deze ondertitels te zien.
  Het regende klachten.
  Er waren boze mensen op de klantenservice die hun cam terug kwamen brengen en hun geld terug eisten,ze wilden hun oude decoder weer gebruiken.

  Daar zit je nu met je dure gecertificeerde toestel.
  Op het moment dat er doven ondertitels ingepast worden blijkt dat je ze niet uit kan zetten en Ziggo verwijst naar Samsung.
  Samsung verwijst weer naar Ziggo en zegt,dit komt niet door ons.
  Hoe is het mogelijk dat niemand in die enorme lijst met certificerings eisen,heeft gedacht aan het feit dat mensen op sommige kanalen geen ondertitels willen ?
  En zeker niet die half schermvullende doven ondertitels ?
  Die je net zo makkelijk zelf door 888 in te toetsen op teletekst ook in beeld kan zien ?

  Nu het een wellus nietus spelletje gaat worden tussen Ziggo en Samsung,kies ik er denk ik ook maar voor om de ci+ cam terug te brengen en mijn oude humax weer tevoorschijn te halen.

  ci+, voorlopig nog niet dus ?
   
 2. Ik vind het ook knap irritant dat de subs voor doven en slechthorenden wordt meegezonden op de BBC, terwijl ik alle instellingen op 'Nederlands' hebt staan. Ik heb het al vaker aangekaart in diverse topics...., maar nog steeds is er geen oplossing voor gevonden.. En inderdaad als de geselecteerde toestellen aan zulke strenge 'eisen' moeten voldoen, dan is dit wel een minpuntje.... Maar als het een over en weer spelletje wordt, dan zie ik een oplossing niet zo gauw komen.. En zoals G.bruiker al zegt, als ik de subs wil zien van de BBC, ik ze zelf wel selecteer......
  Dus ik sluit me volledig aan wat G.bruiker ook zegt......

  Of het probleem ligt bij Ziggo ( dat de subs voor doven en slechthorenden wordt meegezonden), of bij Samsung, maar dan had ik al wel verwacht dat ze dat via een fix (firmware) hadden opgelost.....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 nov 2009
 3. Had zelfde probleem met mijn Philips tv. Heb het op kunnen lossen door zowel de 'voorkeurstaal ondertitels' als 'alternatieve taal ondertitels' beiden op nederlands in te stellen. Wellicht heeft Samsung deze instellingsmogelijkheid ook.
   
 4. Ik heb alle instellingen op Nederlands staan... voorkeur en alternatieve...
  Er zijn twee opties om de subs weg te krijgen als ik BBC kijk, via de 'subs' knop of via de teletekstknop.... Maar als ik dan zap en ik keer terug naar BBC zijn de subs voor doven en slechthorenden er weer....
   
 5. Bij mij maakt het ook niet uit wat ik ook kies,maar van die ellendige dingen op ned 1,2 en 3 zijn we tenminste weer af.
  BBC kijk ik zo weinig dat ik ze desnoods wel analoog bekijk.
   
 6. Ik kijk op BBC vaak motorsport en dan hoef ik geen subs erbij voor doven en slechthorenenden, begrijp me niet verkeerd, tis goed dat de subs er zijn voor die mensen, maar ze hoeven niet standaard meegezonden worden in het beeld....
   
 7. Vertel dat ff tegen Grauw... er is een hele mooie standaard verzonnen om juist voor die doelgroep deze netjes selecteerbaar te maken.
  Dan moet dat wel werken of getest worden,dit zijn essentielere dingen als zaptijden.
   
 8. Volledig met je eens, als het normale subs waren :rolleyes: , ze bedekken zowat één derde van beeld........ ( ietwat overdreven).... laten ze dan via een firmware update van Samsung zelf of via CI+ (Ziggo) dingen aanpassen...
   
 9. In mijn Sony TV zit bij de instellingen voor digitale ontvangst een aparte optie om ondertiteling voor doven en slechthorenden (hard of hearing) aan of uit te zetten. Heb je die niet bij de Samsung?
   
 10. Tja, maar dat gebeurt toch ook niet? Het zijn DVB ondertitels (alsmede ondertitels via teletekst pagina 888). Niemand zegt dat je die DVB ondertitels aan moet zetten. Ik heb standaard alle ondertiteling uit staan en ik ben dan ook nog nooit geconfronteerd met ongewenste DVB ondertiteling. Wil ik die wel, dan is één druk op de knop voldoende om de ondertiteling alsnog in beeld te brengen. Ik zie het hele probleem dus niet zo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina