1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Einde Analoge tijdperk ?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door abloem, 2 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dertig jaar geleden waren er inderdaad nog geen CD's en DVD's. Maar wel laserdiscs, voor het eerst publiekelijk gedemonstreerd in 1972. Dat was ook een optisch opslagmedium op schijven. Die laserdisc is (buiten Japan en een beetje in de VS) nooit een commercieel succes geworden, maar de audio CD, die is ontstaan als een spin-off van de laserdisc, is wel een doorslaand succes geworden. En er werd dertig jaar geleden inderdaad al aan de audio CD gewerkt bij Philips, ook al hadden we er nog niet van gehoord. De audio CD is inmiddels al 26 jaar op de markt, en DVD pas zo'n 12 jaar. Alleen al daarom, en omdat er nu eenmaal gigantisch veel DVD's (en CD's) in omloop zijn, twijfel ik er niet aan dat er over pakweg 15 jaar nog altijd behoefte zal bestaan aan de mogelijkheid om DVD's af te kunnen spelen. Dat is geen kwestie van gissen, maar van het extrapoleren van de ontwikkelingen van de afgelopen kwart eeuw naar de toekomst. En er wordt al druk gewerkt aan holografische schijven voor opslag van enorme hoeveelheden data. Dat zou ook niet gebeuren als niemand in de industrie geloofde in de levensvatbaarheid van holografische schijven voor dataopslag.
   

 2. Zou in deze tijd van computers geen probleem mogen zijn. Maar goed, de administratie is nu al een chaos en dat zal niet veranderen.
  Onzin, je hebt een contract met je leverancier. Die is verantwoordelijk, afschuiven is niet mogelijk.  Dat is geen verandering ten opzichte van de huidige situatie en dus ook geen verslechtering.
  Daarnaast is het aanbod nu al schraal. Nederland is te klein voor al die themakanalen en zenders uit god weet waar. Haal eens al die rommel kanalen weg dan is er voldoende ruimte. *Probleem alleen is dat Ziggo voor doorgifte betaald krijgt, en zij deze vorm van inkomsten niet willen missen.  Er is al een apparte tarief structuur voor analoog en digitaal. Kijk op je rekening en je zal zien dat voor basis digitaal je 0 euro betaald.
   
 3. Jawel, de administratieve processen worden veel ingewikkelder en dus zal de chaos ook toenemen.
  Ja, je hebt een contract met je leverancier. Maar met welke leverancier eigenlijk? Die van de analoge of die van de digitale televisie? En wat als bijvoorbeeld de analoge signalen van aanbieder A storing veroorzaken in de digitale signalen van aanbieder B? Bij wie moet je dan zijn? Als er twee partijen zijn waarmee je te maken hebt dan is afschuiven en van het kastje naar de muur worden gestuurd al voorgeprogrammeerd.
  Het zou juist wel een verslechtering zijn van de huidige situatie als de exploitant wordt verplicht ruimte op het netwerk te reserveren voor andere aanbieders van een analoog pakket, omdat de exploitant van het netwerk dan niet meer de vrijheid heeft om het analoge pakket in te krimpen om zo meer ruimte te creëren voor bijvoorbeeld extra HD kanalen. Caiway heeft aangekondigd de analoge doorgifte van TV signalen per 10-10-10 geheel te staken. Maar Ziggo zou dat niet kunnen doen als die verplicht wordt door de OPTA om andere aanbieders op het netwerk toe te laten met een analoog pakket.

  En dat Nederland 'te klein' is voor het huidige aanbod aan themakanalen is natuurlijk flauwekul. Diversiteit en mogelijkheid tot verdieping van het aanbod van de NPO is juist goed, en er zijn echt veel mensen die de themakanalen wel waarderen. Het huidige aanbod is zeker niet schraal te noemen, maar dat zou het juist wel worden als de zenders die voor jou niet hoeven allemaal zouden verdwijnen. Ben ik even blij dat jij niets te zeggen hebt over het aanbod van Ziggo.
  Klopt helemaal. Alleen denk jij nou echt dat dat tarief voor het basispakket ook op nul blijft staan als iemand het analoge pakket van een andere aanbieder afneemt? Ziggo zal waarschijnlijk eerst proberen om klanten ervan af te houden om over te stappen op een eventuele andere aanbieder door simpelweg alleen digitale TV te leveren aan klanten die ook een analoog basisabonnement bij Ziggo afnemen (zoals dat nu ook het geval is), maar als de dombo's bij de OPTA dat spelletje eenmaal door krijgen en Ziggo vervolgens gaan verplichten om ook 'los' digitale TV te leveren, denk je dan dat ze het digitale basispakket geheel gratis zullen blijven leveren? Nee dus.

  Kort samengevat: de plannen van de OPTA moeten gestopt worden.
   
 4. Tot op zekere hoogte kan ik leven met het idee dat analoge TV uitgefaseerd gaat worden, ook op de kabel. Echter, waar ik niet op zit te wachten is een hoop extra kosten. Wat me op dit moment wel stoort is dat je steeds minder voor je kabelpakket krijgt maar wel hetzelfde blijft betalen als je de digitale TV niet gebruikt.

  Persoonlijk zie ik dan ook meer in de volgende situatie:
  * Basis toegang met must carry FTA (bv. rond de 5 Euro)
  * Resale basis pakket inclusief meest populaire zenders zoals RTL & SBS groep (al dan niet FTA) (bv. rond 10 Euro)
  * Aanvulling tot Z1 (prijs zoals nu)
  * Aanvulling tot Z2 (prijs zoals nu)

  Dit geeft de klant meer mogelijkheden bewust te kiezen zonder dat de provider dingen opdringt.
   
 5. Iedereen dank voor de reacties en toelichtingen. Ik ben niet voor producten uit het "steenkolentijdperk" zoals ik ergens teruglas in een nogal ongenuanceerde reactie die verder geen inhoud had, maar ik was benieuwd naar het waarom van het uitfaseren. Kennelijk is dat in europees verband besloten. Maar los daarvan is me nog niet duidelijk waarom het niet naast elkaar kan blijven bestaan? Neemt het analoge signaal zoveel bandbreedte en is dit een beperking voor de digitale techniek ? Eigenlijk ging mijn vraag heel basic over het kostenaspect maar hierover lees ik dan dat we de digitale tuners + smartcard slot ingebouwd kunnen verwachten in apparatuur. In dat geval dus geen koppelverkoop van digitale tuners.
   
 6. Een analoog kanaal kan ook 1 DVB-T of DVB-C kanaal bevatten. In het geval van DVB-T(errestrial) kunnen er dan zo'n 3-4 zenders op hetzelfde kanaal. In het geval van DVB-C(able) zelfs zo'n 6-8. Het een en ander is afhankelijk van de kwaliteit (bit-rate) van het digitale signaal.

  Dus ja, er zal zeker een kostenaspect zijn. Daarnaast natuurlijk ook de beschikbare bandbreedte. Die loopt voor de kabel van ongeveer 120-960 MHz en die gaan ze hard nodig hebben met al die HD zenders, Docsis 3.0 en interactieve dingen.
   
 7. Haha. Dat meen je toch niet?
  Kijk maar eens hoe de klanten van (vergelijkbare) zaken als Oxio, Nederlandse Energie Mij, Alice, etc. erover denken.
   
 8. Nozema is toch ook gestopt met de analoge tv zenders via de ether zonder het aan de mensen te vragen?

  Nu moet men digitenne nemen van KPN of via canal digitaal.
   
 9. Als er concurrentie komt op de kabel ben ik nieuwsgierig naar de constructie. Ik kijk bijv. helemaal niks meer analoog en zie dus de kosten voor analoog dan ook als netwerkkosten en/of als prijs voor het basispakket.

  Waar ik een beetje bang voor ben is dat ziggo zich dan zal gaan opsplitsen. De ene tak levert dan de TV, telefoon en internet diensten en de andere wordt de netwerkbeheerder. Zoiets als Enexis en Essent. En dat kon wel eens extra kosten met zich gaan mee brengen.
   
 10. De administratie wordt zeker niet ingewikkelder. Alles is er nu al. Alle onderdelen worden appart doorberekend of als pakketprijs. Het enige verschil dat ik verwacht is dat zonder analoge tv van Ziggo bsis DTV geen 0 euro zal zijn.

  De prijs van analoog zal via wholesales gaan, en heb je als consument geen enkele last van.

  je hebt een contract met de leverancier waar jij een bepaald product afneemt. Dat deze de levering door een ander zal laten waarnemen is voor jouw van geen enkel belang.
  Het zal ook niet zo zijn dat Ziggo signalen van verschillende aanbieders op zijn netwerk zal moeten toelaten. De nieuwe aanbieders zullen niets meer dan resellers zijn.

  En dan nog heb je een contract van een leverancier waarbij jij een je product afneemt.


  De huidige situatie is dat er analoog en digitaal op de kabel van Ziggo is, en dat ziggo en upc een groot markt aandeel hebben. Dan spelen er nu eenmaal iets andere regels. En een mogelijke situatie in de toekomst is nu eenmaal niet de huidige situatie.

  Dit gevoel heb ik ook, maar dan over de analoge signalen.

  Nee. Ik zou basis DTV 15,95 maken.

  De plannen van de OPTA zijn juist goed, hoe meer concurentie des te beter !
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina