1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Einde Analoge tijdperk ?

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door abloem, 2 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De kabelaanbieders haasten zich om analoog uit te faseren. De kabelaanbieders hebben geen enkele van hun (miljoenen) klanten gevraagd of ze graag het analoge product kwijt willen. Zitten we als klant echt te wachten op het verlies van analoog ? Hoeveel digitale decoders met evenzoveel afstandbedieningen moet u aan gaan schaffen ? Vijf per woning zal normaal zijn, huiskamer tv + mediacenter of digitale- /videorecorder, pc met tv-kaart in de hobbykamer, tv in elke kinderkamer (2) en nog een tv op zolder maakt zomaar vijf of zes analoge aansluitingen die het nu prima doen met een antenneversterker in de meterkast. En ja we hebben bij verhuizen een gratis digitale decoder gekregen van Casema en die is aangesloten op de huiskamer-tv maar voor het journaal, nova en de wereld draait door hoef ik niet per-se naar digitaal. Vult de kabelaanbieder straks zijn zakken door mij een stuk of vijf decoders te verplichten ?? :evil::evil::evil:
  Aad.
   
 2. Analoge TV is een techniek uit het steenkolentijdperk.
  Men kan wel als Don Quichote tegen de digitale TV gaan vechten, op den duur gaat men dit toch verliezen.
  In het verleden waren er ook individuen die de breedbeeld TV bestreden en wilden vasthouden aan de 4:3 TV norm.
  Ik heb er helaas ook een in mijn vriendenkring zitten en moet die discussie wel eens aanhoren :sleep::sleep:
  Ik heb in elk geval geen bultrug TV uit de 80e of 90e jaren in de kamer staan en een hark op mijn dak......:rolleyes:
   
 3. De sutuatie kan wel eens zijn dat de grote kabel aanbieders zelf analoog stoppen. Maar doordat zei doorgifte moeten doen of anderen moet toelaten op het netwerk (opta) moet je niet vreemd kijken dat je 20 zenders analoog hebt van b.v. KNP
   
 4. Digitale transmissie biedt vele voordelen boven analoge transmissie van televisiesignalen. Bovendien is er jaren geleden al in Europees verband besloten dat analoge televisie in de gehele EU zal worden uitgefaseerd. Daarbij mochten de verschillende lidstaten zelf een tijdsplan opstellen, maar de bedoeling is dat ergens tussen 2012 en 2015 analoge televisie in de gehele EU tot het verleden zal behoren. Je moet dit dus niet op het bordje van de kabelexploitanten neerleggen.

  Probleem is echter dat kabelexploitanten en andere aanbieders van televisie in digitale vorm wel hun kans schoon zien om meteen hun zakken te vullen. Daarom zou er aanvullende wet- en regelgeving moeten komen die bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) regelt dat:

  1. Alle nieuwverkochte TV toestellen groter dan een bepaalde maat (bijv. 26 inch) verplicht zijn voorzien van een ingebouwde DVB-C en DVB-T tuner die ook geschikt is voor HD ontvangst, en dat tevens al die toestellen verplicht zijn voorzien van een CI(+) slot.

  2. Kabelexploitanten en andere aanbieders verplicht worden zich te houden aan (Europese) standaarden die ontvangst met de onder punt 1. genoemde toestellen mogelijk maken zonder dat daarvoor gebruik hoeft te worden gemaakt van proprietaire oplossingen van aanbieders (dus geen koppelverkoop van apparatuur en abonnementen).

  3. Aanbieders van televisiesignalen (via glasvezel, de kabel, de ether, of anderszins) wettelijk verplicht zijn een uitgebreid basispakket onversleuteld aan te bieden aan abonnees, zodat er voor de ontvangst van dit basispakket geen smartcard benodigd is en er ook geen extra kosten verschuldigd zijn boven de reguliere abonnementskosten van de dienst. In dit basispakket zouden in ieder geval alle landelijke en regionale publieke zenders moeten zitten, alsmede een aantal binnen- en buitenlandse zenders die nu ook al via het gangbare analoge aanbod beschikbaar zijn.
   
 5. Aad ik snap je issue, natuurlijk hobbelen wij een beetje achter de strategie van een bedrijf aan. Soms niet eens gewild. Ik ben een groot voorstander van digitalisering van de kabel. Je hebt gelijk, een gemiddeld huishouden heeft dan al een decodertje of 4 nodig.
  Maar als je goed nagaat doen we het met andere dingen net zo, er zijn alleen nog maar platte schermen te krijgen, wie fan is van een beeldbuis moet al naar de blokker om er 1 te kunnen krijgen. om een filmpje te kunnen huren/kopen moesten we van de Betamax/VHS overstappen naar de DVD, over een aantal jaar hebben we geen dvd's meer maar blu-rays, en daarna weer een ander systeem (SDHC kaartjes denk ik) , maar eerst gaan we allemaal weer aan de blu ray speler om een filmpje te kunnen bekijken(ik heb er al 1:)). Sommige bedrijven verwachten gewoon dat je een pc met internetaansluiting hebt, anders kun je een dienst niet eens raadplegen.


  Kortom we worden gestuurd door de industrie, en nu zul je zeggen.... dan kan ik nog kiezen of ik dat wel of niet wil..... maar dat kun je ook als het analoge afgeschaft wordt........ Ik ben het met je eens, deels natuurlijk grote geldklopperij, deels vrijspelen van ruimte op de kabel.

  Veel meer kabelmaatschappijen gaan dit doen, en over een aantal jaar is er geen LCD/Plasma meer te koop waar nog een analoge tuner in zit. Dan is dit allemaal vervangen door een digitale......de nieuwe schermen zijn nu al een tijd uitgevoerd met dubbele tuner...... maar dat is er straks niet meer......
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 nov 2009
 6. Opta: kabel al open in maart 2010

  Toezichthouder Opta meldt dat klanten van UPC en Ziggo al vanaf volgend jaar maart voor hun analoge kabelabonnement naar een andere partij kunnen overstappen.

  Opta publiceerde hierover vrijdag twee conceptbesluiten. De vrijheid voor de consument om bij een andere aanbieder een analoog abonnement af te nemen, moet binnen zes weken na het publiceren van het definitieve besluit zijn gegarandeerd.

  De twee grootste kabelaars UPC en Ziggo wilden zelf de mogelijkheid bieden om over te stappen binnen een periode van acht tot tien maanden. In het conceptbesluit is deze periode nu teruggebracht tot maximaal zes maanden. De besluiten worden pas definitief nadat marktpartijen erop hebben kunnen reageren. Partijen hebben tot 11 december de tijd om hun mening over de conceptbesluiten te geven. Tegen de besluiten is bezwaar en beroep mogelijk, maar dat schorst de werking van de besluiten niet.

  In de conceptbesluiten staat dat consumenten per maart kunnen overstappen, maar wel gebruik blijven maken van de netwerken van de twee kabelmaatschappijen. De mogelijkheid om rond maart te veranderen van abonnementaanbieder geldt alleen voor consumenten die een analoog kabelabonnement bij UPC of Ziggo hebben. Volgens Opta is het in dat geval namelijk eenvoudig om het abonnement over te zetten naar een andere aanbieder. Vijf maanden later moet ook de consument die andere diensten bij UPC of Ziggo afneemt voor zijn analoge tv-abonnement kunnen overstappen.

  Over het grootste struikelblok, de kosten die UPC en Ziggo mogen doorberekenen, staat nog niets in de twee conceptbesluiten. De twee kabelbedrijven hebben ook nog niet officieel gereageerd op de besluiten.

  Bron: Totaaltv

  Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2535

  Voorlopig blijft analoge tv nog een tijdje.
  Hoop alleen dat het niet ten koste gaat van de uitbreiding van het HD zenders. Maar dat is een andere discussie.
   
 7. Ik denk niet dat DVD's snel tot het verleden zullen behoren. Het punt is natuurlijk dat je in een DVD speler geen VHS of Betamax banden af kunt spelen, terwijl je in een Blu-ray speler prima DVD's (en ook CD's) af kunt spelen. Die oudere dragers zullen daarom nog lang blijven, zelfs als Blu-ray echt doorbreekt, wat mij nog niet zeker lijkt gezien de (mede door de crisis en de hoge prijzen van Blu-ray schijven) tegenvallende verkopen en tegenvallend aanbod aan titels. Geheugenkaartjes zijn geen attractief alternatief voor Blu-ray omdat de kostprijs per GB opslagcapaciteit daarvan veel ongunstiger is dan van optische media terwijl ook de massareplicatie van dergelijke media met inhoud veel minder kosteneffectief is dan van (geperste) optische media. Ik denk daarom dat we eerder holografische schijven zullen gaan zien als opslagmedia voor bijvoorbeeld UHDTV.
   
 8. Dat hele OPTA plan is bedacht door lieden die geen verstand hebben van kabeltechniek, en druist bovendien in tegen de in Europees verband afgesproken uitfasering van analoge televisie in de EU. Als dit plan wordt doorgedrukt kun je inderdaad verwachten dat dit de innovatie en de verruiming van het aanbod aan HD kanalen zal frustreren. De verwachte prijsdaling voor het analoge basiskabelabonnement zal evenmin optreden, omdat de vergoedingen die de huidige aanbieders derde aanbieders in rekening zullen (moeten) brengen op een dusdanig niveau liggen dat derden onmogelijk analoge TV tegen een concurrerend tarief zullen kunnen aanbieden. En als de wetgever c.q. de OPTA de kosten die de huidige aanbieders aan hun eigen concurrenten mogen doorberekenen aan een te laag maximum bindt, dan kun je wel op je vingers natellen wie daarvoor uiteindelijk de rekening krijgt gepresenteerd. Juist ja, de abonnees van de aanbieder die het betreffende netwerk in beheer heeft. De gevolgen nog even op een rijtje:

  1. Administratieve chaos, vooral als de digitale signaallevering dan weer wel via de aanbieder blijft lopen die het netwerk exploiteert.

  2. Op elkaar afschuiven van verantwoordelijkheden bij bijvoorbeeld storingsmeldingen, die dus minder goed of helemaal niet meer opgelost zullen worden.

  3. Frustreren van de technologische innovatie, lees het vrijmaken van ruimte op de kabel voor bijvoorbeeld een verruiming van het aanbod aan HD kanalen, c.q. een verschraling van het huidige aanbod om dan toch maar meer HD kanalen mogelijk te maken.

  4. Stijgende abonnementstarieven voor digitale televisie, omdat de door de OPTA niet realistisch ingeschatte distributiekosten aan de bestaande digitale abonnees zullen worden doorberekend, en omdat er met het loskoppelen van de aanbieders voor analoge en digitale signalen ook een aparte tariefstructuur zal moeten komen voor digitale en analoge televisie, hetgeen alleen maar ongunstig kan zijn voor de bestaande digitale abonnees.
   

 9. Jou verhaaltje is gebaseerd op de huidige technieken, en wat wij hiervan weten. ik weet natuurlijk ook niet wat het nieuwe opslagmedium gaat worden. 30 jaar geleden hadden we ook nog nooit van CD, DVD USB stick en SD kaart gehoort. Ze verklaarden je voor gek als je had gezegt dat een meerder filmjes op een kaartje van een paar centimeter zou staan. we kunnen wel gissen, maar de techniek staat niet stil. Je hebt een punt dat je met blu ray normale DVD's af kunt spelen. Maar denk je echt dat we over 15 jaar nog steeds met die schijfjes bezig zijn? Ik niet! Maargoed dat is een andere discussie en wordt off-topic
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 nov 2009
 10. Grote kans dat Ziggo/UPC als het dan echt moet naar het absolute minimum terug gaan (15 zenders?) en de concurrentie diezelfde mogelijkheden biedt.

  Heb je een paar jaar vertraging tot dat doodgeboren kindje van "concurrentie" op analoge kabel weer weer weg is en kunnen ze gaan nadenken over realistische oplossingen om die bedrijven een plek te bieden (DBV-T over kabel ofzo)..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina