1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Oproep: testen Software (3)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door anoniem, 2 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. de software versie voor de 05 update komt de authenticatie tot 40%.
  nadat ik de 05 versie heb gedownload in de tv,had ik last van deze nieuwe error sac failed.reden dus aan mijn kant onbekend.ook philips en ziggo hadden deze melding nog niet eerder gehad.Antwoord van ziggo is dat er nog geen officele ci+ ondersteuning is van deze tv dus wacht de uiteindelijke software maar af.maar of dat gaat helpen?
  dus hoogst waarschijnlijk is het een software probleem.mijn oude alphacriptkaart doet het wel direct in deze 42pfl9664.dus ga ik bijna denken dat het toch de ci+ software moet zijn van philips die niet goed is.
   
 2. 42pfl9664h12 komt met .66 release niet door authenticatie

  Beste lezer,

  Vrijdag 6 nov de Philips pfl9694h12 aangeschaft. firmware update release .66 geinstalleerd en daarna de Ziggo CAM C+ module geplaatst. Bij opstarten vd TV komt ie niet door de authenticatie procedure.
  Het valt me op dat Ziggo, Philips en info op het forum soms tegenstrijdig overkomen. Kan zijn dat ik nog niet alles doorgelezen heb, maar is er al een 'werkende' set aan instructies die stapsgewijs gevolgd kunnen worden?

  Is b.v. eerst nodig om de card (via internet/ziggo support) te activeren of wordt in het authenticatieproces om netwerknr. / freq. gevraagd?

  Ik kan me voorstellen dat hier al info over beschikbaar is. Graag een verwijzing indien beschikbaar. Alvast bedankt voor de support!!
   
 3. Voor de volledigheid, er zijn dus 2 opties:

  - Standaard methode: plaats de autorun.upg in de root van je USB disk, bij plaatsen USB stick start de update automatisch (maar werkt blijkbaar niet als je dezelfde versie draait of is dit vanaf 0.66?)
  - Lokale update: maak zelf een folder op je USB disk, genaamd upgrades, plaats de autorun.upg in deze folder. Bij plaatsen USB stick wordt alleen Flash Disk - Generic getoond. Update start niet automatisch. Ga via 'Home' via 'Software-update' optie naar 'Lokale updates' daar verschijnt nu autorun, die kun je nu wel starten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 nov 2009
 4. Inderdaad. Het bestand hoeft nu ook niet 'autorun' te heten - elke naam met extensie '.upg' is goed.
   
 5. Wat dacht je van de post 'installatiehandleiding'?
   
 6. De authenticatie is tussen CI+ CAM en TV. Daar heeft Ziggo niets mee te maken. Ligt dus of bij Philips of de CAM leverancier.
   
 7. Heb nu een aantal dagen .66 software, tot gisteren geen problemen.
  Gisteren tv op ned 1, geen probleem, echter de rest van de digitale zenders geen beeld (gecodeerd programma melding)
  De oplossing was tv een aantal keren uitzetten en weer opnieuw aanzetten .
  Daarna en ook vandaag alles weer normaal.
  Installeren .66 vanaf USB gaf geen enkel probleem.
  TV is 46PFL9704
   
 8. Heb hier nu ook last van nadat ik naar een andere 'HDMI' source ging (Cisco PVR) vanuit NetTV. Gaf melding 'Niet ondersteund videoformaat'. Uit/aanzetten Cisco hielp niet. TV uit/aan en AB werkte niet goed. Zappen werkte niet, volume werkte wel maar geen indicator.

  TV nogmaals uit/aan en toen opeens het coderingsprobleem (via de CI+ Smit). NED1 is ok maar bij zappen overal 'zender gecodeerd' maar wel now/next balk. Circa minuut wachten maar geen resultaat. Uiteindelijk tot 2x toe TV helemaal uit/aan moeten zetten daarna werkte het weer.

  - Als je ook maar 1x NetTV selecteert voordat de TV goed is opgestart (dus b.v. direct indrukken als je de TV aan zet), blijft beeld zwart en reageert TV niet meer op AB. TV moet opnieuw uit/aan (via standby is al voldoende). Hier elke keer reproduceerbaar.

  Kan iemand dat bevestigen?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 nov 2009
 9. Wil je beschrijven wanneer dit SAC probleem precies ontstaat, anders zal het ook niet verder onderzocht worden. De alphacrypt zal in begin december niet meer functioneren met de CI+ toestellen.
   
 10. Het is wel belangrijk te melden welk merk CAM je gebruikt.

  Verder willen we ook graag weten welke informatie er tijdens 'gecodeerd programma' in de CAM's menu's wordt getoond. Aan de hand van dergelijke informatie kunnen we een beeld vormen van een mogelijke oorzaak. Het opnieuw upgraden van de TV zou op zich geen verbetering mogen vormen. Kijk een onder CI+ naar de CI+ CAM handleiding ( http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21661 ). Hier vindt je wat informatie over de menu en wat je in de menu's moet aantreffen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina