1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Oproep: testen Software (3)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door anoniem, 2 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb geprobeerd om deze officiële versie .66 van Philips Website te installeren, maar de TV gaat niet automatisch naar het software installatie scherm als ik de USB er in steek. Vervolgens met andere USB-stick geprobeerd, zelfde probleem. Daarna gekeken wat er zou gebeuren als ik de 'Anoniem'-versie van .66 erop zou zetten: zelfde probleem, software wordt niet herkend.
  Pas toen ik een oude .65 versie op de USB-stick had gezet, werd hij door de tv herkend (met de vraag of ik gelijke of oudere software wilde installeren).
  Lijkt er dus op dat hij alleen oudere of nieuwere software herkent, niet van dezelfde versie? Hoe kan het dan dat sommigen wel succes hadden met installeren van de officiële Philips .66 versie?
   
 2. Inmiddels een paar dagen verder, maar nog steeds af en toe 'gecodeerd programma' bij het aanzetten van de tv. Het gebeurt in zo'n 30-40% van de gevallen (te vaak dus).

  Bij het uitzetten van de tv (dus niet in standby, maar ook niet stekker eruit) en daarna aanzetten is het probleem wel opgelost.

  Ben benieuwd waar dit probleem nou echt door wordt veroorzaakt:
  1) Software versie
  2) CI+ cam module (smit vs. Neotion)
  3) TV toestel zelf
  4) ??
   
 3. SAC failed is ook door nlbr geconstateerd als de processor in de TV met andere zaken bezig is (streaming e.d.) en niet op tijd reageert op verzoeken van de CAM. Onder normale omstandigheden mag deze fout niet ontstaan als je gewoon aan het kijken bent. De oplossing is de TV opnieuw opstarten op de CAM verwijderen en opnieuw inbrengen.

  Kun je de specifieke omstandigheden nog eens melden toen dit probleem optrad. We kunnen dan eens kijken of het te reproduceren is.
   
 4. Verdwijnt de melding vanzelf, op welk kanaal start de TV op ?

  De melding ontstaat als bepaalde authenticatie en het het opzetten van secure link processen nog niet afgerond zijn en de CAM nog geen video aanbiedt aan de TV. De TV is hier normaal de beperkende factor. Op het moment dat je het eerste beeld ontvangt is de TV nog allerlei zaken aan het opstarten, je merkt dit ook aan het niet reageren van de TV gedurende de eerste 5-10 seconden nadat hij opgestart is. Philips heeft hier bewust voor gekozen.
   
 5. heb je een leefdtijdsgrens ingesteld ?
  wij hebben zelf ook side-effects gezien waarbij om een pincode wordt gevraagd terwijl dit niet nodig zou zien ogv de leeftijdswaarde behorend bij het programma.
   
 6. Was mij ook opgevallen. USB geheugen apparaat leest bestanden, dan het menu Flash Disk - Generic in beeld en verder niks. Ik heb eerst een downgrade gedaan naar 0.58 en daarna de officiele 0.66 gedaan en dat werkte wel weer. Dit verschijnsel is zowel met de test als de officiele versie.

  Doe je een oudere versie dan start het upgrade proces wel. Het proces waarschuwt of je wel een oudere OF dezelfde versie wilt installeren. Hetzelfde lijkt dus niet te gaan.
   
 7. Het heeft weinig nut dezelfde firmware versie erop te zetten. Als je dit toch wil doen, probeer dan het volgende:

  1. zet de firmware in de directory 'upgrades' van de USB stick
  2. stop de USB stick in de TV
  3. selecteer de firmware via 'lokale updates' voor installatie
   
 8. Ik heb inderdaad een grens ingesteld. De xx nog iets stand. De laatste in de rij.
   
 9. Sorry, had er nog niet op gereageerd. Maar ik heb meteen na het installeren van de .66 software een herinstallatie uitgevoerd. Dus daar ligt het volgens mij niet aan..Zojuist toch op verzoek van anoniem weer een herinstallatie gedaan. Hopelijk geen reboots meer...We keep in touch ;)
   
 10. Kun je wél een herinstallatie met dezelfde Firmware doen zonder er eerst een oudere versie op te zetten?
  Bij veel systemen lukt dat niet.

  En wat NLRB schreef:
  zet de firmware in de directory 'upgrades' van de USB stick
  de vraag: waar zit die directory?
  Als ik de file van de .058 bekijk staat daar slechts Autorun.upg, daar kun je verder niks mee doen. Die hele file moet op de USB stick gezet worden, that's it.

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina