1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Krakend geluid MTV en TMF via digitale tv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door bouncer1980, 2 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. sinds een 2 tal weken hebben wij krakend geluid bij de zenders tmf en mtv, echter alleen via de digitale ontvanger, analoog is prima. Wij hebben 2 decoders thuis, de oudere samsung (grijze) en de nieuwere samsung (zwarte). Het probleem is alleen bij de grijze samsung.

  Mijn ouders hebben een oudere (zwart grijze panasonic) en die heeft hetzelfde probleem. Mijn buren hebben dezelfde grijze samsung en ook het zelfde probleem?

  Lijkt dus aan de oude decoders te liggen.

  Iemand hier een oplossing voor?
   
 2. Sluit die grijze Samsung eens met de andere scartkabel op je andere tv aan (dus met de kabel van de zwarte Samsung op de tv waar dit nu zit aangesloten). Heb je het probleem dan ook?
   
 3. Ik heb precies hetzelfde met de Samsung DCB-9401R
  Ik heb al geprobeerd DTV opnieuw te installeren maar dat hielp niet :cry:
   
 4. ligt niet aan de kabels. Hoor het van iedereen die een ouder kastje heeft. Als je deze vraag via de site aan ziggo voorlegt, krijg je als reactie dat technische problemen telefonisch gemeld moeten worden. Fijn dan! kan ik weer gaan bellen, krijg ik weer iemand aan de telefoon die zegt dat het waarschijnlijk aan de verbindingen bij mij thuis ligt.
   
 5. Tuurlijk moet je bellen. Kan Ziggo nog wat extra centen vangen van al de klagers.:wink:
   
 6. Nog iemand met een oplossing? :lol:
   
 7. Het geluid van MTV en TMF is hier (voormalig Casema gebied) normaal via de Samsung DCB-9401R decoder. Het moet een probleem zijn specifiek voor (een deel van?) het voormalige @Home gebied. Toch maar melden bij Ziggo.

  En laat je niet afschepen met het kletsverhaal (waar Isis ook vrolijk aan mee doet) dat het misschien aan de SCART kabel zou liggen. Als dat zo was dan zou het geluid van andere zenders ook slecht moeten zijn, dat geluid gaat immers door diezelfde SCART kabel.
   
 8. ook hier last van krakend audio op samsung 360 via optische uitgang.
  andere zenders geen probleem.
  signaal vanaf Head-end Zwolle.

  speelt reeds een week.

  berrie
   
 9. Ik bedoelde het niet als kletsverhaal, maar als suggestie. Het leek mij ook al stug, maar ik dacht dat het het proberen waard zou zijn. Ik wist niet zeker of het dat kon zijn, blijkbaar niet, excuses voor de dus waardeloze suggestie.

  Verder weet ik echt niet waar het aan kan liggen... heb zelf totaal geen problemen met dezelfde decoder (ook @home gebied).
   
 10. Ik heb hetzelfde probleem hier in de gemeente Voerendaal.

  Samsung ontvanger geeft problemen, humax ontvanger niet.

  Heb gebeld met de klantenservice, kreeg als antwoord: dat ligt aan uw kabel. Heb uitgelegd dat het dan ook op andere zenders moest zijn en dat ik kabels van Oehlbach ertussen heb zitten en geen dun kabeltje van de aldi. Dat het ongeacht of het signaal optisch of via de scart verliep kraakte op deze 2 zenders en tmf nl.

  Kreeg als definitief antwoord: uw ontvanger heeft u destijds los gekocht, ga maar naar de winkel voor een oplossing, het ligt niet aan ons.........

  Schijnbaar is het dus normaal om problemen door te schuiven ipv op te lossen.

  Rick
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina