1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Volume NED 1,2,3

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Droopy, 1 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is mij opgevallen dat het volumeniveau van NED 1,2 en 3 een stuk lager is dan van de commerciele zenders. Zijn er meer mensen die dit ook ervaren en kan/wil Ziggo hier iets aan doen?
   
 2. Het was al meerdere malen genoemd ja,het probleem is nu ook dat ik bij mijn losse decoder het geluid op PCM kon zetten,maar bij mijn tv kan dit niet.
  Met als gevolg dat het geluid de kamer binnen denderd als ik van 1,2 of 3 naar 4 zap.
  Het NOB schijnt het niet te willen snappen...
   
 3. Ik weet niet of het probleem bij de NPO ligt. Het volume van Nederland 1,2 en 3 SD is voor zover ik kan nagaan normaal. Het is wel zo dat commerciƫle zenders bij bijvoorbeeld commercials dynamiekcompressie toepassen, zodat het gemiddelde volume tijdens de reclames hoger kan liggen dan tijdens de reclame-onderbrekingen (eh ... programma's). Maar het piekvolume ligt bij de commerciƫlen echt niet hoger dan bij de publieken. Dat kan ook niet, want dan zou er clipping ontstaan: bij digitale audio met PCM heb je altijd een keihard plafond.

  Bij Nederland 1,2 en 3 HD doet zich wel het probleem voor dat het 5.1 geluid, althans als het via de TV (en dus noodzakelijkerwijs in een stereo downmix) wordt weergegeven, een stuk zachter is dan het eveneens meegestuurde 2.0 geluid waarvan het niveau correct is. Ook hier betwijfel ik of de NPO iets te verwijten valt. Bij de Duitse zenders die 5.1 geluid meesturen valt mij namelijk ook op dat dit zachter klinkt via de TV zelf dan het eveneens meegezonden gewone 2.0 geluid. Het zou dus ook met de downmix in de TV zelf te maken kunnen hebben, en daarom kun je niet zomaar de schuld bij de omroep neerleggen.

  Vreemd overigens dat je op je TV niet voor het 2.0 geluidsspoor zou kunnen kiezen. Bij mijn weten kunnen alle TV's met een ingebouwde digitale tuner dit, omdat er immers ook taalkeuze bij meertalige uitzendingen mogelijk moet zijn. Raadpleeg de handleiding, zou ik zeggen.
   
 4. .......tijdens de reclame-onderbrekingen (eh ... programma's)........

  Die's leuk:oyeah:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina