1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

witte stippellijn bovenin links thx mode panasonic tx-42v10

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door hantayo, 1 nov 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens mij kun je op de Panasonic juist niets instellen als THX modus aan staat.

  Zoals eerder genoemd is de beste oplossing om THX alleen te gebruiken als er sprake is van Blu-Ray content.
   
 2. maar ja, het beeld is zichtbaar beter met THX aan voor de 1080i tv uitzendingen.
   
 3. En ik heb zelf de G10 dus geen THX optie, maar kun je als THX aan hebt staan niet zien welke instellingen er door THX gebruikt worden? Als je die dan overneemt dan is het beeld misschien al iets beter.
   
 4. Dat heb ik net gedaan: beetje tureluurs; toch lijkt bij de thx optie of alles wat harmonischer is. Misschien dat er onderwater nog wat geset wordt wat je niet kan instellen?
  Nog iets anders: ik kwam de 'aspect' knop tegen links boven op de afstandbediening van de panasonic. Daar kan je schermverhoudingen mee regelen. Door de instelling 'juist' te nemen, verdwijnt de hinderlijke stippellijn bovenin bij niet-hd uitzendingen in de thx mode. Alleen kan je die 'juist' instelling niet definitief in een menu optie vastzetten. Het gaat niet ten koste van de kwaliteit wat ik zo zie (dat het een raar beeldformaat oplevert bedoel ik).
   
 5. Deze uitspraak is pertinent onjuist. Full HD TV's hebben namelijk een paneelresolutie van 1920x1080 pixels. Daarom is een FullHD TV altijd in het voordeel bij weergave van een HD signaal met 1080 beeldlijnen, ongeacht of dit een 1080i of en 1080p signaal is, mits er 1:1 pixelmapping wordt gebruikt (vergelijk ook de opmerking van The_Doman hierboven).

  Er hoeft immers bij weergave van een signaal met 1080 beeldlijnen op een display met een verticale resolutie van 1080 pixels niet geschaald te worden. Aangezien de meeste HD zenders (uitgezonderd Sport1) uitzenden in 1080i, is een Full HD TV evident in het voordeel bij HDTV ontvangst. Sterker nog, een zogenaamde HD Ready TV met een paneelresolutie van 1366x768 pixels moet niet alleen downscalen bij weergave van een 1080i signaal, maar is (daardoor) niet eens in staat de volledige spatiale resolutie van een 1080i signaal weer te geven.
   
 6. Niet eens??? Helemaal niet denk ik. Vlak de kwaliteit van het panel niet uit. 1080P is vervallen tot een stickerterm, er zijn betere 720p tv's dan 1080p-ers.(in het lagere prijssegment)

   
 7. De bewering was dat een FullHD TV geen nut zou hebben zolang je geen 1080p bronnen gebruikt, en die bewering klopt niet.

  Zoals gezegd heeft een zogeheten HD Ready TV een paneelresolutie van 1366x768 (en niet 1280x720, zoals je wellicht zou verwachten). Bij weergave van zowel standaard PAL signalen als 720p signalen als 1080i signalen moet er dan altijd geschaald worden, en daarbij is een HD ready toestel altijd in het nadeel ten opzichte van een FullHD toestel, dat tenminste bij 1080i (en 1080p) niet hoeft te schalen. Dat is geen opinie, maar een mathematisch feit. Neemt niet weg dat er vast wel prima HD Ready toestellen en slechte Full HD toestellen c.q. panelen zijn.
   
 8. Wat is precies de 'fout' in het scalen in procenten uitgedrukt? En hoe gaat het op voor de zogenaamde 720P rips die een groot deel van het huidige HD-beleven voor hun rekening nemen? Hier zowel full-hd als Hd-ready leg maar eens uit.
   
 9. Je kunt de effecten van scaling niet zomaar in een simpel getalletje uitdrukken. Er zijn allerlei verschillende (min of meer geavanceerde) algoritmen om de resolutie van een stilstaand plaatje of van video te veranderen. TV toestellen verschillen ook in de methoden die daarvoor worden gebruikt. Meer en geavanceerdere processing in real time vereist echter ook betere elektronica, dus kostprijs is zeker ook een factor. Hetzelfde geldt voor algoritmen die gebruikt worden voor de (bij fixed pixel displays noodzakelijke) deinterlacing, ook daar zijn verschillende minder en meer geavanceerde methoden voor. Wat je wel kunt zeggen is dat (zogeheten fullHD) displays met een verticale resolutie van 1080 pixels (mits gebruikt zonder overscan) theoretisch ook in het voordeel zijn bij weergave van 720p materiaal, omdat dan volstaan kan worden met een relatief envoudig te implementeren 3:2 extrapolatie.
   
 10. Nietes!!!! :-P

  Maarre, ik heb zelf een PX80 (HDReady) en een 5050 en mijn ouders een V10 en die gebruiken gewoon de ingebouwde DVB-C tuner (dat kan nl. makkelijk bij Caiway).
  Eerlijk gezegd zie ik geen verschil in beeld....
  Bij mij staat de 5050 gewoon op 720p: de native resolutie van de TV, 1080i nooit geprobeerd....maar ik verwacht geen schokkende verbetering.   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina