1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

aansluiten van ledtv decoder,recorder,etc..

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Xindar, 31 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste Mensen,

  Ik heb sinds kort de ue40B7020 van samsung gekocht. Ook heb ik een dvdrecorder met 250 hardeschijf aangeschaft. Ik had al de humax decoder thuis staan. Nu wil ik alles optimaal benutten. Ik heb al gelezen dat ik een CI+ kaart nodig heb die ik in mijn tv kan steken. Is dit dan in plaats van de smartcard die ik in mijn decoder heb? Dus dat zou dan betekenen dat ik voor 80 euro bij ziggo die smartcard en die houder moet bestellen? Hoe moet ik alles aansluiten? ben druk bezig maar lukt me nog niet echt.

  hellup van een rookie op dit HD gebied...
   
 2. Als je de TV met de originele afstandbediening wilt gebruiken heb je inderdaad die CI+ module + smartcard nodig. Het aansluiten van decoder en dvd recorder en TV is een moeilijke materie. Zeker als je digitaal wilt opnemen. Op dit forum is dat wel ergens te vinden
  Ik snap dus niet waarom je een dvd recorder met harde schijf hebt gekocht. Dat het ik 3 jaar geleden ook gekocht, maar die staat nu op de zolder. Ik heb namelijk een HD PVR gekocht. Dat is simpel aan te sluiten (antennekabel in de humax en een HDMI kabel tussen humax en TV)
  Alles digitaal opnemen, zelfs 2 programma's tegelijk en maar één nadeel: je hebt 2 afstandbedieningen nodig. De afstandbediening van de TV gebruik je dan alleen maar voor aan- en uitzetten.
  Als de dvd nog in de verpakking zit zou ik proberen om hem om te ruilen voor een pvr. Want ik vind dat je een slecht advies hebt gekregen.
   
 3. Een DVD recorder is niet persé een slechte keuze. Het is ook niet zo dat het aansluiten van een DVD recorder en een losse decoder een moeilijke materie is. Het is wel zo dat de samenwerking tussen een losse decoder en een DVD recorder te wensen over kan laten, afhankelijk van het type recorder en type decoder.

  Met een PVR is het voor de meeste gebruikers niet eenvoudig (of soms zelfs onmogelijk) om opnamen op DVD over te zetten. Daar is dan in ieder geval een netwerkaansluiting, een computer met DVD brander, en de nodige software en know how voor nodig. Voor veel consumenten te hoog gegrepen, denk ik. Een goede DVD recorder heeft ook het voordeel dat deze een losse DVD speler overbodig maakt, en dat scheelt weer een apparaat en de nodige bekabeling. Een populaire PVR als de Humax 5050C mist ook essentiële voorzieningen zoals het kunnen editten van opnames.
   
 4. Die laatste zijn inderdaad de nadelen van een pvr. Gelukkig hoeven de meeste mensen niet zo veel op dvd te branden. Zelf moet ik dat nog wel eens en dan gebeurt dat met de DVD hd recorder. Dat is wel makkelijker maar van slechtere kwaliteit.
   
 5. dus als ik alles goed begrijp is het alleen handig zodat je een afstandsbediening kan gebruiken? De zender worden dan niet digitaal? Ik dacht dat je daarom zo'n kaart moest hebben. Ik heb alles van samsung gekocht en omdat samsung met anynet werkt kan ik alles al met een afstandsbediening besturen. Dus als dit de enige reden zou zijn, hoe los ik dan op dat ik mijn zenders gewoon digitaal kan bekijken?
   
 6. Je vraag is niet duidelijk. Als je een Samsung TV met een CI+ slot gebruikt en je hebt een Ziggo CI+ CAM en een geldige Ziggo smartcard, dan moet je - na het eenmalig maken van de juiste instellingen en het doorlopen van de juiste procedure natuurlijk - in staat zijn om digitale televisie van Ziggo te ontvangen op je TV zonder dat daar andere apparatuur aan te pas komt. Dus wat is nu je vraag?
   
 7. Een Ci1 module stelt je in staat om met 1 afstandbediening te werken. Alles is dan wel in goede digitale kwaliteit. Zie voor verdere voor- en nadelen naar de vorige posten.
   
 8. mijn vraag is onduidelijk maar jullie antwoord is wel helder. Ik heb de ci module besteld zodat ik via tv kan zappen en de oude decoder gaat op de recorder.
  Op deze manier kan ik gebruik maken van de DTV zender.

  bedankt voor de goede afhandeling
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina