1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

4:3 uitzendingen sinds 30-10-09

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Heisa, 31 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds gisteren ontvang ik op de commerciële zenders steeds meer programma's met de 4:3 instelling waardoor ik aan beide zijden een vervelende balk heb. Is dit door Ziggo veranderd. Voorheen werd het beeld namelijk vanzelf opgevuld door de instellingen van mijn tv maar nu lukt dat niet meer. Ik heb een 32pfl8404 van Philips en een samsung 360. Ik heb niets veranderd aan de instellingen van beide apparaten. Overige programma's komen wel "normaal" binnen.:?:
   
 2. Ik neem aan dat je je decoder via de HDMI-uitgang aangesloten hebt, en je je TV hebt ingesteld op breedbeeld?

  Dan is deze beeldverhouding correct! Via HDMI wordt de juiste verhouding doorgegeven via je HDMI.
  Is een uitzending breedbeeld, dan wordt ie 16:9 doorgegeven, maar als 't nog een niet-breedbeeld uitzending betreft, dan wordt deze doorgegeven in 4:3 ! :wink:
   
 3. Hoi, bedankt voor je reactie maar zoals ik vermeldde in mijn berichtje is er sinds gisteren pas deze verandering (beeldvullend - nu 4:3) terwijl er daarvoor niets aan de hand was. Ook aan de aansluitingen is niets veranderd. Dus mijn vraag is hoe kan dit terwijl het nooit was?
   
 4. Ik heb het even nagekeken, en voor zover ik kan nagaan is er bij de zenders of aan de doorgifte daarvan door Ziggo niets veranderd. Op het moment dat ik dit schrijf loopt er bij RTL7 een 4:3 programma dat correct als 4:3 full frame wordt doorgegeven. En 16:9 programma's worden full frame anamorf doorgegeven. Alles met de correcte flags. Niets aan de hand dus, je zult de oorzaak toch echt in (de instellingen van) je apparatuur moeten zoeken.

  Dit alles neemt overigens niet weg dat er zowel door sommige zenders als door Ziggo heel wat afgeknoeid wordt met aspect ratio's. Zo zenden de themakanalen van de NPO al enige tijd alle 4:3 materiaal als 16:9 pillarbox uit, met dramatische gevolgen voor de beeldkwaliteit, en wordt er door bijv. Misdaadnet en Foxlife ook heel wat afgeknoeid. En Ziggo presteert het nog steeds om TRT International met een incorrecte aspect ratio door te geven.
   
 5. Op Satelliet is het ook zo, de schuldige lijkt mij dus TRT (Of hoe die zender tegenwoordig ook heet)
   
 6. Er is wel degelijk iets veranderd want ik heb hetzelfde probleem sinds gisteren, zowel in de woonkamer als de slaapkamer. Ook ik heb niks veranderd aan de instellingen van tv (Philips 52PFL9703 & Samsung 37LE656) en STB (Humax 5000 en 5500).
   
 7. Gelukkig ben ik dus niet de enige met dit probleem. Is er misschien iemand van Ziggo die duidelijkheid hierover kan verschaffen? Bij voorbaat mijn dank. Ook als meerdere mensen dit ondervinden zou ik dat graag vernemen want voor hetzelfde geld is het iets met de Philips software van de tv.:thankyou:
   
 8. Noem eens een programma en op welke zender je een 4:3 programma ziet wat volgens jou 16:9 zou moeten zijn?

  Ik zie namelijk geen verschil met anders, behalve de eerder genoemde fouten, maar dat is al een tijdje zo.
   
 9. Misverstandje. Ik zeg niet dat er een programma in 4:3 uitgezonden wordt dat 16:9 of andersom zou moeten zijn maar dat mijn tv/decoder deze niet meer beeldvullend maakt wat voorheen wel gebeurde.
   
 10. Nogmaals: dit gebeurd bij een HDMI-aansluiting ook niet! Dit kan alleen via SCART! :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina