1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ ervaringen

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door beasle01, 30 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag allen,

  Met veel interesse lees ik de berichten op dit forum en met name de ervaringen met de CI+ module. Ik ben benieuwd of andere mensen dezelfde ervaringen hebben met hun module of dat ik misschien nog iets kan tweaken.

  Ik heb een Samsung LED TV 6000 serie en ik durf mijzelf een ervaringsdeskundige te noemen... Wij zijn begonnen met een 'normale' digitale ontvanger begonnen omdat er "toch nog niet veel zenders in HD uitzenden". Grote fout want door de SCART kabel bij de normale ontvanger (ipv de HDMI kabel bij de HD ontvanger) wordt het digitale signaal naar analoog omgezet en daarna weer naar digitaal in de TV. Gevolg: zeer slecht en korrelig beeld... decoder teruggestuurd naar Ziggo en de HD ontvanger aangevraagd (CI+ was toen nog niet beschikbaar). Deze geeft betere kwaliteit maar nog niet helemaal wat ik er van gehoopt heb. Onlangs toch maar de CI+ module gekocht met het doel om een kastje en afstandsbediening minder te hebben. Mijn ervaringen tot nu toe met de CI+ module t.o.v. HD decoder zijn als volgt:
  1. tv aanzetten duurt langer omdat de kaart elke keer wordt geautoriseerd (?)
  2. zappen met CI+ t.o.v. decoder gaat trager
  3. tijdens het 'snel' zappen zie je niet welk programma er op is wat bij de decoder wel mogelijk was.
  4. het is mij nog niet gelukt om een 'favorieten' lijst te maken waarbij de niet-favorieten worden overgeslagen
  5. beeld kwaliteit heb ik nog niet goed kunnen vergelijken maar hoe dan ook nog niet helemaal zoals gehoopt (bij bewegende beelden wordt het onscherp, soms lijkt een deel van het beeld even stil te staan, toch nog korrels te zien) maar kan natuurlijk ook aan de tv liggen.

  Mijn vraag: wat zijn jullie ervaringen met de CI+ module of de Samsung LED tv en hebben jullie nog tips ter verbetering van de punten hierboven? Heeft iemand bijvoorbeeld al een goede lijst gevonden met beeld instellingen voor de Samsung LED tv's?
   
 2. Mijn ervaring op een samsung led 7000

  opstarten inderdaad traager door verificatie van kaart
  kanalen switchen ook iets trager maar niet storend
  beeld is super, zowel normale kanalen als HD kanalen
  geluid is ook super

  het is me nog niet gelukt om zendorinformatie etc op te vragen of in beeld te krijgen.

  jammer dat ik niet kan opnemen of terug spoelen.
   
 3. Dag Ultraspeed,

  Zenderinformatie in het beeld krijgen met de 'info' knop lukt wel maar tijdens het zappen zie je alleen welk kanaal het is en niet het programma of hoe lang het al bezig is bijvoorbeeld.

  Ik ga overigens nog proberen om de Coax kabel te vervangen van de meterkast naar de tv, maar ik begreep van de Ziggo helpdesk dat bij digitaal het signaal of helemaal doorkomt of helemaal niet. De site van 'kabel-keur' heeft daar een andere mening over dus ga ik dat maar proberen.
   
 4. Dit is een typerend verschijnsel van LCD panels: bij snelle bewegingen ontstaat er een wat vegerig beeld. Dit is inherent aan de gebruikte techniek.
   
 5. Sinds kort ook een samsumg.

  Ik geef je gelijk bij punten 1 t/m 3.
  Maar voor punt 3 is er een andere optie...
  Druk op de INFO klop en dan pijl omhoog of omlaag.
  Dan krijg je gewoon de info van de verschillende kanalen te zien zonder dat je er meteen naar zap. Dit gaat wel heel snel. Dan nog even op OK en je gaat er naar toe... Ook kan je natuurlijk zappen via de FAV. CHANNEL lijst.. Daar zie je ook wat er draait op de zenders.

  Optie voor punt 4:
  Je hebt 3 type lijsten: Alle, toegevoegde en favorieten.
  Ik heb in de toegevoegde lijst alleen mijn favorieten staan. Dan gaat het een stuk beter. P+/P- gaat dan wel goed. Via channel button kan je daarna toch een lijst van alle zenders zien om toch naar een niet geselecteerde/toegevoegde zender te zappen. Alleen werkt P+/P- daarna niet lekker (je gaat altijd naar je favoriet kanaal).

  Ik vind alleen jammer dat ik zenders niet kan sorteren in de lijsten.
  Ik heb al jaren dezelfde volgorde. Maar nu niet meer. Misschien met een toekomstige firmware update???
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina