1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale radio luisteren en toch tv uit

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door reiziger20, 28 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Help ! Ik heb een nieuwe tv (Panasonic tx-p50v10), hc set (Panasonic SC-BT100) en decoder (Humax 5050c). Een tijdje geleden zocht ik een oplossing voor het volgende:
  Decoder aangesloten met optische kabel aan cinema set. Als ik radio wil luisteren moet tv aan voor menu e.d. van decoder. Als ik eenmaal zender gevonden heb wil ik de tv uit hebben zonder dat de cinema set ook uitging. Daar had ik een oplossing voor gevonden: druk op een toets van afstandsbediening, je ziet optie "tv voeding uit" en klaar is kees. Alleen: van welke afstandsbediening (ik neem aan van de Humax) en welk knopje ? Ik heb vanavond weer alles geprobeerd maar niet meer gevonden. De enige (omslachtige en niet gewenste) optie was het uitzetten van Vieralink waardoor de cs niet uitgaat.

  Een avondje zoeken op Internet leverde niet de vondst van eerder op :-(
   
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Heb je wel de optie om alleen je Home Cinema set in te schakelen zonder dat de TV aangaat?
  Erg vreemd dat als je je TV uitschakeld ook je home cinema set uit gaat als dat door door die Viera link komt?

  Zou dat wel kunnen dan kun je toch alleen je home cinema set inschakelen en je Humax 5050. Je drukt op het knopje TV/Radio van de Humax en je toetst of loopt naar het gewenste kanaal.
  Daar heb je je TV niet voor nodig.
   
 3. Ja nee zeg, ik ga via dat kleine schermpje van de Humax al die zenders af als ik ergens naar op zoek ben :-( Nee, de oplossing was super eenvoudig. Zo eenvoudig dat ik hem niet meer weet en vind !
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Het was alleen maar als tip bedoeld :?
   
 5. Het lijkt mij dan logischer dat je op een knopje van de tv-afstandsbediening moet drukken. Kan je niet gewoon alleen het tv-toestel uitschakelen?
  Wij hebben de decoder ook aangesloten op de versterker en als ik nu radio wil luisteren zet ik de decoder + versterker aan, ik zoek de zender en ik zet de tv uit. Works like a charm :)
   
 6. Gebruik in het Viera Link menu, "uit via link" de optie video. Nu schakeld alleen de home cinemaset uit als de televisie ook aan staat en als TV audio gebruik je "digital in". Als in je display staat "D IN TV" en je schakeld de tv uit gaat ook je Home Cinema uit. Dit komt door Viera Link. Zet je Home Cinema op een andere ingang en je kunt je tv uit zetten zonder dat de Home Cinema ook uit gaat. Hierna kun je de Home Cinema weer op "D IN TV zetten".
  Als je weet op welk digitaal kanaal de radio zit hoef je helemaal de tv niet aan te zetten. Andere optie is om Viera Link uit te zetten.

  Gebruik je de optie Video/Audio dan gaat ongeacht de gekozen ingang de Home Cinema uit met de televisie.


  [​IMG]
   
 7. Dank allen. Viera link uit zetten werkt inderdaad maar ja die is juist weer handig voor andere zaken. Ik ga gewoon wat proberen want de eerste optie die ik gevonden had blijft het makkelijkste en kan je gebruiken zonder de v.link uit te zetten.
  Anyway: dank voor het meedenken en de opties !
   
 8. Uit de handleiding van je HC set ... :cool:
  Continu muziek afspelen, zelfs als het toestel wordt uitgezet naar de tv
  Als het toestel is aangesloten op een Panasonic tv (VIERA) die HDAVI Control ondersteunt, gaat het toestel uit zodra de tv wordt uitgezet omdat “Power off link” ( 30) in werking treedt.
  Als het systeem via een HDMI-kabel is aangesloten op een HDAVI Control 2- of HDAVI Control 3-compatibele tv
  Als u de onderstaande handelingen uitvoert, kan het toestel ON blijven en kan er continu muziek worden afgespeeld.
  1 Tijdens het afspelen van muziek. Druk op [OPTION].
  2 Druk op [omhoog, omlaag] om “TV-voeding” te selecteren en druk op [OK].
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 dec 2009
 9. Of je hebt nog de eenvoudige oplossing dat je een lijstje met de kanaalnummers naast je a/b legt...tenslotte moet je hoe-dan-ook ergens de zender gaan opzoeken in een overzicht. In dat geval hoef je de TV uberhaupt niet aan te zetten.
  Je kunt ook een Logitech Harmony onder de kerstboom vragen waarmee je TV kijken of radio luisteren als activities separaat kunt starten.
   
 10. Ken je die kanaalnummers niet uit het hoofd dan?
  Althans, van de zenders waar je het meest naar luistert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina