1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen verbinding

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Robertj, 27 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een computer met windows Vista en een mininote met Windows XP. Soms heb ik opVista geen internet verbinding. Vista kan automatisch de verbinding herstellen. Nu krijg ik alleen de melding dat erDNS problemen zijn en dat de server mogelijk niet goed werkt. Wanneer ik mijn mininote inschakel heb ik wel internet. Waarom heb ik in Vista geen internet? Ik heb de modem opnieuw gestart maar nog heb ik geen internet op Vista.
   
 2. hoe zijn je pc s aangesloten ? Staat je dhcp en dns op auto. Op je pc en router ? Welke router heb je ?
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/31.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 3. Ik heb een Linksys router van iemand gekregen met een vernieuwde software. Hij heeft het tot nu toe steeds goed gedaan maar sinds gisteren (maandag) Maakte mijn Vista geen verbinding met het internet. Ik kreeg de volgende melding:

  Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server worden gemaakt. De externe host is door Netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen.

  Ik heb mijn mininote ingeschakeld en daar had ik wel verbinding mee. Toen hoorde ik mijn desktop, ben gaan kijken en zag dat die verbinding had met het internet. Ik zou bijna denken dat hij verbinding heeft gemaakt nadat ik mijn mininote heb opgestart.

  Internet connection type: obtain an IP automatically. Is dit wat je bedoelt met automatische DHCP en DNS? (Router) Waar kan ik anders vinden of ze automatisch zijn?

  Wat betreft de aansluiting van mijn computers: de internetverbinding van buitenaf gaat naar de router. De computers zijn op twee poorten in de router aangesloten.
   
 4. werkt het wel als je 1 van de pc s met kabel direkt op de modem aansluit na een reboot van de modem ?
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/31.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 5. Ik heb momenteel weer verbinding. Hopelijk blijft dat zo.

  Ik heb via netwerkcentrum 'status weergeven' aangeklikt en vervogens egenschappen. Op op vogende venster 'eigenschapen van LAN-verbinding'. Onder 'Interneprotocol versie' 4 4n 6 genschappen bekeken. IP adres toewijze n DNS staan op automatisch.
   
 6. Vanochtend weer geen verbinding. Computer in de slaapstand gezet, de stekker van de modem en de router eruit gehaald, opnieuw opgestart en toen had ik weer verbinding. Hopelijk is het probleem nu opgelost.
   
 7. Het lijkt erop dat het probleem nog steeds niet echt is opgelost. Ik heb geen idee wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is. Ik startte mijn computer met Vista vandaag op en ik had weer geen verbinding. Ik kreeg weer de melding 'Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server worden gemaakt. De externe host is door Netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen'.

  Zowel mijn desktop als mijn mininote staan automatisch ingesteld in het toewijzen van IP en DNS. Ik weet niet waar ik het probleem moet zoeken. Toen ik mijn mininote opstartte zag ik even later dat mijn desktop ook weer verbinding had. Zit het hem dan in de configuratie van de router? Ik had al een keer van zowel de modem als de router de stekker eruit gehaald. Waar zit het probleem?
   
 8. Probeer eens of ipv6 uitzetten helpt. Sommige routers raken er van in de war.

  Start -> Configuratiescherm (Klassieke weergave) -> Netwerkcentrum -> linkerzijde; Netwerkverbindingen beheren :

  Daar zoek je de verbinding op waarbij je IPv6 wilt uitzetten.
  Op deze verbinding klik je met de rechtermuisknop en daarna met de linkermuisknop op Eigenschappen.

  In het venster wat je nu voor je krijgt is een lijst te vinden met daartussen Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)

  Deze moet je uitvinken om IPv6 uit te zetten(, vergeet niet om op 'OK' te klikken).
   
 9. In de lijst staat een ipv4 en ipv6. Ipv6 heb ik uitgeschakeld maar wat is het verschil tussen 4 en 6? Nu gewoon afwachten of de verbinding blijft werken. Bedankt.
   
 10. Ik heb de IPv6 uitgeschakeld. Nu afwachten of de verbinding goed blijft. Bedankt.

  Wat is het verschil eigenlijk tussen IPv4 en IPv6? wat doen die twee?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina