1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

DVD recorder Humax

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rene.s, 26 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens mij heb je ergens een slechte kabel ertussen zitten of er zit iets tussen wat de storing veroorzaakt.

  Een van de dingen die fout kunnen gaan is dat er een kabelconnector niet goed is of niet goed aangesloten of dat er teveel splitters tussen zitten.


  Als je de ingaande kabel rechtstreeks op de TV aansluit is die dan ook slecht, als dat zo is moet je misschien anders een keer een meting laten doen door een CAI monteur maar dan moet je wel zeker weten dat de storing niet aan jou ligt.


  Ik heb bij mij achter de signaalverdeler een versterker zitten en dan gaat die naar de verschillende tv's. Dit werkt bij mij perfect, heb goed beeld, als ik de versterker ertussen uit laat is het beeld maar matig.

  Ik heb ongeveer hetzelfde idee als jou alleen gaat die van de SD samsung decoder naar een dvd recorder en dan naar een HD televisie.

  Op de HD televisie is mijn analoog signaal nog best wel goed.

  Anders kijk nog even naar:

  http://blob.ziggo.nl/dynamic//NL_HOME/BLOB_UPLOAD/Ziggo_Module1_A4_v1.1_web.pdf

  Hier wordt nog uitgelegd hoe je een kabel moet aansluiten.
   
 2. Heren,

  ik hebeen andere coax kabel rechtstreeks aangesloten op het muurcontact, zoals jullie geadviseerd hadden, hierdoor inderdaad een beter beeld.
  Nog niet zoals de digitale maar veel beter dan dat het was.
  Had er een splitter tussen voor een toestel boven maar als ik die er weer tussen zet wordt het beeld weer slechter.
  Ik heb nu de oorzaak en ga nog wel met een andere splitter oid proberen.
  Iedereen bedankt voor de hulp.

  met vriendelijk groet

  René :)
   
 3. Iedere splitter, connector, extra kabel levert weer verlies op.

  Ik raadt je aan om een goeie retour geschikte versterker (bijvoorbeeld Hirschmann) te nemen en die achter de signaalverdeler van Ziggo te monteren.
  Het signaal is hier blijkbaar goed maar wordt minder door iedere splitter, connector, extra kabel die je ertussen monteert.

  Verder zijn een goeie kwaliteit splitter, connector en kabel ook zeer belangrijk voor een goed beeld.
   
 4. Dit advies lijkt me zwaar overdreven als de recorder, decoder en TV vlak bij het aansluitpunt staan. Een DVD recorder en ook een decoder hebben verder beide een doorlusmogelijkheid met ingebouwde versterking om het verlies te compenseren. Goede bekabeling en aansluitmateriaal (bijv. Hirschmann) zijn veel zinniger.
   
 5. Dat denk ik niet, hij praat over een splitter die het tv-signaal verslechterd.
  Dus daarom zou ik gaan versterken.

  Goeie kabels, pluggen, splitters en connectoren zijn ook belangrijk.

  Ik heb de tv ook in de buurt, maar de binnenkomende kabel wordt wel naar 3 verschillende plaatsen geleid. Als ik de versterker uitzet wordt het tv-signaal ook minder.
   
 6. Nee, dan zou ik eerst de splitter zelf eens vervangen. Het heeft geen zin om een slechte splitter te gaan compenseren met een onnodige versterker, dat is het paard achter de wagen spannen.
  Dat zeg ik ook. Ik heb zelf ook een splitter in gebruik omdat ik het signaal niet via mijn decoder wilde doorlussen naar de TV (dit in verband met stoorsignalen die door de decoder zelf worden geproduceerd). En het werkt allemaal uitstekend. Er zit echt wel een paar dB reserve in de signaalsterkte die ter beschikking staat op het (hoofd)aansluitpunt.
  Dat kan. Als je in totaal vier toestellen wil aansluiten en ook nog lange kabels gebruikt dan kan een versterker nodig zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina