1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kabel ontvangst via dvb-t ?

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door willempie2, 25 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo, ik heb een tv met een dvb-t ontvanger erin. Ik heb al het hele internet afgezocht of er soms verlopen zijn om hier toch gebruik van te kunnen maken via de kabel. Niets gevonden. Nou heb ik wel gelezen dat er proeven worden gedaan om een signaal te verzenden via de kabel om zo toch gebruik te maken van je dvb-t. Weet iemand hoe het hiermee staat ?
   
 2. Het vinden van speciale CAMs of verlopen kan je idd wel vergeten.

  Wat betreft de test om digitale TV over de kabel te verzenden via DVB-T, zie http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2009/07/caiway_test_dvbt_via_kabe.shtml
   
 3. Ik denk niet dat Ziggo dat gaat doen.
  Immers: dat zou de derde manier van uitzenden zijn naast analoog en DVB-C.
  Het kost wel allemaal weer extra bandbreedte.
   
 4. In de link in mijn vorige post wordt gespeculeerd dat Caiway het zou kunnen doen als vervanging van het analoge signaal. Dus een beperkt aantal zenders doorgeven met DVB-T als alternatief voor analoog omdat er relatief veel TVs zijn met een ingebouwde DVB-T ontvanger.

  Bij Ziggo speelt dit inderdaad (nog?) niet. Bovendien hebben de meeste TVs met een ingebouwde DVB-T tuner een CI slot, en daar is Ziggo natuurlijk ook niet van gecharmeerd... :cool:
   
 5. Wat voor een tv? Want bij mijn Panasonic heb ik een dvb-t als ik als land voor nederland kies en een dvb-c als ik voor zweden/finland kies... En dan zou (voorlopig) Alphacrypt een oplossing kunnen zijn.

  Gert.
   
 6. ach jah....ik heb een DVB-C Tuner maar daar heb ik weer niks aan omdat ik een CI slot heb en geen CI+.....
  Zo kansloos al die verschillende 'standaarden'.
   
 7. Correctie:

  Kansloos, die kabelaanbieders die het vertikken zich aan open standaarden te houden omdat ze de klant zoveel mogelijk onder controle willen houden.

  Want DVB-C is een open standaard, evenals CI. Zou Ziggo gewoon Irdeto CI modules ondersteunen dan zou je met elke TV met een dergelijk slot gewoon naar het aanbod van Ziggo kunnen kijken. En dan zou dit forum niet volgespamd staan met problemen met CI+ modules en TV's, gecertificeerd en al...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina