1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

zomertijd/wintertijd

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door jvanderlinden, 24 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De EPG past zich niet van te voren aan aan de wintertijd. Wanneer ik vandaag 24 okt (zomertijd) een timer instel voor 25 oktober (wintertijd), dan zijn alle start en eind tijden een uur later.
   
 2. Is gisteren (23-10) reeds door Ziggo op hun website gemeld: http://www.ziggo.nl/klantenservice/ziggonieuws/artikel?id=db22238
   
 3. Ziggo kan dat nu wel melden op hun website, maar waarom lossen ze het niet op? Op mijn Sony recorder met "Guide Plus" staan de tijden voor 25 oktober correct, dus de Ziggo zou dat ook moeten kunnen.
   
 4. De tijden in de EPG worden vermeld in UTC (GMT voor oudgedienden). Het is de taak van de decoder om deze tijden correct om te zetten naar de lokale tijd. Ziggo zou druk kunnen zetten op de verschillende fabrikanten om eindelijk eens met een firmware te komen die dit juist doet, maar ze kunnen dit niet zelf oplossen.
   
 5. Is ook een vrij universeel probleem, de Cisco heeft hetzelfde en de Samsung schijnt het ook te doen.

  Maakt het niet minder irritant overigens, zeker omdat zo ongeveer elk ander apparaat met klok zich wel automatisch aanpast.
   
 6. Het is duidelijk aan de EPG tijden gerelateerd; mijn opname ging goed. Dit was een schedule waarvan ik de tijden handmatig had ingetikt.
  Wel voor alle zekerheid gezorgd dat de Humax even had aangestaan na de iovergang naar de wintertijd; zodat de interne klok goed stond. Geen idee of dit laatste nodig was.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina