1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

optische audio.........

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door toet007, 23 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb sinds woensdag de 9200c in huis erg tevreden betreft opnemen en pauzeren van tv, echter wilde ik hem aansluiten via de optische verbining op mijn cinemaset ( samsung ht-bd 1250 ) deed het in eerste instantie....even daarna haperen.....daarna niets meer....optische kabel laat gewoon licht door...., heb toen mijn oude decoder even aangesloten en die deed het prima over de boxen.

  Dus ik terug naar het bedrijf waar ik de 9200c vandaan kreeg, en kreeg direct een nieuwe, nu weer aangesloten............geen geluid.

  Heb via het menu hem op dolbly digital staan.

  Zijn er meer met dit probleem.

  alvast bedankt....
   
 2. Bij mij werkt de optische uitgang prima.
   
 3. Hier ook geen problemen met de optische uitgang.
   
 4. Is je Optical kabel wel 100%?
   
 5. heb je de volume van je decoder al geprobeert ?
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/31.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 6. Zelfde probleem hier , was dus geluidsinstelling van de digitaal, kan je hem trouwens in het menu op dolby digital zetten in de decoder?
  Hier alleen mono of stereo. of zie ik iets over het hoofd?
   
 7. Vandaag bij mijn schoonzus een LG 354BS (DVD-BlueRay speler, tuner met 2.1 speakers) aangesloten, de humax via optisch gekoppeld.... helaas geen geluid. Kan dus alleen stereo en mono selecteren. Dolby etc kan ik in het menu niet vinden. Bij mezelf thuis (samsung p850 gekoppeld aan Onkyo TX-SR606) kan ik precies instellen welk signaal waarnaar toe moet.
  wat gaat hier fout, moet ik de humax eerst helemaal van het stroom afhalen voordat hij de optische poort herkent en activeert? Hij stond gewoon nog op standby en heb toen de optische kabel aangesloten.

  Charles
   
 8. Hier zat het probleem tussen de decoder en de stereo, optisch pakt ie hem automatisch maar helaas bleek het geluid van mijn decoder op 0 te staan, terwijl mijn extern kanaal op mijn versterker(video2) wel aangaf dat hij een optisch geluid binnenkreeg.Het geluid harder zetten op mijn decoder +versterker , toen deed hij het wel.
  In het menu geeft hij ook hier alleen maar aan stereo of mono terwijl ik hem hier pas geupdate heb naar de laatste versie, dus kan je dan niet kiezen lijkt me.
   
 9. Ik heb exact hetzelfde probleem.
  Zaterdag heb ik de Humax 9200C aangeschaft, en vol goede moed de optische kabel ingestoken op m'n versterker (Pioneer VSX-C100).
  Nul signaal.
  Op de gewone Samsung was dit geen probleem (die had alleen maar een optische uitgang, dus daar moest ik 't sowieso mee doen).
  Via via vernam ik dat 't te maken zou hebben met de voorkeur PCM/Dolby Digital, en dat de optische uitgang het alleen maar zou doen bij een zender waar een Dolby Digital signaal meegezonden wordt.
  Dus, gisteravond ARD en ZDF geprobeerd.
  Dolby Digital logo duidelijk in beeld, Humax ingesteld op het DD audio-spoor, maar nog steeds nul signaal op de optische ingang. Ik zie wel gewoon 't rode licht, maar de Pioneer ziet geen signaal....

  Ik heb gisteren Humax NL (Copaco, de importeur) al gemaild, maar nog geen reactie.

  Zou dit een defect kunnen zijn van deze 9200C? Morgen ga ik terug naar de winkel waar ik 'm gekocht heb, en ik neem m'n versterker en kabel mee zodat ze in de winkel kunnen testen of 't wel of niet werkt.

  Kan de signaalsterkte hier overigens ook iets mee te maken hebben?
  Heb nu constant 51% signaalsterkte, 100% kwaliteit en 0 BER.
   
 10. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Ben benieuwd of het met een andere Humax (als je die krijgt) opgelost is en dat het dus aan de Humax ligt.

  Overigens moet die optische uitgang altijd werken. Ook op niet DD zenders.
  Je hebt het topic al wel doorgelezen maar je volume van de Humax staat op maximaal en niet op 0?

  Overigens zien je signaalwaardes er goed uit. Daar zal het niets mee te maken hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina