1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Teletekst ondertitels naar DVB Ondertitels

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door jongetje, 19 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is echt niet zo lastig om de alle componenten van een kanaal op de slaan aangezien de Service Information exact aangeeft welke packet ID's de ontvanger allemaal uit de Transport Stream moet halen voor opslag. Iedere component heeft zijn eigen packet ID. Het probleem is echter dat de Cisco helemaal geen teletext ondertiteling ondersteuning heeft waarbij het niet uitmaakt of het nu wel of niet om opgenomen programma's gaat.
   
 2. Lijkt mij ideaal. Maar helaas kan de Cisco niet overweg met die DVB subs: als je ze (van bijv BBC) aanzet dan blijven ze meestal hangen. En bij opgenomen programma's crasht mijn Cisco als ik de subs aanzet. En dat terwijl mijn stokoude Samsung decoder er wel mee overweg kon. Wie zij dat nieuw ook beter is?
   
 3. Bij mij werken DVB subs prima. Gebruik ze altijd van Discovery science e.d.
   
 4. Wat mij gisteravond opviel is dat bij Ned1 t/m Ned3 HD je de teletekst ondertitels met het groene knopje kunt oproepen. Alleen blijft dan de eerste ondertitel onderin beeld staan en wordt deze niet ververst. Betekend dit dat Ziggo er toch mee bezig is???
   
 5. Maar de teletekst op Ned 1 t/m Ned3 HD was ver te zoeken. Die deed het dus niet meer.
   

 6. De DVB-subs van de BBC zijn anders van opbouw dan de door Ziggo gegenereerde subs van de Discoverychannels etc. Die van de BBC zijn op teletekst gebaseerd en door de BBC zelf meegezonden. Daar heb ik dus ook (en ik ben zeker niet de enige) tot mijn grote ergernis gigacrashes mee. (allemaal relatief, want voor het overige heb ik nauwelijks tot geen vastlopers met de Cisco) Ook ontstaan er luide digitale geluidstoringen als je de ondertiteling van een BBC opname aanzet.

  Er moet een complete rebuild komen van het registreren van TT.
   
 7. Hoewel het misschien lijkt dat de DVB ondertiteling van de BBC gebaseerd is op teletext is die alleen uiterlijke schijn. In tegenstelling tot ondertiteling via teletext kan de zender bij DVB ondertiteling namelijk zelf voor het font kiezen en de BBC heeft gekozen voor een font dat lijkt op het font dat veelal door ontvangers/TV's gebruikt wordt om teletext ondertiteling weer te geven inclusief de zwarte achtergrond en de kleuren om verschillende sprekers aan te duiden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina