1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Opnemen van digitale tv-programma's

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door emma35, 19 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,

  Ik wil graag alle digitale tv-programma's kunnen opnemen op mijn DVD-recorder. Ik baal ervan dat ik wel kan kijken, maar niet opnemen.
  Hoe kan ik dit realiseren?

  Ik heb een Sony TV en gebruik alphacrypt. Ik heb echter nog wel het humax-kastje (zonder harde schijf).

  Ik heb een harde schijf in mijn DVD-recorder zitten van 250 gb dus een nieuw kastje voor digitale tv met harde schijf zit ik niet echt op te wachten.

  Wie kan mij verder helpen?

  Groetjes Emma
   
 2. Een extra smartcard aanschaffen voor de Humax ontvanger en de SCART uitgang van de Humax ontvanger verbinden met de DVD recorder. Op die manier kan je een digitale TV kanaal kijken via de tuner in de TV en een ander kanaal opnemen via de Humax met je DVD recorder.
   
 3. Oké, begrijp ik.
  Maar als ik nu de alpacrypt met smartcard uit de tv haal en die in humax doe. Kan ik dan ook digitaal kijken en opnemen? Werkt in dat geval de aansluiting hetzelfde zoals net beschreven?

  Groet Emma
   
 4. Je kunt de smartcard eruit halen en in het Humax kastje stoppen. Zo kun je proberen om digitale opnames te maken. Nadelen zijn vaak (als het al lukt) dat de humax op de goede zender moet staan en je de Guide niet kunt gebruiken.
   
 5. Gewoon doen wat ArChie zegt: een extra smartcard kopen dus voor gebruik in je Humax decoder, zodat je huidige smartcard permanent in je TV kan blijven zitten.

  Een nieuwe smartcard koop je online al voor zo'n 20 euro inclusief verzendkosten, en deze kun je ook gewoon online aanmelden via een "Mijn Ziggo" account dat je aan kunt maken op ziggo.nl. Je kunt tot maximaal drie smartcards aanmelden zonder dat daarvoor extra abonnementskosten in rekening worden gebracht. Alle kanalen die je met je eerste smartcard ontvangt zullen dan ook met je tweede (en eventueel derde) smartcard te ontvangen zijn.

  De TV SCART van de Humax sluit je aan op de SCART ingang van je SONY recorder die RGB input accepteert. Dat is de SCART op de achterzijde van je Sony recorder die met het woord 'decoder' is gemerkt. Vanaf de andere SCART op de Sony (die RGB out levert) sluit je dan nog een tweede SCART kabel aan op de eerste SCART ingang van je TV, die heet meestal AV1. Dus, schematisch voorgesteld:

  Humax[TV SCART]=====[RGB IN]SONY DVD REC[RGB OUT]=====[AV1]TV

  Merk op de dat de tweede SCART aansluiting van de Humax (de VCR SCART) dus ongebruikt blijft!

  Mocht de DVD recorder voorzien zijn van een HDMI uitgang, dan kun je deze (voor een nog iets betere weergave kwaliteit) ook nog via een HDMI kabel op een HDMI ingang van de TV aansluiten. Dit is echter optioneel.

  Je moet even melden welk type Sony DVD recorder je precies hebt. In veel Sony recorders moet je via het setup menu ook nog bepaalde instellingen maken om ervoor te zorgen dat de recorder daadwerkelijk RGB signalen gaat opnemen en deze ook doorgeeft via de SCART uitgang.

  Sommige Sony DVD recorders (helaas niet alle!) zijn voorzien van een heel handige voorziening die bij Sony synchro rec heet. Als dit aanstaat dan begint de recorder automatisch met opnemen zodra er een videosignaal op de SCART ingang van de recorder wordt aangeboden en stopt de recorder ook weer automatisch met opnemen zodra het videosignaal op de SCART ingang wegvalt. Dat maakt het heel eenvoudig om timeropnamen te maken door uitsluitend de timer van de decoder te programmeren (eventueel via de EPG van de decoder), en dus niet de timer in de recorder.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 nov 2009
 6. Hoi Riparius,

  Dank je wel voor je heldere verhaal.
  Ik zal nog even aangeven wat voor apparaten ik heb:

  TV van Sony type 40 KDL 3000
  DVD recorder: Pioneer DVR 645 H
  En het geluid loopt via 5 boxen (aangesloten op een receiver Denon 2106).

  Ik ga er zeker mee aan de slag.

  Groetjes Emma
   
 7. Scart? Kan dat niet via de loop-uitgang dan?
   
 8. Nee. Om te beginnen hebben decoders (en PVR's) geen RF modulator aan boord zodat dit niet mogelijk is, en zelfs al was dat zo, dan wil je toch niet via die omweg, en via de interne analoge tuner van de DVD recorder, gaan opnemen als je een uitstekend RGB signaal ter beschikking hebt op de TV SCART uitgang van de decoder.
   
 9. Goed punt.
   
 10. digitaal opnemen en kijken

  Ik ben in het bezit van twee Hhumax IRCfox decoders en twee smartcards (Toen ik omschakelde naar een ALL-IN abonnement, kreeg ik de tweede HUMAX gratis).
  Ik wil nu een HUMAX decoder gebruiken om digitaal TV te kijken en de andere om digitaal op te nemen op mijn DVD recorder (LG RH387H).

  Het probleem is echter dat wanneer je de afstandsbediening van de ene HUMAX gebruikt ook de zender van de andere HUMAX als dezelfde wordt gekozen.
  Dus maw als ik al kijkend naar een zender (digitaal) op de TV kijk en een andere kies gaat ook de zender op de DVD recorder mee en dat mag natuurlijk niet.

  Hoe kan ik de beide HUMAX decoders die nu naast elkaar staan zoanig bedienen dat ze elkaar NIET beinvloeden?

  Hartelijk dank voor de hulp in deze.

  (Ik kijk liever niet meer analoog TV, want dat is ronduit slecht als je digitaal gewend bent. En als je digitaal opneemt heb je vrijwel geen kwaliteitsverlies. )
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina