1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

UPC nu ook met de Cisco aan de slag

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door xahmol, 19 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Las op het Chelloo,com dit bericht:
  http://www.chelloo.com/upc/index.php?topic=32631.0

  En op het Logitech Harmony forum dit bericht:
  http://www.harmony-forum.nl/viewtopic.php?f=23&t=2781

  Kortom: kennelijk levert UPC nu ook de Cisco 8455DVB. Hopelijk hebben zij hun zaken beter op orde dan Ziggo.

  Kan overigens voor ons wel positief zijn: er zal nu nog meer druk op een adequate firmware bij Cisco komen te liggen.

  Ook wel goed om het Chelloo.com forum in de gaten te houden om te zien of UPC zaken wel activeerd op de Cisco die bij UPC niet kunnen.
   
 2. Volgens mij geeft de persoon op het Logitec forum aan dat het om een 8485DVB gaat die hij van UPC heeft gekregen en niet om een 8455DVB. Een ander type dus.
   
 3. OK, iets te snel gelezen, UPC levert dus de 8485. Iets andere versie dus.

  Ben benieuwd naar de verschillen. Technisch verschillen ze wellicht nml niet zo veel, wellicht in de firmware des te meer?

  Al kan ik me niet voorstellen dat UPC wel bv de ethernetpoort en USB open zet, UPC is normaal gesproken nog restrictiever in dit soort zaken dan Ziggo.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 okt 2009
 4. Het gaat natuurlijk niet om de poorten, maar om de gebruikte chipsets en processors. Als het Cisco type van UPC beter met de load overweg kan dan het type dat Ziggo heeft gekozen, dan wil dat uiteraard niet zeggen dat een goed werkend UPC exemplaar ook zou moeten betekenen dat die van ZIggo ook goed moet kunnen werken. Verder maakt UPC mogelijk gebruik van een andere infrastructuur en backend apparatuur voor het Video On Demand en/of Interactieve TV gebeuren dan bij Ziggo wat ook van invloed kan zijn op de problematiek die hier bij Ziggo ervaren wordt. Daarnaast zijn ook de OpenTV toepassingen niet het zelfde. Vergelijkingen trekken zal dus zeer lastig worden. Het enige andere kabelbedrijf dat de Cisco 8455DVB in gebruik had was Coditel in Brussel en daar zijn ze overgestapt op andere hardware nadat Coditel is overgenomen. Ook van de Cisco 8455DVB bij Coditel was bekend dat deze de nodige problemen had, dus mogelijk heeft dat meegewogen in het besluit om deze ontvanger daar niet meer te leveren.
   
 5. De specificaties van de Cisco 8485DVB kun je hier bekijken:
  http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/video/ps8611/ps8612/ps8644/7012456.pdf

  De gebruikershandleiding:
  http://www.cisco.com/web/consumer/support/settop_8485DVB.html

  == UPDATE ==
  Ik zie nu dat er wel verschil zit in de specs en de handleiding. In de handleiding (die overigens voor Ziggo is geschreven) heeft de 8485DVB de usb aan de voorkant en is het display niet dotmatrix. In het specs blad zit de usb op de achterkant.
  Verder staat in de handleiding dat usb en ethernet voor toekomstig gebruik zijn gereserveerd. Net als nu bij de 8455DVB.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 okt 2009
 6. Dat zegt helaas weinig. In de handleiding / specs van de 8455 stond ook dat dat ding dual recording had terwijl je daarnaast nog naar een kanaal kon kijken en dat de USB en ethernetpoorten bruikbaar waren.

  Kortom: de keuzes die die kabeloperator maakt kan nogal uitmaken.

  Vind alleen qua uiterlijk de 8485 wel mooier dan de 8455.
   
 7. Wat een mooi apparaat zo aan de buitenkant te zien. Veel platter en een display waar je de teksten op kunt zien. Ik zie dat de component uitgangen weggelaten zijn zodat je alleen kunt kiezen tussen scart en hdmi en...een " power off switch aan de achterkant", hoef je de stekker er niet steeds uit te halen (als dat bij deze versie nog steeds moet) :wink:. Wat mij betreft briljant. Ik neem ook aan dat de binnenkant een flinke update gekregen heeft en dat er snellere chips inzitten. Misschien een grote omruil actie binnenkort :applause:
   
 8. Ik hoop dat hij snel door Ziggo wordt vrij gegeven.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina