1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Update werkt niet!

Discussie in 'Samsung DCB-H380 (HDTV)' gestart door robkamp, 18 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb al twee weken elke keer update 16 klaar staan. Deze stopt na 3 minuten met een invalid_sys_id en een reboot.

  Deze update moet nu eindelijk eens verwijdert worden; deze werkt niet.

  Postcode 3453, Samsung DCB-H380R.
   
 2. Ziggo/Casema zou daar de laatste release firmware versie moeten plaatsen zoals die ook al op de ontvangers staat bij vanaf de eerste uitlevering. In dat geval detecteert de DCB-H380R dat er een versie klaar staat die gelijk is aan de eigen versie en negeert vervolgens die versie. Toch niet zo'n moeilijk scenario om zelf te bedenken voor Ziggo lijkt me. Nu hebben ze echter nog steeds de laatste test firmware versie klaar staan uit de periode dat ze aan het ontwikkelen waren aan deze ontvanger met als gevolg dat de ontvanger denkt dat er iets klaar staat op basis van de versie informatie in de Bouquet Association Table (BAT), maar op het moment dat de download begint blijkt dan dat het een test versie is en kapt de ontvanger de download af met een invalid_sys_id melding.

  Overigens niet erg goed nagedacht door de bedenker van dit Irdeto firmware download protocol, want al dit gedoe was te voorkomen geweest als ze 1 bitje hadden toegevoegd aan de private data in de (BAT) om aan te duiden of het om een test of normale firmware versie gaat zodat de ontvangers van klanten direct kunnen weten dat ze die test firmware moeten negeren. Wat ze nu doen is typisch weer zo'n oplossing van een techneut met een gebrek aan inzicht voor de mogelijke gevolgen en ergenis bij klanten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 okt 2009
 3. Ik heb al één update achter de rug met deze decoder precies nadat die uit de doos gekomen was.

  Als deze update voor een DCB-H360 is, wat wil de DCB-H380 er dan mee? Is dat de bug die optreed?
   
 4. Sorry, mijn fout. Ik bedoel in bovenstaande stukje uiteraard de DCB-380R en niet de DCB-H360R. Ik zal het even aanpassen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina