1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Wat als Ziggo jouw DVB-C tv niet 'officieel' ondersteunt?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door sjorsw, 17 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. wsc007db

  wsc007db Forum Member

  Berichten:
  15
  Zojuist opnieuw naar kanalen laten zoeken, full scan. Alle kanalen verschijnen weer ( en doen het!), behalve RTL4, RTL5 en SBS6.
  Deze zijn niet gevonden.
   
 2. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Dan is je signaalkwaliteit niet 100% in orde. Dat kan aan de gebruikte coaxkabels of het aansluitmateriaal liggen. Overigens wordt aangeraden bij Sony toestellen juist een quick scan te doen om alle zenders te vinden. Dat lijkt paradoxaal, maar in de praktijk werkt dat het best. Nog maar een keer laten scannen dus, en deze keer kiezen voor een quick scan.
   
 3. ArChie

  ArChie Forum Member

  Berichten:
  5.241
  Okee, dan is duidelijk wat er mis gaat. Om te beginnen moet je niet de fullscan maar de QuickScan gebruiken en daarbij netjes de gegevens invullen die bij de smartcard geleverd waren. Dus de Netwerk ID en de Netwerk frequentie. Mogelijk kan je ook nog de QAM en Symbolrate kwijt, maar dat is van minder belang. Verder is het belangrijk dat je in de TV de automatische service update uitzet. Dit is een bekende bug van de 4x00 Sony TV's die er voor zorgt dat af en toe de volledige kanalenlijst zoek raakt. Die automatische service update vind je in het digitale menu van de TV.
   
 4. wsc007db

  wsc007db Forum Member

  Berichten:
  15
  Het lijkt weer goed te gaan ..

  Ja je hebt gelijk. Was te voorbarig. In in andere ontvanger opnieuw de zenders laten op zoeken en ja hoor ze zijn er weer. Terug naar de eigen ontvanger, toestel reset, alles opnieuw laten zoeken en inderdaad de zaak loopt weer.
   
 5. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Je bent waarschijnlijk je ontvangst kwijtgeraakt toen Ziggo op 1 oktober j.l. RTL Lounge toevoegde en enkele kanaalnummers wijzigde. De Sony's uit de 4x00 series gaan daar niet goed mee om. Ben je nu wel zo verstandig geweest om de automatische service update (en de firmware update) ook meteen uit te zetten?
   
 6. wsc007db

  wsc007db Forum Member

  Berichten:
  15
  Ja, hoor heb ik gelijk gedaan.
   
 7. ChristopheL

  ChristopheL New Member

  Berichten:
  3
  Kan dit ook met een Panasonic Plasma TV????

  Ik heb namelijke een VIERA TH-P37X
  Deze heeft namelijk ook een CI waarover onderstaande als note erbij staat:

  "* Common Interface slot voor het plaatsen van een Conditional Access Module voor digitale tv / ** Contrast Automatic Tracking System / *** Gebaseerd op IEC 62087 Ed.2 methode"
   
 8. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Nee, dit werkt niet. Deze TV heeft uitsluitend een ingebouwde DVB-T tuner en geen DVB-C tuner. De ingebouwde digitale tuner is wel geschikt voor Digitenne maar niet bruikbaar voor de ontvangst van digitale kabeltelevisie.
   
 9. sjorsw

  sjorsw Forum Member

  Berichten:
  24
  Ik heb een Alphacrypt gekocht! Maar hoe kan ik de frequentie en netwerk ID instellen op mijn LG 32LF2500??:?:
   
 10. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Staat gewoon in de handleiding, blz. 54. Je moet kiezen voor manual tuning, dan komt er een invulschermpje tevoorschijn waar je de juiste gegevens (Frequency, Symbol rate, Modulation, Network ID) in kunt vullen. Gevalletje RTFM dit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina