1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

NetGear RangeMax WNDR3700 ervaringen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door rutger89, 17 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. rutger89

  rutger89 Forum Member

  Berichten:
  316
  welkom op het forum :)
  Er staan voor jou al 49 reacties over de prestaties van dit modem en voor zover ik weet gaat dit forum over kabelinternet :P haha
  nee hoor, maak je maar geen zorgen :) Dat gaat prima werken :)
   
 2. mickeyD

  mickeyD Forum Member

  Berichten:
  56
 3. bandietjeoo7

  bandietjeoo7 Forum Member

  Berichten:
  38
  Daar had ik hem ook besteld, levertijd stond op 1 tot 6 dagen.
  Na 4 weken had ik hem nog niet, order geanuleerd en bij
  Triderium.nl besteld (117,5 euro incl bezorg kosten) en had hem de volgende dag in huis.

  Ik hoop voor jou dat je er niet zolang op hoeft te wachten.
   
 4. jan2000

  jan2000 Forum Member

  Berichten:
  8
  Heb de wndr 3700 nu twee dagen. Werkt tot nu toe uitstekend met Zigggo en stabiel. Heb ziggo alles in één plus. Alleen de snelheid valt wat tegen maar dat ligt aan ziggo.

  De Lan ledjes kunnen een verschillende kleur krijgen: bij 1000Mb/s verbinding worden ze groen, bij 100 Mbs verbinding worden ze oranje. Staat nergens maar heb het nagevraagd bij netgear helpdesk waar ze mij prima te woord stonden voor allerlei vragen. Deze router is voorbereid op IPv6. Aan de beta-update versie worden nog enkele veranderingen aangebracht voordat deze definitief is. En op het apparaat in Europa twee jaar garantie!
  Groeten,
  Jan
   
 5. sjekmans

  sjekmans Forum Member

  Berichten:
  30
  Hoij jan2000,

  Je zegt dat de snelheid tegenvalt, is je snelheid hetzelfde met of zonder router, dus dat het probleem echt bij ziggo ligt.
  Ik ben eigenlijk van plan na veel lezen deze ook aan te schaffen en dan op draadloos over tegaan.Afstand zal worden ongeveer 5 meter met 1 tussenmuur, tevens heb ik dan nog een draadloze nodig voor de pc zelf, welke zou ik dan het beste kunnen pakken, zo een usbstick of iets met antenne's?
   
 6. Rhodanos

  Rhodanos Forum Member

  Berichten:
  208

  Ik heb net vandaag deze router geïnstalleerd. Om te beginnen een bedrade verbinding is altijd sneller dan een draadloze. Bedraad haal ik makkelijk een 48Mbps. Met mijn oude Belkin draadloos zat ik tegen de 35 Mbps. Met de Netgear draadloos heb ik verschillende waarden, 2.4 Ghz leverde maximaal op zo'n 46,5 Mbps, dus zeer goed! Met 5 Ghz zat ik tegen de 35Mbps. De sterkte van het signaal is op beide golflengtes variabel.
  Wat betreft jouw situatie. Heb je een (draadloze) netwerkkaart in jouw pc. Dan kun je mogelijk volstaan met deze router. Alternatief heb je een usb-stick (draadloos) nodig voor jouw pc. De router maakt dan contact met de usb-stick. Of natuurlijk een accespoint.
   
 7. jan2000

  jan2000 Forum Member

  Berichten:
  8
  De lage downloadsnelheid is met en zonder router precies hetzelfde. Ligt dus gewoon aan ziggo.
  Groeten,
  jan
   
 8. Rhodanos

  Rhodanos Forum Member

  Berichten:
  208
  Aanvulling. Zat vanmorgen tijdens een test op ziggo speedmeter op tussen de 47 en 48Mbps, zoals geschreven draadloos. Speedtestnet zit wisselend ook tegen die waarden, afhankelijk van testserver. Dus router werkt zeer goed! Usenet komt binnen met snelheden tussen 4 en 5 MBps, dus het bekende Ubee probleem lijkt me nog niet helemaal opgelost te zijn. Hoewel elders in dit forum anders wordt gesuggereerd. Wel komt het voor dat de verbinding tijdens 'zware' download spontaan wegvalt, en weer handmatig herstelt moet worden. Lampjes op router en modem branden op de goede manier. Dit had ik met vorige router ook. Dus de router als oorzaak is minder waarschijnlijk. Of het modem heeft toch moeite met grote downloads of mijn intel WiFi Link 5100 AGN is minder stabiel. Las overigens dat dit verschijnsel zich ook bij eerste release Vista 64 bit voordeed.

  NB. Bij Vista 64 bit moet je de router 'handmatig' instellen, wat er in feite op neerkomt om niks in standaard instellingen aan te passen.
   
 9. Kiwi45

  Kiwi45 New Member

  Berichten:
  2
  Bedankt voor het welkom.
  Router is netjes bezorgd, na alle verhalen over de lange levertijd was ik bang lang te moeten wachten, maar na een dag stond er een koerier voor de deur.
  :applause: voor Triderium dus.
  Vanavond op het gemakje maar eens installeren. Kijken of het echt scheelt ten opzicht van mijn oude Belkin.
   
 10. mickeyD

  mickeyD Forum Member

  Berichten:
  56
  mijne is onderweg:
  Voorgemeld en gescand op rit 20-11-2009Wateringen , pakkettendistributie Chauffeur is onderweg 20-11-2009Wateringen , pakkettendistributie

  vergeet je niet binnenkort CAT.6 kabels te halen?
  dan profiteer je maximaal van je snelheid tussen je modem<->router<->pc en vise versa.

  Edit 15:40u
  hij's binnen! :pompom:
  :thumb up: voor 4 launch
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 nov 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina