1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

NetGear RangeMax WNDR3700 ervaringen

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door rutger89, 17 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Router vanmiddag geinstaleerd.
  Ging van een leien dakje, verbinding snel, en
  met het downloaden van de newsservers 48Mb/s constant.

  Maar loop wel tegen een probleem aan.

  Laptop1>draadloos>Vista>geen probleem na het invoeren van de key> verbinding.(5ghz)
  Laptop2>draadloos>Vista>geen probleem na het invoeren van de key> verbinding.(5ghz)

  Desktop>draadloos>Win XP bleef op "netwerkadres verkrijgen" staan om daarna aan te geven dat er beperkt verbinding is.(2.4ghz)
  Netwerkkaart verwijderd pc opnieuw opgestart, nieuwste driver geinstaleerd voor de kaart nog steeds "netwerkadres verkrijgen".

  Met de vorige router ook problemen op deze pc gehad en daar de IP en DNS handmatig ingevoerd, dit nu ook weer gedaan en nu wel verbinding met het netwerk.
  Maar ik heb geen internet of email.

  Het rare is dat ik wel met de 2 laptops de gedeelde schijven in de pc kan openen en vanuit de pc ook de gedeelde mappen in de beide laptops kan openen.

  Heb alles geprobeerd, key meerdere malen met en zonder hoofdletters ingevoerd, geprobeerd zonder beveiliging maar niets helpt.

  Weet iemand waar ik dit in zoeken moet???
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 okt 2009
 2. Vandaag maar weer eens geprobeerd om de pc online te krijgen.

  Het hele ritueel van netwerkkaart verwijderen, opnieuw opstarten
  laatste driver van de netwerkkaart installeren weer doorlopen.
  Maar weer geen internet.

  Als laatste poging de ip en dns nummers vast gezet
  en warempel, internet doet het.

  Kan ik me nu wat verder verdiepen in de opties die de router bied.
   
 3. mooi :-) ik zou afgelopen woensdag mijn pakket krijgen met modem etc. heb de router al een dikke week staan zonder dat ik hem kan gebruiken. Erg frustrerend :p
   
 4. router loopt op 5ghz goed, in 2.4ghz kan ik niet inloggen...lukt niet...zelfde password,versleuteling......zelfe voor guest network welk actief is en te zien is wireless........ook n speed nog lastig , heb intel 4965agn met nieuwe firmware.....key TPIK veranderen in AES in router en 4965 helpt niet...internet verbinding valt weg....heb vista 32bit versie....hmmm.....iemand ervaring hiermee???
   
 5. Ik heb 'm ook mogen ontvangen, wat een geweldig mooi ding met een hoop opties. Installatie was erg simpel zoals hier al eerder geschreven. Boel aansluiten, modem aanzetten, daarna router aanzetten en inloggen op router. Deze stelde vervolgens alles automatisch in en na een firmware update en wat reboots was ik online.

  Verder heb ik nergens problemen mee gehad (Mac OSX draadloos en windows XP bedraad). Enige nadeel is, is dat mijn modem sindsdien geregeld geen verbinding heeft met internet. Dan krijg ik een half uur lang om de 5 min internet-geen internet en vervolgens draait de boel weer stabiel. Beetje frusty als je net lekker bezig bent maar ik neem dit maar even lief.

  Verder werkt de USB poort met externe HD ook ideaal, gewoon plug&play! :cool:
   
 6. Wat is eigenlijk het grootste verschil met de 3500? Ik kan nergens een goede vergelijking vinden...
   
 7. de 3700 heeft een veel hogere Wan-Lan en Lan-Wan Throughput. En zal dus bij snellere internetverbindingen beter presteren. Verder is de 3700 dualband en kan draadloos functioneren op zowel de 2.4Ghz frequentie als de 5Ghz frequentie.
   
 8. ok, alles werkt nu zoals het hoort, op 2.4ghz zit ik met 130mbits en 5ghz 300mbits, AES versleuteling geactiveerd, alles andere brengt snelheid omlaag en dus niet met n maar g........streamen werkt gewledig met PMS en PS3......2.4ghz bereik is goed to heel goed, 5ghz is minder wat niet aan router ligt maar simpel aan 5ghz limitatie
   
 9. oké ik heb het modem ontvangen en dus het hele zaakje geinstalleerd. Alhoewel ik niet door de ziggo-activatie procedure kom (fout van ziggo, wederom... zucht..) komt de router mij als zeer betrouwbaar over! regelmatig resets gedaan bij het instellen en de instellingen bleven bewaard. Tevens werd de draadloze verbinding iedere keer zeer snel hersteld. Daarbij komt dat het bereik ontzettend goed is, in mijn geval! veel beter dan mijn vorige Linksys WRT54G met DD-WRT op 100mWatt.

  Over snelheden kan ik dus niet veel vertellen, update volgt ;) Zodra ziggo me eindelijk eens voorziet van internet :-P
   
 10. ziggo-activatie :censored:

  Maar ook ik moet zeggen: geweldig bereik. Vriend van me woont in ander blok (ong 100m) en kan mijn draadloos vol ontvangen. :applause:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina