1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Verhuizen met TV zonder Ziggo?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door VideJo, 14 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Henk2304

  Henk2304 Forum Member

  Berichten:
  532
  Ik hoor al geruime tijd verhalen over dat de kabel binnenkort vrijgegeven moet worden voor andere aanbieders. Dat betekent volgens mij oa. dat het UPC-signaal in het Ziggo-gebied beschikbaar komt maar omgekeerd dus ook dat het Ziggo-signaal in die delen van Nederland beschikbaar komt waar dat nu nog niet het geval is. Als je dan verhuist, verhuist je Ziggo-abo gewoon mee, lijkt mij, zodat je je toestel incl. CI+-CAM kunt blijven gebruiken. Of heb ik het verkeerd begrepen?
   
 2. Barbarian

  Barbarian Forum Member

  Berichten:
  1.311
  Dat de kabel opengesteld wordt voor andere aanbieders geldt alleen voor het analoge (basis) pakket en niet voor het digitale gedeelte meende ik, maar desalniettemin hebt je toch de smartcard icm met CAM/Decoder nodig....
   
 3. marchelh!

  marchelh! Forum Member

  Berichten:
  63
  Het openstellen van het kabel net neemt alleen nog maar meer aanbieders met een CAM module met zich mee. Anders kun je van een andere aanbieder gewoon het signaal op de kabel zien. Het lijkt mij dat het vrij geven van de kabel voor andere aanbieders juist het digitaal pakket gaat zijn. Omdat ze hiermee meer segmenten op de kabel kunnen creëren en zo niet in elkaars vaarwater zitten. Neemt ook mee dat waarschijnlijk de kwaliteit van het signaal omlaag gaat omdat er meer gedeeld zal moeten worden. Ik ben echt benieuwd wat voor een invloed dit gaat hebben op het Ziggo signaal.
   
 4. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Ik denk dat er helemaal niks gedeeld gaat worden. Dat zou ook onacceptabel zijn, juist omdat de beschikbare capaciteit op de kabel maar beperkt is. Ik denk ook dat het hele plan om de kabel zogenaamd open te stellen voor andere providers nooit van de grond komt, in ieder geval niet in de voorgestelde analoge vorm, om de simpele reden dat analoog op zijn laatste benen loopt en omdat het bedacht is door mensen die geen verstand hebben van techniek.
   
 5. catastrofus

  catastrofus Forum Member

  Berichten:
  4.750
  Dus wel voor het digitale gedeelte incl analoog.

  Gert.
   
 6. Barbarian

  Barbarian Forum Member

  Berichten:
  1.311
  Thnx voor de info catastrofus :thumb up:
   
 7. jk-gouda

  jk-gouda Forum Member

  Berichten:
  15
  ci+ van ziggo in caiway-gebied

  Voor de volledigheid over het onderwerp verhuizen: zoals ik al elders op dit forum een tijdje geleden heb gemeld werkt de ziggo-ci+module nu al uitstekend in caiway-gebied (gouda), uiteraard wel met de caiway smartcard er in. Enige "probleem" dat ik heb is dat de authenticatie, niet alleen de eerste keer, maar ook de herauthenticatie die steeds bij het aanschaklen van de Tv geschiedt, langer duurt dan blijkbaar in Ziggogebied gebruikelijk, en dat dan af en toe aangegeven wordt dat de authenticatie is mislukt (maar er blijkt dan toch bij schakelen met de AB gewoon beeld te zijn). Dat kan echter ook een gevolg zijn van het feit dat ik, althans mijn tv, werkt met oude software. Ik heb al lang de automatische update uit staan omdat ik op dit forum had gelezen dat je bij de update van een Sony ..W5500 (of zoals bij mij een..W5720) de mogelijkheid van zendersortering kwijt bent. Heb ik geen zin in. Zodra diemogelijkheid met een sony-udate terug wordt gezet (wordt verwacht in november) dan voer ik wel een totale update uit en ben ik benieuwd of de athenticatie soepeler verloopt en...of ik problemen krijg met het feit dat ik neit in ziggogebied woon. Maar dat laatste risico acht ik niet groot,nu het gaat om aanpassingen die Sony in zijn tv's utiovoert voor heel europa of heel nederland. Watn niet vergeten: het zijn updates wel geeist door Ziggo, maar gemaakt en verspreid door Sony.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina