1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verhuizen met TV zonder Ziggo?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door VideJo, 14 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik snap iets niet . . .
  Ziggo maakt lijsten aan van flatscreens, die door Ziggo goedgekeurd zijn voor digitale tv middels een abbonnement van Ziggo. Als je alles hebt gesnapt, hoe dat allemaal in elkaar zit en je hebt het toestel gekocht, dan blijkt, dat er nog steeds legio mensen zijn, die zich hier op dit Forum melden met problemen.
  Maar goed, laten we aannemen, dat het gelukt is.
  Plotseling moet je een andere baan aanvaarden, die wat ver van je huidige woonplaatst ligt. Niet te berijden met de auto of met OV. Dus ga je verhuzien.
  Maar in die plaats heerst een andere provider dan Ziggo. En die andere provider heeft ook zo zijn eisen. En die zijn natuurlijk anders dan de eisen van Ziggo. Kan je weer een neiuwe tv kopen.
  Ik zei het al: "Ik snap iets niet . . .". Hierbij hebben jullie dus de kans om mij uit de droom te helpen.
   
 2. Keep dreaming :wink:
   
 3. Weer een nieuwe tv kopen?? dat lijkt me eningzins overdreven......
   
 4. Zou dat? Het heeft Ziggo en Philips bv vrij lang gekost voor ze het over aanpassingen eens konden worden.
  Of is het soms zo, dat die software alle specifieke aanpassingen voor alle providers van bv de Benelux bevat? Dan zou ik kunnen snappen, dat ik mij voor niets ongerust heb gemaakt.
   
 5. Stel je voor dat je naar het buitenland verhuist en de auto die je voorheen gebruikte in dat land niet goed gekeurd wordt... dat is dan toch ook je eigen probleem??
   
 6. Natuurlijk is CI+ geschikt voor meerdere providers.
  CaiWay gaat b.v. over op CI+.
  Maar als je in een UPC gebied komt moet je voor digitale TV hun settopbox gebruiken.
  Er is geen sprake van dat je een nieuwe TV zou moeten kopen.
   
 7. En dan maar hopen, dat zij ooit ook op CI+ CAM overstappen en dat je dan weer met één enkele AB toekunt.
   
 8. Dat zullen ze op den duur wel moeten, ook al zien ze nu nog geen reden om iets te veranderen. Het beste zou zijn dat er wetgeving komt die (onder meer) de praktijken van UPC verbiedt net zoals die in UPC's moederland (de VS) zijn verboden. Daar moeten kabelaars verplicht interoperabiliteit met apparatuur van derden mogelijk maken. Maar de vraag van TS is natuurlijk zot. Hij weet ook wel dat de TV-toestellen die door Ziggo zijn 'gecertificeerd' evengoed worden gekocht door mensen die in het UPC gebied zitten.
   
 9. Die goedkeuring zegt alleen maar dat je TV geschikt is voor CI+ en de Ziggo Irdeto module. De meeste andere kabelaars in NL (m.u.v. UPC) ondersteunen dit Irdeto protocol.

  Verder kun je in de meeste TV's naast DVB-C ook nog DVB-T (Digitenne) gebruiken en er zit ook nog een analoge tuner in en verder zitten er scart en HDMI aanslutingen waarop je een externe decoder kunt aansluiten van elke andere provider.
   
 10. Niet bepaald een goed voorbeeld van standarisatie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina