1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo kan doorgroeien naar 1 Gbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mandersp, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat heeft dat met synchrone/asynchrone communicatie te maken ? Volgens mij haal je het door de war met symmetrische/asymmetrische verdeling van bandbreedte. (A)synchroon gaat over de manier waarop op MAC niveau het e.a. getimed wordt.
  Nee, deze discussie gaat over kunstmatige beperking van maximum transfer snelheden terwijl daar geen reden voor is. Het is niet zozeer een eenmalige transfer alswel een automatische off-site backup waarvoor de initiële synchronisatie actie ong. 1.5 TB data moet overpompen omdat de andere kant nog 'leeg' is, na de initiële backup is traagheid v/d verbinding nog steeds vervelend omdat je tijdens de sync. geen off-site backup hebt. Hoe langer dit duurt hoe groter het 'gat' is waarin er geen backup is.

  Nu hangen er geen levens van af maar het zou heel erg jammer zijn als 't weg is.
  Dan leef jij in een andere grote mensen wereld dan ik, vrijwel alle (niet-backbone) verbindingen zijn 99% van de tijd zinloos snel. Wat duur is (en wat voor consumenten niet nodig is) is een verbinding die 100% van de tijd zinloos snel is. Niet de snelheid v/d lijn maar hoeveel van de capaciteit van deze lijn je gebruikt hebt of hoeveel capaciteit er permanent voor je gereserveerd is bepaald hoe duur het is. Vandaar dat de beperking v/d maximale bandbreedte ook zo zinloos is, je gaat er niet meer of minder data door verstoken, de kosten zijn gelijk, het duurt alleen langer.
  Zonder die verhogingen was ik geen Ziggo abonnee geweest. Het WAS niet goed (en ik was dus ook geen abonnee), het is nu 'mweh' en het wordt straks semi bruikbaar, ('semi' vnl. vanwege de lage upload.)
   
 2. Madeleine-b werkt in de grote mensenwereld waar ze verstand van dit soort zaken hebben en met nog veel grotere verbindingen werken. Ik vind het al heel wat dat ze nog ingaat op de onzinnige situaties die je schetst. Ik zou een beetje inbinden en nog eens goed lezen wat Madeleine, een expert op dit gebied, je geduldig heeft uitgelegd...
   
 3. Ik ken Madeleine-b niet en kan dus geen oordeel geven over haar kennis van zaken, dat ga ik dus ook niet doen.

  De reden dat ik wat ongenuanceerd op dit topic reageer is dat ik me echt kapot erger aan al die mensen die zo snel tevreden zijn, al die mensen waarvoor middelmatigheid meer dan voldoende is. Als zo'n Ziggo figuur gaat lopen zeggen dat ze wel beter kunnen, maar er gewoon voor kiezen om het niet te doen, dan vind ik dat zo iemand een schop onder z'n achterste verdient. 'Goed genoeg' is niet goed genoeg. Als "het internet" niet klaar is voor hogere snelheden: doe er dan wat aan, geef het goede voorbeeld, push anderen ook mee te doen.

  Als iedereen op z'n achterste blijft zitten tevreden te zijn met wat we hebben dan zaten we nog met z'n allen in een boom bananen te eten.
   
 4. Als jij de prijs/kwaliteit/snelheid van Ziggo niet goed vind, waarom neem je dan een abonnement.

  KPN wil vast wel een synchrone 50Mbit glasverbinding aan je leveren. Kost wat, maar gezien je geklaag zit je er enorm om verlegen, en dan ben je niet meer afhankelijk van de "3e wereld" verbinding van Ziggo :roll:


  - Jij verwacht zakelijke performance van een particulier abonnement.
  - Jij vergelijkt een 50/5 lijn met "3e wereld" omstandigheden.
  - Wel klagen maar geen centen eraan uit willen geven.
  - Het verhogen van de upload zal wel degelijk een vergroting van het
  dataverkeer gaan veroozaken. [feit]

  Je weet wat de verbinding doet, je weet dat er alternatieven zijn, en je weet dat het overpompen van dergelijke hoeveelheden data op de huidige lijn een bepaalde tijd in beslag neemt. Vind je dat voldoende om te klagen, dan moet je er wat aan doen, maar nee, dat kost teveel... :roll:

  Als je maximaal €12.000 aan een nieuwe auto wilt uitgeven, moet je ook niet verwachten dat je met een nieuwe Mercedes E-klasse of een BMW 5 serie thuis komt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 okt 2009
 5. Dat goed genoeg nooit goed genoeg is zegt meer over jou dan over de groep mensen die jij aanspreekt dat ze te snel tevreden zijn. Als ik jou woorden mag geloven zul jij nooit tevreden zijn, want immers, goed genoeg zal nooit goed genoeg zijn, je benadrukt het zelfs door het in vetgedrukt te zetten.

  Als goed genoeg, niet goed genoeg is voor jou, dan moet je een ander abonnement nemen wat wel goed genoeg is, alleen zal dat lastig worden, want het is nooit goed genoeg. Er zijn wel alternatieven genoeg, die in elk geval meer kunnen bieden dan het "absurde en ontoereikende 3e wereld lijntje", je bent alleen te beroerd om ervoor te willen betalen. En je kan het nergens beter krijgen, anders had je geen abonnement bij Ziggo gehad en gehouden. Je krijgt waarvoor je betaald, en aangezien je niet meer wilt betalen zul je het dus moeten doen met wat je hebt.

  Ziggo blijft allerminst stil zitten, nog niet heel lang geleden zijn de snelheden verhoogd, en de komende snelheden laten ook niet jaren meer op zich wachten, dus de vooruitgang zit er wel degelijk in. Ziggo behoort zelfs tot een van de koplopers in het particuliere segment als het op de snelheden aankomt.

  Je verwijt zelf anderen dat ze zich niet als een klein kind moeten gedragen, je gedraagt je zelf als een verwend klein kind wat altijd om meer zal zeuren en nooitgenoeg zal hebben en tevreden zijn.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 okt 2009
 6. en zo is 't :P we zijn dadelijk strondverwend met die 120Mbit/s. Kan dadelijk iedereen "snel downloaden". Waarmee?!?! Limewire :schater:
   
 7. Omdat er geen alternatief is. ADSL is nog trager, glas komt pas eind 2011 (dus pas eind 2012 bruikbaar).
  Wat voor voordeel heeft een synchrone verbinding volgens jou ? Ik snap ff niet wat je hier mee bedoelt in deze context. (v.z.i.w. is DOCSIS al synchroon).

  Een glasverbinding speciaal laten aanleggen is niet te doen voor een particulier, al had ik het geld er voor. Alleen al aan vergunningen om de kabel in te graven ben je al jaren verder.
  Nee, dat verwacht ik niet. Het verschil tussen zakelijk en particulier zit NIET in de snelheid maar in dingen als een SLA.
  Hoe wilde je 't anders noemen ?
  Ik wil best centen er aan uitgeven. Als Ziggo een Alles-in-1-ultra abbo aanbied die gewoon max. snelheid bied dat het modem aankan dan wil ik daar heus wel voor betalen.
  Reken dan gewoon af per GB, ben ik ook best bereid te doen (zolang ze geen woekerprijzen rekenen maar gewoon marktconform met een beetje winst heb ik er geen probleem mee).
  Da's het probleem, er zijn geen alternatieven. Niet voor een particulier.

  Ziggo heeft een monopolie op snelle internet verbindingen en dat weten ze, de enige reden dat ze nu verhogingen doorvoeren is dat een paar plaatsen langzaam verglaast worden, als dat niet was gebeurt zat je over 50 jaar nog met 20/3. En die 20/3 heb je ook alleen vanwege de concurrentie met ADSL, als dat er niet was geweest had jij nu hier lopen verkondigen dat 1/0.2 heel redelijk is voor 50 euro in de maand.
  Nee, maar als je €500,000,- voor een BMW 5 hebt uitgeven, en hij blijkt vervolgens begrenst te zijn op 120 km/h (hij kan wel sneller, maar dat leveren we niet want de snelwegen in .nl zijn er niet klaar voor) dan voel je je ook genaaid.

  De prijs IS gewoon extreem hoog en je krijgt er gewoon erg weinig voor. (ter illustratie: ik betaalde in '99 omgerekend ong. 12 euro/maand voor 100/100mbit, helaas niet meer mogelijk na verhuizing)
   
 8. Ff afgezien van het feit dat ik met bittorrent makkelijk de lijn dicht trek. Denk je dat er ook maar 1 iemand is die investeert in diensten die >120Mbit nodig hebben als niemand het thuis heeft ?

  Denk je dat Youtube een succes was geworden als iedereen nog met ISDN zat te kloten ? Kip/ei situatie, er zijn geen diensten waarvoor snel internet nodig is, omdat dat soort diensten niet winstgevend kunnen zijn vanwege het onbreken van klanten die er gebruik van kunnen maken.
   
 9. Met 'goed genoeg' is niet goed genoeg bedoel ik: niet tevreden zijn met een 6je als je ook een 9 kan halen. Ik neem aan dat je dat ook snapt.
   
 10. Je hebt een 50/5 verbinding bij Ziggo, is dat synchroon? Lijkt me niet, je hebt een A-synchrone verbinding op dit moment. Er zijn wel mogelijkheden om bv een synchrone 50/50 verbinding te krijgen, maar daar zul je wel voor in de buidel moeten tasten. KPN legt het echter graag voor je aan, en nee dat duurt echt geen jaren, maar kan wel een paar maand duren.

  De snelheid gaat op niet al te lange termijn al weer omhoog zonder dat je er meer voor hoeft te betalen. Of had je die informatie gemist die ongeveer 100x op het forum vermeld staat? :roll:

  Je vind nu al dat ze woekerprijzen hanteren (zie je uitspraak hieronder), dus zullen ze het ook hiermee nooit naar jou zin kunnen maken. Jij wilt gewoon voor nop eerste rang zitten. Dat kan gewoon niet.

  Die zijn er wel, maar daar zit wel een kostenplaatje aan. En aangezien je Ziggo nu al woekerprijzen vind hanteren, zul je dat al helemaal niet in orde vinden, want de prijzen daarvan zullen een veelvoud zijn van wat je nu betaald.

  Je kan altijd nog met de auto op en neer gaan rijden om de data te verplaatsen, ook een alternatief.

  Je loopt er onzin en niet kloppende feiten bij te halen. Natuurlijk had Ziggo de verglazing wel doorgezet. En over termijnen van 50 jaar spreken is nog veel grotere onzin, zolang bestaat het internet in zijn geheel nog niet eens.

  Welke concurrentie met ADSL (op dit moment), die blijven hangen op 20Mbit, dus als het daarom zou zijn geweest, had Ziggo bij 25Mbit al wel kunnen stoppen. Dat doen ze echter niet, op niet al te lange termijn worden er al verhogingen doorgevoerd naar 120Mbit, ongeveer het 6 voudige van huidig ADSL.

  Tja alle duitse wagens, ongeacht prijs, zijn begrenst op 250km/h, er zijn genoeg die wel sneller kunnen qua specificaties, alleen die begrenzing he....
  Ken je feiten voordat je ze als argument inzet :roll:

  Oh en in Japan worden alle auto's begrensd op 180km/h, ongeacht hoe snel ze kunnen.

  Tuurlijk :roll:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina