1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo kan doorgroeien naar 1 Gbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mandersp, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Je bent weer lekker genuanceerd bezig...

  Ik zou ook graag een hogere upload willen hebben, maar om nou te zeggen dat de verbinding onbruikbaar is.

  Je bedoelt vast: "de lage upload zorgt ervoor dat ik voor mijn specifieke wensen een andere oplossing moet zoeken".
   
 2. Lol 1,5TB..
  http://www.ziggozakelijk.nl/home

  Het aantal klanten wat voor prive gebruik dergelijke data synchroniseert is afgerond: 0 :mrgreen:
   
 3. Nee, want het is niet te doen met dit soort absurd trage internet snelheden. De techniek is er al JAREN klaar voor, het mag IMHO niet zo zijn dat de internet verbinding nu nog de beperkende factor is.

  Over een paar maanden is het 2010, "de toekomst" is nu, misschien dat vliegende auto's nog niet kunnen, maar qua internet is de techniek er gewoon. Probleem is alleen dat de stropdassen het tegen houden :evil:
   
 4. Jij moet iets tussen 2 locaties in sync brengen van ongeveer 1.5TB...

  Prima dat jij dat wil, maar dat klinkt niet als een prive netwerkje, maar eerder als een zakelijk gebruik van de lijn om 2 locaties van een bedrijf met elkaar te syncen.

  In dat geval ben je waarschijnlijk weer zo iemand die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Er zijn ook symmetrische lijnen, en in snelheden is er genoeg keus. Tja het kost wel een paar centen, maar dan heb je wel wat.
   
 5. Nee, dit is privé gebruik. De reden dat het maar 1.5 TB is, is dat de 2e locatie (nog) niet voldoende schijfruimte heeft voor de volledige 4.5TB.
  Uiteraard, maar zoals gezegd, dit is niet zakelijk. Dat een zakelijke verbinding zo duur is ligt niet alleen aan de snelheid maar ook aan dingen als SLA's, dat is voor privé gebruik niet echt nodig. Alhoewel downtime natuurlijk altijd onacceptabel is, is het niet zo dat ik een dikke schadeclaim aan m'n broek krijg als m'n thuisverbinding er een dag uit ligt.
   
 6. snelheid

  Het is mijn mening dat een particulier, niet zo vaak 1,5 tb zal hoeven te versturen naar een andere locatie, en als je dan als knutselaar er problemen mee hebt moet je tussen die twee locatie,s een prive glas lijntje laten leggen, en niet zo lopen te zeiken.
  je had die hd er ook even heen kunnen brengen, lijkt mij, maar ik kan me vergissen, .....:censored:
   
 7. Nog niet, en niemand gaat toepassingen ontwikkelen die veel data gebruiken omdat niemand er gebruik van kan maken. Kip/ei probleem.

  Was youtube het succes geworden dat het nu is in de tijd van ISDN ? Wat als ze toen net zo gedacht hadden als jij ? Zaten we nu nog naar bewegende postzegels te kijken.
   
 8. Als jij het nodig vind om 1.5TB te verplaatsen over 2 locaties, wat naar jou zeggen prive is, en je neemt daarbij een "eenvoudig" particulier abonnement waarvan je de snelheden kent bij het afsluiten van het abonnement heb je mijns inziens 2 mogelijkheden.

  1. Of je investeert geld in de mogelijkheden die er zijn om wel een synchrone verbinding te krijgen waarmee het verplaatsen van dergelijke hoeveelheden data aanzienlijk sneller verloopt.

  2. Of je wilt er verder geen geld in investeren, maar dan moet je ook niet lopen miepen dat het verplaatsen van 1.5TB zo lang duurt.

  Je hebt het abonnement immers zelf afgesloten, en jij vind het zelf nodig om 1.5TB aan data te verplaatsen over die lijn. Je weet dus waar je aan begon en hoe lang dat ging duren. Had het ook op een HD kunnen zetten en op die manier de data verplaatsen. Net als de keuze van het abonnement is ook dat een keuze die je helemaal zelf gemaakt hebt. Niet tegen een andere partij gaan lopen klagen over keuzes die je geheel zelf maakt.
   
 9. Ik zit niet heel goed in de DOCSIS standaard, maar volgens mij zijn zowel de TDMA als SCDMA methodes vormen van synchrone communicatie. Afgezien daarvan zie ik niet in waarom synchrone communicatie per se sneller zou zijn dan asynchroon.
  Hoezo ? Ik ben toch Nederlander, klagen is een nationale sport. Verder is de prijs/prestatie die Ziggo nu levert niet echt geweldig te noemen.
  Klopt, ik zit dus nog te twijfelen tussen sneakernet en gewoon een paar weken lang de verbinding dichtdrukken. Ik vind het alleen, diep, DIEP triest dat dat in 2009 nodig is, alsof je in een 3e wereld land woont. Dat was het enige waar ik over klaagde.
  Ik vind klagen over de keuze van Ziggo om de verbinding te knijpen op 50/5 terwijl daar geen enkele reden voor is (anders dan incompetentie van Ziggo) niet geheel onterecht. Dat jullie tevreden zijn met die snelheid, tja ... als je jarenlang op 20Mbit hebt gezeten kan ik me er iets bij voorstellen. Een kinderhand is snel gevuld.
   
 10. Bandbreedte kan je maar 1x op je netwerk benutten en dan is de keuze tussen downstream (veel gevraagd) en upstream (maginale vraag) snel gemaakt..
  Deze hele discussie gaat over een éénmalige datatransfer.
  In de grote mensen wereld wordt niet eens nagedacht over een verbinding die 99% van de tijd zinloos snel is, dan gewoon een tweede set schijven van de data voorzien en naar een andere plaats gebracht.
  Toch een wonderlijke redenatie, Ziggo kiest voor verhoging van de snelheden van een bestaand pakket en het is niet genoeg.
  Over een klein kind wat na 20 cadeautjes nog zeurt dat tie meer wil gesproken....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina