1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo kan doorgroeien naar 1 Gbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mandersp, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Uhh... het gemiddelde huishouden kent echt maar één computer hoor. Hoogstens nog één laptop erbij.
  Dat mijn eigen huishouden nou een stuk of 10 pc's telt en dat 3/4 van mijn vriendenkring nou ook minimaal 5 pc's heeft staan (één zelfs een compleet serverpark in z'n garage) wil niet zeggen dat dat gemiddeld is he ;)
   
 2. Het was eigenlijk als geintje bedoeld om bij jullie te gaan werken met die secundaire arbeidsvoorwaarden.

  Maar als er getest moet worden, dan wil ik daar ook graag aan meewerken.
   
 3. Het lijkt me dan ook duidelijk dat de extra hoge snelheden voorlopig niet gericht zullen zijn op het gemiddelde huishouden. Maar dat betekent nog niet dat er geen nuttige toepassingen zijn voor een echt snelle verbinding.
   
 4. Ik ken toch een hele hoop mensen waar een pc voor het werk is en een pc voor de kinderen. Die hebben voor school namelijk ook steeds vaker de pc nodig. Daarnaast kun je ook de Playstation, Xbox en andere van dat soort zaken erbij rekenen.

  Maar ik wil mezelf (en mijn ESX servers, mijn NAS en iSCSI oplossing) ook niet echt als een normale situatie beschouwen. Wel leuk speelgoed trouwens.
   
 5. meer speed

  lopen hier 4 pc kan wel wat meer upload gebruiken

  maar ja dat kost ziggo geld


  groetjes peter

  geen fiber hier jammer 100/100 lijkt mij echt leuk :applause:
   
 6. Dat is wel gelijk de max van VDSL2:wink:
   
 7. Volgens cijfers van het CBS heeft 62% van de huishoudens slechts één pc. Of daar gamestations bij gerekend worden weet ik niet. Maar het boeit verder ook niet :p
  Wij hebben hier drie laptops, twee silicon graphics, één gewone pc draaien en daarnaast nog wat oude troep staan waar af en toe nog onderdelen uit gesloopt kunnen worden. Ben getrouwd met een systeembeheerder/programmeur, dan krijg je dat soort onzin :p

  @Timbo: mja dat kan, dat weet ik niet. Eerlijk gezegd vind ik die snelheden ook helemaal niet zo interessant. We hebben nu 8 Mbit en ik vind het wel prima, gaat snel genoeg :)
   
 8. Zal best, maar een stapeltje schijven in RAID wel, en SSD's zijn ook nogal in opkomst. Liever zou ik echter zien dat er wat gebeurt aan de absurd lage upload snelheid.
   
 9. Dat de upload lager is, dat is voor iedereen duidelijk. Het is echter weer zwaar overdreven om de upload snelheid absurd laag te noemen. En als je een vergelijking uitvoert tussen de verschillende providers, dan is de upload van Ziggo tov ADSL juist ontzettend hoog.
   
 10. Het maakt de verbinding haast onbruikbaar, voorbeeld: ik moet wat data tussen 2 locaties in sync brengen (ong. 1.5TB), zelfs met 120/10 duurt dat minstens 2 weken, m.a.w. niet te doen en zal ik 't alsnog moeten sneakernetten. Als de verbinding gewoon symmetrisch was geweest dan was 't in iets meer dan een dag klaar geweest en heel goed te doen.

  Totaal absurd dat je in 2009 nog met schijven moet gaan slepen, niet omdat de techniek het niet aankan maar omdat een of andere stropdas besloten heeft de boel af te knijpen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina