1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Ziggo kan doorgroeien naar 1 Gbps

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door mandersp, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. mandersp

  mandersp Forum Member

  Berichten:
  405  Maar internet nog niet klaar voor die snelheid

  13 oktober 2009 | Janneke Scheepers [​IMG]
  Kabelaar Ziggo heeft in zijn netwerk nog ruimte genoeg om de internetsnelheid de komende jaren verder te blijven verhogen. Doorgroeien naar 1 Gbit-bandbreedtes is "zonder problemen" mogelijk. Maar het internet als geheel is daar nog niet klaar voor, zegt woordvoerder Gradus Vos tegen ZDNet.
  Dankzij de kabelupgradetechnologie Eurodocsis 3.0 kunnen Ziggo en UPC momenteel internetpakketten aanbieden met downloadsnelheden tot 120 Mbps en uploadsnelheden tot 10 Mbps. En de grens is nog lang niet bereikt, volgens Vos.
  "Wij hebben Eurodocsis 3.0 inmiddels al getest met een snelheid van 200 Mbps down en 108 Mbps up, en dat leverde geen problemen op." Elders in Europa is al getest met 400 Mbps down, illustreert hij. En het kan nog een stapje verder.

  1 Gpbs downloadsnelheid
  De Portugese kabelnetwerkprovider Zon Multimedia biedt internet met een downloadsnelheid van 1 Gbps. De dienst is vorige week commercieel gelanceerd voor bestaande klanten. Het supersnelle internetaanbod komt eind dit jaar beschikbaar voor 250 euro per maand, als onderdeel van een triple play-pakket. "In principe is dat ook nog niet de grens die mogelijk is met Eurodocsis 3.0", aldus Vos.

  Hij vervolgt: "De techniek geeft ons dus de mogelijkheid om zonder problemen door te groeien naar Gbit-bandbreedtes. Dat zullen wij natuurlijk niet op korte termijn doen. Vooralsnog heeft verdergaan dan 120 Mbps weinig zin, zolang het internet als geheel daar nog niet klaar voor is."
  Wat ontbreekt er dan nog aan? Vos: "Je moet dan denken aan bijvoorbeeld de capaciteit van routers, servers enzovoort. Bovendien kunnen in home-installaties van veel internetters al geen 50 Mbps aan, laat staan 1 Gbps", aldus Vos.

  Niet nodig
  Bovendien is er op dit moment nog geen internettoepassing die 120 Mbps nodig heeft, laat staan meer, voegt hij eraan toe. "Als het internet klaar is voor dergelijke hoge bandbreedtes en er applicaties komen die meer dan 120 Mbit nodig hebben, dan kunnen wij dat vrij eenvoudig bieden. Ik denk dat dit echter nog wel een paar jaar duurt voordat dat nodig is."

  Ziggo verwacht wel dat sommige klanten binnen een paar jaar meer upstreambandbreedte nodig zullen hebben. Vos: "Dan zullen wij die verder verhogen."
  bron: ZDNet
   
 2. Clevegt

  Clevegt Forum Member

  Berichten:
  987
  Wat zijn we hier allemaal aan het doen dan als ze in portugal al een snelheid kunnen bieden van 1 gig per seconden?

  Alleen de prijs is niet lachen zie ik, 250 euro per maand :shock:
  Das een veel geld
   
 3. grensstreek

  grensstreek Forum Member

  Berichten:
  431
  Ik ga toch echt niet 250 euro betalen voor internet per maand
   
 4. Barbarian

  Barbarian Forum Member

  Berichten:
  1.311
  Ik zeker niet..
   
 5. grensstreek

  grensstreek Forum Member

  Berichten:
  431

  Helemaal mee eens ik ook niet :thumb up:
   
 6. MrDroopy

  MrDroopy Forum Member

  Berichten:
  1.256
  dit kan een heel lang topic worden zie ik al...
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 7. rutger89

  rutger89 Forum Member

  Berichten:
  316
  helemaal mee eens, ik zie het ook :schater: :frons:
   
 8. Diegotjes

  Diegotjes Forum Member

  Berichten:
  39
  Laat ze er eerst maar eens voor zorgen dat ze een internet snelheid van 50 mbit, stabiel kunnen krijgen in de avonduren.
  Het ontbreekt op het netwerk van Ziggo gewoon aan capaciteit tijdens de piekuren. (Teveel mensen op dezelfde lijn) Zie voorbeeld !!

  Dit krijg ik dus zo'n beetje elke avond binnen tussen 19.30 en 22.00 uur, daarna is de snelheid weer terug ![​IMG]
   
 9. Ed

  Ed Forum Member

  Berichten:
  3.370
  Je kunt gewoon COPY FORUM LINK onder de gemeten snelheid indrukken en die link op het forum plaatsen (paste/plakken)... scheelt jou weer extra werk en deze grote printscreen hoeft dan niet meer ;)
   
 10. Renatus

  Renatus Forum Member

  Berichten:
  2.207
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Met zo'n lijn moet je toch makkelijk de hele straat kunnen aansluiten? Als je een ieder 50Mbit geeft en je deelt de 250 euro ook door 20 ben je allemaal klaar voor 12,50. Eigenlijk ongelooflijk goedkoop dus! :wink:

  Het is nu gewoon testen hoe ver ze kunnen gaan, ik heb nu een betaalbare 50Mbit verbinding. Zo'n 10 jaar geleden was een 512kb lijn al heel snel.... Over 10 jaar zullen we wel weer lachen over dat 'ouderwetse 50Mbit lijntje' van nu. :mrgreen:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina