1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL7 HD en RTL8 HD vooralsnog niet bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Jarco Kriek, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waarom zou iedereen weglopen?
  Op dit moment is er nog geen alternatief dat de zelfde kwaliteit biedt als Ziggo.
  Voor het zover is dat dit wel het geval is dan is HD zo ingeburgerd dat een extra vergoeding voor het doorgeven van het HD signaal niet meer van toepassing is. ;)
   
 2. Waarom zouden mensen weglopen als Ziggo niet het HD signaal doorgeven ?

  De meeste die ken die een lcd hebben al dan niet HD vinden dat het analoog echt een fantastisch beeld is in HD (ze hebben ten slotten een HD scherm)

  Sommigen zijn zelfs overgestapt op digitaal en vinden daar het SD beeld fantastisch.

  Zolang analoog/sd signaal aanwezig is zullen er denk ik niet zoveel weggaan.
   
 3. Helemaal mee eens. Het verschil tussen SD en het huidige 720P HD-ready beeld wat de meeste zenders als HD verspreiden is dan ook niet zo heel erg groot. Veel mensen zullen dat in de dagelijse praktijk niet opmerken. Ik ken ook hele volksstammen die liever een opgerekt 4:3 beeld bekijken dan een normale 4:3 weergave met zwarte balken aan weerszijden. Dat de mensen dan wat dikker worden en de bal niet meer rond is valt ze al helemaal niet meer op. Zij zullen zich zeker druk maken over HD(-ready) als ze vaak het verschil tussen analoog en SD niet echt opvalt... Ik zie als ik goed kijk bv. wel dat "Rail Away" in HD is, maar van "Tussen Kunst en Kitsch" wordt ook gezegd dat 't in HD is en daar heb ik toch vaak zo m'n twijfels over ... Ik ga dus -zoals ik al vaker gezegd heb- echt niet meer betalen voor dezelfde inhoud alleen maar omdat 't in HD is. Mensen die dat wel willen moeten dat zelf weten maar accepteren dat ze voorlopig zeer zwaar in de minderheid zullen zijn. Hele volksstammen lezen dit forum niet dus zijn van deze discussie niet op de hoogte en interesseert 't in de meeste gevallen niet. Of Nederland nu analoog een doelpunt maakt of in SD of HD 't gaat er maar om dat "we" wereldkampioen worden en zo een leuk feestje kunnen bouwen (en dat zegt iemand die helemaal niet van voetballen houdt). Overigens is het WK-voetbal het eerste grote sportevenement dat de NOS in HD gaat uitzenden. De Olympische Winterspelen laten ze lopen (Eurosport HD niet hoop ik), dus de belangstelling voor HD zal voorlopig niet spectaculair toenemen. En dan nog: de NOS zendt uit op zenders die nu al HD in 't basispakket zitten, evenals Eurosport HD, dus op warme belangstelling voor een speciaal HD-pakket zal Ziggo niet hoeven rekenen, zelfs al zenden de 3 zenders die nu in dat pakket zitten een ander programma uit dan hun analoge/SD zenders.
   
 4. Waar baseer je dat op.
  Het SD beeld is namelijk 576i en dat is toch wel een wezenlijk verschil met 720p wat nagenoeg bijna gelijk staat aan 1080i.

  Ik zie toch een behoorlijk verschil tussen series in 720p en series in 576i op mijn televisie.
   
 5. Als je er pal voor gaat zitten wel, maar op normale kijkafstand wordt dat rap minder, bij mij wel tenminste. Dat zal wel leeftijd-gerelateerd zijn. Waar 't mij om gaat is dat ik denk dat er niet zoveel mensen zijn die zich daar zo druk over maken dat ze er meer voor willen betalen. Ik niet in ieder geval.
   
 6. Ik zie dat ook. Soms doet SD gewoon pijn aan mijn ogen door de blurry kwaliteit. Ik zap dan snel door naar HistoryHD of gelijksoort kanalen.
  Ook de belichting is veel beter van HD kanalen. Waar ik bij SD zenders de belichting van het toestel savonds wat lager zet omdat het fel is, heb ik dat weer niet bij HD kanalen. Dat is veel beter uitgebalanceerd.

  Ik ben toch niet de enigste?
   
 7. Nee, ik zie het ook.
   
 8. Als ik midden in een spannende film zit ga ik heus niet zitten ach en oh-en omdat het beeld weer zo mooi strak is want dat valt door de film toch niet op,net zoals veel mensen hun hoofd/kiespijn niet voelen midden in een spannende film.
  Dat je de grassprietjes tijdens een voetbal wedstrijd kan tellen betekent alleen maar dat het een waardeloze wedstrijd is.

  Bij een natuurfilm let ik wel zwaar op de HD kwaliteit.
  Bij mij hangt het van de content af of ik voor een zender wel of niet wil betalen.
  Ik heb het betaalde HD abonnement en het film abonnement.
  Bij een programma als rail away let ik wel op de kwaliteit maar bij Dexter misschien de eerste 5 minuten maar verder niet meer.
  Ik zou dus voor de huidige series niet meer willen betalen op de commerciele zenders.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 nov 2009
 9. Was Dexter in HD dan ?
  Dat is me niet opgevallen, RailAway is duidelijk HD, maar Dexter....
  Ik vroeg me al af waarom de VPRO niet in HD uitzond want op Internet zijn alle seizoenen van Dexter in HD te krijgen....
  Vreemd (en ja ik heb op 73 gekeken via mijn Samsung360)...
  H.
   
 10. Dexter was bij wijze van experiment in HD ja.
  ( http://entertainonline.nl/2009/11/dexter-in-hd-op-nederland-3/ )
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina