1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL7 HD en RTL8 HD vooralsnog niet bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Jarco Kriek, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ed dat is maar goed ook. Tenslotte gaat het om het aanbod , een upscaling van het huidige aanbod is wat je min of meer voor je kiezen krijgt.

  Niet dom maar gewoon inhalig , van wij hebben HD en jullie gaan er voor betalen dubbel en dwars want anders krijg je het niet.

  Ziggo is geweldig bezig laat al die lui maar meer reclame's verkopen. Er zijn ook veel programma's die gewoon echt een groot advertentie blok zijn.

  HD in nederland is een belachelijke zaak geworden waar er nu net wordt gedaan of dan ook echt alles 10 keer zo duur wordt terwijl de kosten voor alles gewoon hetzelfde blijft behalve dan de apparatuur die eenmalig is en toch wordt afgeschreven na 3 jaar.


  Je kan het niet anders zien dan dat er gewoon te weinig initiatief is bij de verkopers van "hardware" en de providers van "software". Deze groepen kunnen elkaar aanvullen en daar haalt men veels te weinig uit.
   
 2. Ziggo wellicht toch overstag bij commerciële HD zenders


  Ziggo, de grootste digitale televisieaanbieder van Nederland, sluit niet langer uit dat men voor de doorgifte van de HD kanalen van de commerciële mediabedrijven RTL Nederland en SBS Broadcasting extra abonnementgeld aan de abonnee gaat vragen.
  Ziggo heeft altijd het beleid gehad dat de abonnee zonder extra kosten naar HD versies van bestaande SD kanalen van deze commerciële omroepen zouden moeten kunnen kijken. Tijdens de HD dagen, eerder deze maand, was voor het eerst te horen dat Ziggo wellicht toch haar standpunt zou heroverwegen. Yoram Levi verklaarde toen in een discussiepanel dat Ziggo eventueel bereid is om de HD kanalen van RTL Nederland en SBS Broadcasting in een aanvullend HD abonnement te plaatsen. Dit alleen als er geen andere mogelijkheid zou zijn om deze HD zenders aan de abonnee aan te gaan bieden. Ziggo ziet liever een soortgelijke constructie als bij de publieke omroep ook van toepassing worden bij de commerciële omroepen. Hierbij geeft Ziggo dan een eenmalige tegemoetkoming aan de extra investeringskosten in ruil voor doorgifte van de HD zenders in het basisaanbod.
  Nu lijkt dat RTL Nederland en SBS Broadcasting niets voor een dergelijke constructie voelen lijkt Ziggo toch ruimte voor doorgifte in een aanvullende HD abonnement open te laten. “Het is nog steeds ons standpunt om zenders die we nu in SD doorgeven, zodra ze beschikbaar komen in HD, binnen het pakket te houden waar de SD zender zit. Kortom als klant betaal je niet meer. Dit standpunt staat onder druk omdat met name RTL en SBS extra inkomsten willen uit die HD doorgifte. Of het ons dus lukt om ons standpunt te handhaven is de vraag” is het licht dat Ziggo woordvoerder Gradus Vos nu over de ontstane situatie laat schijnen.
  Bron: TVTotaal
  --
  Gooi het dan maar in het HD-pakket. Dan wordt dat pakket tenminste eens beter gebruikt.
   
 3. Zolang deze zenders nog SD of desnoods analoog worden doorgegeven met dezelfde programmainhoud: geen haar op m'n hoofd die denkt aan een abo op zo'n speciaal HD-pakket:no: Die zenders leveren vooralsnog toch nauwelijks echte HD-programma's en ik heb geen behoefte om te betalen voor upscaling.
  Wat nou als RTL/SBS over een paar/aantal(?) jaren de doorgifte van uiteindelijk ook SD stoppen, dan moeten we naar een special HD-abo voor zenders die nu analoog nog "must carry" zijn. Dat moeten we zien te voorkomen lijkt me, boycotten die pakketten dus ...:!: Ziggo moet gewoon z'n poot stijf houden ook als RTL/SBS straks alleen nog HD uitzenden. Eens zien wie er dan bakzijl haalt, als dan een groot deel van de doelgroep hun programma's plotseling niet meer kan zien vanwege hun inhalige gedrag. Als ze geld willen gaan ze maar naar de adverteerders. Wanneer die geen behoefte hebben aan HD (en er dus niet voor willen betalen) dan maar niet:!: Voor de overgang naar breedbeeld hebben we ook niet extra hoeven betalen en ook daarvoor hebben de zenders moeten investeren. Dit is niets anders. Apparatuur moeten ze om de paar jaar vervangen en dat doen ze dan maar naar HD de volgende keer, dat kan geleidelijk aan, en zo gebeurt het natuurlijk ook. Maar daar hoef ik niet aan mee te betalen anders dan door het kopen van producten van de adverteerders:!:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 nov 2009
 4. Met gelijkblijvend tarief dan! De content wordt per slot van rekening al aangeboden.
   
 5. Zonder prijsverhoging dan a.u.b.

  Maar ik blijf er bij dat Ziggo zijn poot stijf moet houden.
  HD verdient niet die speciale behandeling die de commerciëlen graag willen.
  Het is puur de vooruitgang net zoiets als sneller internet voor dezelfde prijs. ;)

  Doen ze dat wel dan zijn de commerciëlen mij kwijt aan het internet met bijkomend voordeel dat je de series ook nog eens eerder en in onberispleijke HD kwaliteit ziet.
   
 6. Kan me niet voorstellen dat ze met al die reclame die ze uitzenden NOG niet genoeg geld hebben bij de commercielen.... :no:

  Tijd voor een mediaboxje naast de TV...
   
 7. Nadeel van het in het HD pakket gooien is dat Ziggo het dubbel moet uitzenden. In HD en SD. Dat kost ook extra geld. Ze kunnen het dan nog beter in het normale pakket doen om die extra kosten te besparen en de ruimte te houden voor andere zenders. Ik hoop dat Ziggo het massaal en goedkoop kan inkopen, maar omdat UPC al wel betaalt, zal dat wel een utopie zijn. In het HD pakket lijkt me ook niets. Dan krijg je voor SBS6 in SD kwaliteit op kanaal 6, terwijl de variant in HD kanaal 66 krijgt. Lekker hoor dan gaat nog bijna iedereen in SD kijken omdat je vaak het verschil niet kunt zien. Ja aan het andere zendericoontje. doei.
   
 8. Als er een HD en een SD versie is dat zit een kanaal altijd twee keer op de kabel ongeacht het pakket waarin dat kanaal opgenomen is. Dit is ook het geval met Nederland 1, 2 en 3 in zowel SD als HD uitvoering.
   
 9. Klopt, maar zot blijft het wel!:roll:
   
 10. Ja inderdaad. Zo zitten ned 1/2/3 dus 3 x op de kabel. Analoog/SD/HD. Wat een zinloze verspilling. Dergelijke zaken krijg je helaas toch in een overgangsperiode.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina