1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL7 HD en RTL8 HD vooralsnog niet bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Jarco Kriek, 13 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En zijn we weer hier
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=224738&postcount=107
   
 2. Wordt aardig off-topic zo :?
   
 3. Om weer terug te keren naar het onderwerp van deze discussie: ik begrijp dat Ziggo slechts een eenmalig bedrag aan RTL wil betalen terwijl RTL meer en vaker geld wil zien. UPC heeft een akkoord met RTL bereikt, dus die betalen meer dan een eenmalig bedrag. Als Ziggo haar poot stijf houdt, en daar ziet het helaas naar uit, kan RTL geen water bij de wijn doen want dan gaat UPC protesteren. Kortom: HD van RTL bij Ziggo lijkt mij voorlopig uitgesloten.

  Toch is RTL dom bezig. Hoe meer mensen naar hun zenders kijken, hoe meer reclame-inkomsten ze kunnen verwachten. Hoe maak je het voor de consument aantrekkelijk om naar hen te kijken? Door onder andere programma’s in HD aan te bieden.

  Maar ook Ziggo is dom bezig. Hoe meer zenders in HD verschijnen, hoe aantrekkelijker het voor de analoge kijker wordt om de overstap naar digitale tv te maken. Dat kost voor de meesten weer een kastje en wellicht een aanvullend pakket als het in de smaak valt.
   
 4. Ik zat nog eens te denken : wie heeft er nou voordeel bij het uitzenden van HD ?
  Dat zijn natuurlijk met name de hardware fabrikanten die hun mooie HD tv's en andere HD spullen willen verkopen. Die zouden dus eigenlijk de omroepen en Ziggo moeten subsidieren om HD uit te gaan zenden. Dan rent gelijk iedereen naar de winkel om een HD TV aan te schaffen. :mrgreen:

  Een 2e belanghebbende is de omroep zelf. Door in HD uit te zenden kunnen ze wellicht meer kijkers trekken en zo meer reclameinkomsten genereren.

  Eigenlijk is Ziggo degene die er niks mee opschiet, want echt veel nieuwe klanten krijgen ze met HD niet.
   
 5. Alleen is het dan wel jammer dat een deel van het abonnementsgeld meteen doorgeschoven kan worden naar RTL.

  RTL moet mee met de vooruitgang maar wil dit niet zelf bekostigen en HD onder het mom van extra dienstverlening verkopen aan de kijker dit zou dan door Ziggo (wij dus) structureel bekostigd moeten worden.
  Ziggo wil maar een eenmalige bijdrage doen en heeft hier naar mijn mening dus ook groot gelijk in.

  Ik heb het al eerder gezegd, als Ziggo de bekabeling wil vernieuwen om meer televisie/internetdiensten e.d. aan de klant te leveren zullen de commerciëlen daar ook geen bijdrage aan leveren.

  Het is pure investering in de toekomst voor de omroepen en ik vind dan ook dat ze daar zelf rekening mee hadden moeten houden i.p.v. van het geld over de balk te gooien om de onzinnig hoge salarissen van sommige BN-ers te kunnen betalen. ;)

  btw "Take Me Out", dat vind ik nou een heerlijk stukje pulp... :mrgreen:
   
 6. Och, als kijker heb ik ook wel belang bij een mooi en scherp beeld. Alhoewel, met RTL en SBS, pulp in HD blijft pulp. Dus ik zal geen traan laten als Ziggo zijn geld in andere HD zenders investeert.
   
 7. Denken jullie ook niet, nu het Caiway gelukt is NET5 HD in het basispakket te krijgen, dat Ziggo dit ook lukt? Dan geldt dit dus ook voor de RTL-len in HD. UPC kan je niet als maatstaf nemen want die stopt werkelijk iedere zender in zijn dure HD pakket.

  Er is dus een goede oplossing mogelijk dat beide partijen hun zin krijgen.

  Ik denk een kwestie van korte tijd dat Ziggo al die zenders doorgeeft in het basispakket.
   
 8. rtl gemist is nu beschikbaar dus er is hoop want vergeleken met upc is bij ziggo alles gratis te bekijken met itv abbo natuurlijk
   
 9. Ik denk dat je voor RTL gemist bij Ziggo ook extra moet betalen.
  Maar ik lees op het UPC forum allerlei verhalen over storende rode knoppen in je beeld en dat lijkt me helemaal niks!!
   
 10. Tot nu toe als je gewoon het net gemist abonnement heb kan je alles bekijken en hoef je niets extra te betalen voor bv. gtst ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina